erkeklerin evlendikten sonra anne babalarinin kiymete binmesi

slm canım bende nişanlıyım doğum konusunda çok gıcık oluyorum ayy bende çok gerilirdimm buneya orası kimsenin evi dğl sizin eviniz benim evimde kendi eviymiş gbi kimsenin rahat davranmasını istemem okuyunca bile çok gerildim (sende onlara sürekli sana geldikleri zaman misafir olduklarını hissettr çünkü benim evimde böyle bişey yapılırsa çok sinir olurdum(canım mesela artık sizinde bi aile olduğunuzu iki tarafa her koşulda eşit davranmanız gerektiğini söyle biz bir aileyiz de artık bizde birer anne babayız bizimde çocuklarmıza karsı sorumluluklarımız var de biraz aile olduğunun farkına varsın bence büyük eksiklik buradan kaynaklıyor gbi geldi(

canım bide ben nişanlıyım benim nişanlımında akrabaları samimiyeti çok seven insanlar ama mesafe katmak senin elinde biraz mesela ben halallrına onun akrabalarına hep nişabnlımla gider gelirim bana hep tek gel oturalım konuşalım derler ama ben fazla samımıyeti sevmediğim için hep mesafe koyarım kayın valdeme bile böyle gderim niaşnlım olmadan asla:)) bide canım sürekli şunu aşşıla birer aile olduğunuzu her fırsatta dile geitr yani onun ailesi,nin ayrıcalıklı olmadığını senin ailenle aynı olduğunu sürekli hatırlat sevdiğini söyle saydığını söyle ama iki tarafında artık ailenin dışında olduğunu önceliğin kebdinşz olduğunu söyle bilmem hani evlenmişsiniz şu saatten sonra ne kadar işe yarar ama benim düşüncelerim bu yönde böylede olması gerekiyor zaten :))

P

Zaten dogum surecim cok kotu gecti bu yuzden, hatirlamak bile istemiyorum. Esimle surekli kavgalar tartismalar.. Nerdeyse bosanicaktik. Ben cok denedim konusmayi ama esim yuzde yuz haksiz olduklarini kabul etse bile ben onlari kiramam kuserler, sen anlayisli davran diyo. Resmen sacmalik, sanki ben kirilmiyorum. Ama anlatamiyorum bi turlu

canım ne yazıkki eşinin huyu böyle o zamn ama kötü bi durum allh yardımcın olsun(

seninki ana deyilmiymis ? seninki. kirilmiyormuymus? seninkinin analik hakkinyokmuymus ?

Cok zor ayni durum bendede var gibi ama biraz farklisi biz yurtdisinda yasiyoruz esimin annesi turkiyede ve hergun aramasini istiyor esimin esim calistigi icin yogun yeri geldiginde ayda bir veya haftada bir ariyor ama benim kayinvalidem bunu anlamiyor esimle telefonda konusurkene bile beni sormaz halbuki benim ailem esimi el ustunde tutuyor hep esimi desteklemeye calisiyorlar suanki calistigi isi bile babam buldu yani kayinvalidem aman oglum parani kimseye yedirme aman oglum diyip duruyor ta ordan yonetmeye calisiyor oglunu halbuki sorsan oglunun en sevdigi yemek ne diye bilmez bile ikide bir senin ailen yaninda benim oglum orda yanliz diyip duruyor esimle aramizda hic bir sorun yok yeri geldiginde yansitmamaya calisiyorum ama bazende insanin zoruna gidiyor cunku ben yokmusum gibi davraniyor 2hafta tatile gittik yanina ve sanki ben yokmusum gibi davrandi annemi ozledim dedigimde senin ozlemeye hakkin yok sen yine ailene yakinsin biz napalim ya diye laf soktu bana iyimisiniz nasilsiniz demez ablasinin gelini anlatir bana yada abisinin onlari ovunup duruyor esimde biliyor ban hakta veriyor dinlemiyor bile yeri geldiginde ama bazen patlama kivamina geliyorum bende beni her seferinde tahrik etmeye calistigini elbette farkindayim

Valla is eşinde bitiyor ama oda ailesine hiç bişey söylemez benim eşim gibi çok iyi anlıyorum seni yapacak bişey yok sen uzuldugunle kalacaksın hep

Benzer bir olayı ben de yaşıyorum. Sevgililik dönemimizde eşimin aile ilişkisi pek umrumda değilken nişanlandığımız süre boyunca ayda yılda bir annesini görmeye gittiğini biliyorum. Gel gelelim ki evlendik ve annesi kıymete bindi. Her haftasonu annesini görmeye gidiyoruz. O yalnızmışta tek başıma üzülüyrmuşta.. Bir gün deedim madem bu kadar düşkündün yaşasaydın birlikte diye. Beni anlamıyorsun dedi bana. Anlamak istemiyorum dedim...

alla alla ne demek senı kırıyorum hakkını helal et.sende onu kır ozman olurmu bole sey ya.ewet kurnaz ol bıraz sende

Evlendikten sonra herkesin ailesi kıymetli oluyor.
Bir kurtulsaydım dediğim evi ve ailemi şimdi özlüyorum. Bekarken annem ev işlerine karıştırtmazdı, işe girince de ben yapmadım derken hiç iş yapmadan evlendim. Ziyarete gidince banyo, tuvalet girişiyorum, alışveriş yapıyorum, kardeşlerimle sinemaya gidiyoruz,hediyeler alıyorum. Gittiğimde bir maaşımı bırakıyorum en az. Eşim de diyor yahu sen bunca sene kavga ettin, iş yapmadın, özlemem dedin ne oldu şimdi kıymete mi bindi diye. Fazla konuşturmuyorum ama ben de farkındayım kıymete bindiklerinin..
Evin en büyük çocuğu olmakla alakalı belki de, bir şekilde destek olma ihtiyacı hissediyorum. Hala okuyan 2 kardeşim, emekli annem ve kardeşlerim okuyacak, ben evleneceğim diye çok istemesine rağmen emekli olamayan bir babam var. Özledik ya da ne zaman geleceksin dedikleri hafta sonu soluğu orada alıyorum. Hiç sormuyorum eşime, param var mı yok mu bakmıyorum. Böyle işte, bizde de kıymete binen benim taraf sanırım. Eşiminkiler zaten hep kıymetliydi:)

Ya bizimki de hep baskasinin gelinlerini over. Baskasinin ki kiymetli olur. Tabi kendi diger gelinlerini de ovuyo bana ama neyse sanki benim ne kotulugum var

Valla is eşinde bitiyor ama oda ailesine hiç bişey söylemez benim eşim gibi çok iyi anlıyorum seni yapacak bişey yok sen uzuldugunle kalacaksın hep
Aynen oyle. O da yavas yavas beklentileri azalir 3-4 yil sabredelim diyo. Sabir tasi miyim ben 3-4 yil ne demek, simdiden psikokojim bozuldu

Ya evlenmeden once ben mi goremedim bilmiyorum ama bence esim de boyle degildi

Kurnazlik ve ben maalesef hayatimda hicbi zaman yapamadim ve bu yuzden kendime cok kiziyorum. Belki de sorun bendedir diye. Baska biri olsa belki sorun cikarmadan kolaylikla hallederdi
alla alla ne demek senı kırıyorum hakkını helal et.sende onu kır ozman olurmu bole sey ya.ewet kurnaz ol bıraz sende

Ya kiymete binmesine cok lafim yok da evlenmeden once kendine hic karistirtmayan insan simdi ne deseler yapiyo. Yoksa sizin anlattiginiz daha normal. Ben de mesela bekarken oldugundan daha fazla ozluyorum, gormek istiyorum ama benim sorunum bize cok karismalari

Bence evlenmeden once erkeklerin anneleriyle nispeten daha saglikli bi iliskileri oluyo. Sacma bi rekabet duygusu gelisiyo erkek annelerinde ogullari ewlenince ve yerli yersiz bi ton tripleri talepleri olmaya basliyo. Kusmeler vs artiyo. Bunlar sonradan basladigi icin, erkegin bu yeni durumla tam olarak nasil bas edecegini oncesinden kestirmek zor. Onceden yoktu cunku annesindeki bu huylar.
En uyuz oldugum da her seye kusen, aglayan kv. Ben yolunu buldum, artik once ben agliyorum. Walla, tawsiye ederim. Duygu somurusuyse duygu somurusu. Kendi silahlariyla vurmak lazim. Es coook onemli. Biz uzaktayken esimle ailesinin dedikodusunu yapiyoruz. Yakina gelince, olaylar olunca isler degisebiliyo. Esinizle guzelce konusun bi esref saatine denk getirip bence.

Evet haklisiniz.. Esimle normal bi sekilde konusunca hak veriyo zaten ama hak vermesine ragmen annesini dinliyo. Ve anlayisli olmami bekliyo. Ben de kusuyorum aslinda ama benim kusmem onemli degil demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…