Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mrb arkadaslar, esimle normalde kendi evimizde ikimiz basbasayken hicbir sikintimiz yok. Benim bircok dedigimi yapar, ben de onun dedigi cogu seyi yaparim. Kafa yapilarimiz da cok uygun. Fakat ailesi isin icine girince esim birden dengesizlesiyo ve onu taniyamiyorum. Bekarken ailesini cok da umursamazdi ya da ben oyle sanirdim. Ama simdi surekli bu yuzden kavga ediyoruz. İkimiz de kadrolu devlet memuruyuz yani maddi olarak onlara bi bagliligimiz da yok. Ailesinin cok eski bi zihniyeti var. Kendilerini herseye karismak zorunda hissediyolar. Aslinda onlar da kotu niyetlerinden degil fakat boyle yapmalari gerektigini dusunuyolar. Benim ailem de modern bi aile oldugu icin boyle seylere hic aliskin degilim. Esim de icinde bulundugum cevreye gore davranmak zorundayim diyor surekli. Seni bu yuzden cok kiriyorum, hakkini helal et diyor. Ama surekli kiriyor. Esim cok arada kaldigi icin psikolojisi bozuldu sanki. Bu yuzden esimi uzmemek icin kayinvalidem ile konusmayi denedim, konusmaktan anlamiyor, para kazandigin icin kendini bisey saniyosun diyo. Soylediklerimi kibir olarak dusunuyo. Artik bize gelisleri yada tatillerde bizim onlara gidisimiz kabusa dondu benim icin. Kendi ailemle ayni yerde yasamasalar cok sik gitmem ama gitmek zorundayim. Kimseyi cok kirmadan ne yapabilirim? Biraz kurnaz olmaliyim, o da bende yok maalesef
Mesela bayramlarda ilk esimin ailesine gidiyoruz burdan. Sonra kendi ailemin yanina giderken yok daha ilk gunden gidilir mi burda bi suru misafir geliyo yarin gidin diyo. Esim kabul ediyo. Annemin bi isi oluyo kayinvalidemlerdeyken beni cagiriyo, kv yok gitmeyin. Burda da su is var diyo. Yine onu dinliyoruz. Dogumumda geldi sanki kendi eviymis de benim ailem misafirmis gibi davrandi vs vs
Masallah diyeyim nazarim degmesin, cok ozendim gercekten. İlk benim aileme gitmek cok buyuk kavga sebebi olur bizde kesinAllah yardımcı olsun, çok zor. Bizde uzakta oturuyoruz aileler aynı yerde ama sorun olmuyor. Mesela Bayramlarda genelde arefe günü benim ailemde gece kalıyoruz sabah eşim oğlum babam ve kardeşim beraber namaza gidiyorlar gelince hep beraber Bayram kahvaltısı yapıyoruz zaten öteki akrabalarımda öğlene kadar annenlere gelmiş oluyor ve bayramlaşmış oluyoruz, sonra kv gidiyoruz yemek falan yiyoruz görmediğimiz akrabalarini eşimin ziyaret ediyoruz o geceyi kv kalıyoruz ertesi günde evimize geri dönüyoruz, herkesde çok mutlu oluyor.
Bastan kotu alistirdim var yaAyipsa ayip..ama birilerinin kadina prenses olmadigini hissettirmesi lazim. O kuserse sen daha cok kus. Tabi evinde huzursuZlukta olmasinda. Annen cagiriyorsa cik git kendinide kotu hissetme. Bugune kadar seni onlar mi korumusta kucuk yerde annene bile gidemiyorsun. Ben bilirim bu zihniyeti sanki kadin oldun ya herkes ustune atlayacak. Cik git ne istersen yap bu yeni duzene zamanla onlarda alisir
Hic bir zaman gec degil :) yeniden alistirabilirsin emin olBastan kotu alistirdim var ya
Eşin çok rahatmış, hanım nasılsa idare ediyor modunda. Çevreyle mi evlenmiş acaba? Ve seni anlamıyor, ne demek istediğini bile anlamıyor. Allah yardımcın olsun.
Evet bastan tavrimi pek koyamadim sanirim o da simdi hep idare ediyor moduna girdi ama artik katlanamiyorum
Eşin hayır demeyi bilmiyorsa senin birşeyler yapman lazım bu anlayışı değiştirmek için. Mesela önümüzdeki bayram ilk gün sizinkilere gidin, bende bu sene öyle yapıcam, Eşin istemezse sen gidebilirsin annenlere de bu yüzden kavga etme ama net ve kararlı ol..
İlk benim aileme gitmemiz normalde bile cok buyuk kavga sebebiyken bunu bayramda asla yapamam sanirim. Yani rutine bindi sanki ilk oraya gidisimiz. Ya aslinda ilk onlara gidisimizi de asiri sorun etmiyorum ama sadece istedigim zaman ailemin yanina gecebilmek istiyorum. Bu kadar basit bisey bile sorun oluyo
evet benim istedigim de bu. zaten onlarin bu yastan sonra degismesini beklemiyorum, sadece esim yanimda olsun bana destek olsun istiyorumHe he dicen geçiceksin bu modellere konuşmayıda denemişsin çünkü değişmicekleri kesin yani en azından eşinin köstek değilde senin yanında durarak destek olmasını iste cnm
aslinda mantikli gercekten, cunku o da ailesinden bikmis durumda ama karsi gelemiyor. bana da hissettirmemeye calisiyor bunuSen üstüne düştükçe eşine kıymetli geliyorlar belli ki bırak eşine istediğini söylesinler nasılsa vıcığını çıkartıp bir gün eşin of diyecek. Ne söylerse söylesinler tamam deyip kendi bildiğinden şaşma..
evlenmeden boyle olacagini bilsem buyuk ihtimal hic evlenmezdim zaten :) hadi evlendim diyelim dediginiz gibi bastan konusurdum.. hic tahmin etmiyodum boyle sorunlar yasayacagimiBu sorun çoğunlukta var evlenince ,baş gösteriyor zaten ondandır evlilik zor sanaat , kv genelde arkadaş ortamıdı yada hobisi olmadığından kendilerini gelini ıspatlama yarışına giriyorlar tabi olan yeni evlilere oluyor , politik olman şart , ev işlerini baha et bir kaç saat otur genelde bahane ütetmede ustaca olman gerek ama kv hayat tecrübesi çok olunca
onlar daha sinsi oluyor silahlarıda kendi oğulları , oğlum gelin beni aramıyor veya oğlum gelin torunu getirmiyor bize , oğlum hafta sonu yemeğe mutlaka bekleriz , dolaylı yoldan istediklerini yaptırıyorlar hafta sonu senin planın mı var onları umursamıyorlar , sanırım evlenmeden bunları iyice konuşmak şart birde bu yaz tatil meseleleri var kv 3 hafta kalmak gibi bunlarda epey yıpratıcı , birde para kazanan veya evde oturan gelinleri oğullarına genelde kötülemeleri ondandır gerginlikler
kocanız hangi bölgeden,
bizim bölgemizde bayramın ilk günü (yada ilk olarak) erkek tarafının ziyareti olur. Genel olarak; köylü-kasabalı yada akraba merkezli ailelerde olur. KV niz böyle bi ortamda büyümüş. Siz ise farklı bir aile ortamında.
Zaten evlendikten sonra en çok yaşanan sorunlar bunlar aileler sizin aile hayatlarına karışabilecekleri düşüncesine kapılıyorlar.Birde aile yapıları farkı insanı gerçekten sıkıntılı durumlara sokabiliyor...Siz bütün sorunları eşinizle konuşarak ve aranızdaki bağları kuvvetlendirerek aşabilirsiniz bence.Eşinizin ailesiyle birebir karşı karşıya kalıp diyaloğa geçmeyin derim , sonuçta siz onlar için başka birisiniz, hiç bir zaman konuşmanız çocuklarıyla konuşmaları gibi olamaz...Umarım her şey düzelir ama zaman gerekir sabır gerekir...
cok sabirli davrandim gercekten evlendigimizden beri cok alttan aldim. bu yuzden sanirim patlama noktasina geldim. sizin de dediginiz gibi ben konusmak istemedim zaten hicbir zaman, kirilmasinlar diye hep esimin konusmasini istedim. ama o da kusturmek istemiyorum diye diye ben konusmak zorunda kaldim. daha kotu oldu
ayy insallah ya en cok istedigim sey. ama en basit bi istegimde bile cok sey istiyomusum gibi kiyameti kopariyo esim. bunu nerden cikardin, ne gerek var soyle boyle bagirip cagiriyo. hadi kendi evimde kavga etmeyi sorun etmiyorum da ailemin yaninda kavga cikarirsa hic hos olmaz. o yuzden bisey diyemiyorum daHic bir zaman gec degil :) yeniden alistirabilirsin emin ol