alın size 3 vaka
vaka 1:
ortaokuldayız bir öğretmenimizle ufak çaplı bir geziye çıktık şehir merkezine biraz uzak bir piknik alanı. öğretmen, "benim işim var hadi eyvallah" diye gitti, biz kızlar da biraz takılıp şehre dönmek için dolmuşa bindik, kalkmasını bekliyoruz. dolmuş öyle bir açıyla duruyor ki en arkada oturan arkadaşım ve benim görebileceğim şekilde bir hasta ruh çıkarmış şeyini sallıyor.
ben çığlık kıyamet, delişmen arkadaşım kaptı piknik sepetinden ekmek bıçağını dolmuştan inecek şoför yetişti o arbedede ne oldu hatırlamıyorum. hasta ruh ortadan kayboldu dolmuş harekete geçti, sonra arkadaşın babası araştırmış adam güya deliymiş, tamam teşhircilik bir hastalık da pek inandırıcı gelmemişti deliliği... iyi travma yaşayıp erkeklerden soğumamışız şimdi ikimiz de evli çocuklu...
vaka 1-a : olaydan yaklaşık bir sene sonra Antalyada tatildeyim deniz kenarında tek başıma oturuyorum ailem uzakta, yine bir hastaruh geçiyor ordan beni görünce geldi biraz geride uzağıma oturdu sigara yaktı. ben tedirgin oldum. bir iki dk bekleyip ailemin yanına döneyim dedim. kalktım gidiyorum, adamın yüzüne bakmıyorum ama keşke yüzüne bakaydım. bir gördüm ki adam şortunun paçasından vücudunda en çok kanı toplayan en kıymetli varlığını kopasıca şeyini sergiliyor.
bu hastalık nasıl birşey ya bunları yaptıran güdü nedir nasıl bir beyin dejenerasyonudur bu???
vaka 2: bir ramazan günü şehrin en işlek caddesinde yürüyorum personel kimliği için fotoğraf çektireceğimden ötürü kıyafetimi çok net hatırlıyorum. gayet resmi bol bir kumaş pantalon, siyah kısakollu bir bluz saçlar düz makyaj sınırlı (kaldı ki mini etek büstiyer giysem ne olur?) abazanın birinin attığı laf "ramazan ramazan adamın orucunu bozduracaklar" !!!
ulan nefissiz, sen tuttuğun oruca oruç mu diyorsun şimdi???
vaka 3:
görgü tanığından alıntı:
dolmuşta yan yana oturan kadın ve erkek. Erkek kadının bacağını sıvazlıyor. Görgü tanığı bu ikisini çift zannederken kadın çığlığı basıyor. Erkeğe saydırıyor ve şoföre erkeği dolmuştan atmasını söylüyor. Şoförün cevabı "ben ne bileyim senin adama iftira atıp atmadığını? çok rahatsız olduysan sen in" !!!!!
tacize uğrayan kadın ve görgü tanığı abla dolmuştan birlikte iniyorlar, kadın dakikalarca ağlıyor görgü tanığı kadını dükkanına getirip zor sakinleştiriyor.
(bu olayda şoförle sapık arasında bir tanışıklık bir danışıklı dövüş olduğundan şüphelendim ama belki de sadece kanı bozuktur şoförün)
düzelmezzzz bu ülke düzelmezzz
bu yaratıkları bu günlere getiren zihniyet ölmedikçe bu böyle sürer gider...
çocuklarımız torunlarımız kurtulsa bari
(((