Erkeklerdeki etiket takıntısı

Madem fotoğrafçısın, esasında sanatçısın. Sana sanatın dilinden ve kadının ruhundan anlayan bri erkek lazım. Fotoğrafçı özgür ruhludur, memur isteyen adamdan zaten sana hayır gelmez hiç takılma. Günü gelir karşına aradığın özellikde biri çıkar yeter ki kısıtlı bir çevreye tıkılıp kalma.
İnşallah canım ya insanların pazardan elma armut seçer gibi kız seçmesi çok iğrenç geliyor bana hatta ailem bile memur olsan kapında dizilirler diyor ya memur Olduğum için seveceksen hiç sevme ne tuhaf insanlar var şu hayatta ya

ben memur öğretmen aramalarının arkasında maddiyattan daha önemli ve daha aşağılayıcı bir neden görüyorum
memur öğretmenin hafta sonu tatili mevcut bunun yanında çalışma saatleri belli
o yüzden bu mesleklerde bayan arayan erkeklerin derdi şu aslında ;
yemeklerimi yapar , çamaşırlarımı yıkar , çocuklarıma bakar .. bana ve evime daha iyi hizmet edebilen mesleklerdir gözüyle bakar , yani hem para kazanır hem ev işlerini daha rahat yapar bakışı
tek dertleri maddiyat olsaydı özel sektörde memur maaşı kadar maaş alan hatta daha üstünden maaş alan meslekler de var neden onlar değil mesela ? işte burda durumun tek nedeni maddiyat değil anlamı çıkıyor ..

Evet benim çevrem de de var. Özellikle küçük şehirlerde daha çok oluyor emin ol. Çok afedersiniz (küçümsemek adına söylemiyorum) kamyoncusu da öğretmen istiyor doktoru da. Bu ne çelişki ben de anlamıyorum. Evlilikte her şey uyumlu olmalı bence. Ne benden çok üstün birisini isterim ne de benden daha geride birisini. Her anlamda. Bir insan sizi sevecekse her şeyinizle sevsin. Sadece para kazandığınız garanti bir mesleğiniz olsun diye değil. Ben öğretmen değilim. Eski nişanlım öğretmendi. O da beni tanımadan önce öğretmen bir bayan istiyormuş. Ama biz tanışınca deli divane aşık oldu. Sonra başka nedenlerden ayrıldık. Hala barışmak istiyor. Demekki sevgi sadece meslekle, parayla eğitimle olmuyormuş.

Kesinlikle doğru gözlem. Bazıları demiş ki kadınlar zengin erkek istiyor da erkekler neden istemesin. Şimdi şöyle bi gerçek var ki iki cins doğanın kanunu olarak kendinde olmayanı arar karşı cinste. Erkek estetik kadın güç güven arar. Yani erkeğin güzel kadın kadının her yönden güçlü erkek aramasını anlayabilirim ama erkeğin etiket aramasını hayat zor o da para kazansın demesini anlayamam. Öğretmenim sırf bu tipler yüzünden 30 umda evlendim. Öyle çok eledim ki. Eşimle tanıştığımızda evlenince yanına gelicem işi bırakıcam dedim. İstediğini yap dedi. Günümüzde erkeklerin tek derdi onun maaşına da kredi çekeriz o çalışır öder. Çalışmıyorum eşimin beni ben olduğum için sevdiğinden eminim artık. Bu noktadan sonra tekrar çalışmayı düşünüyorum. Umarım sen de bulursun öyle birini. Uzun oldu kusura bakma ama çok dolu olduğum bi konuyu açmışsın:KK52:

Öğretmen bayan için en rahat meslek. Memurluk da aynı şekilde. Yani çok da kizamiyorum erkeklere çünkü mantıklı istekleri. Mesela öğretmen günde maximum 8 saat çalışır, böylece hem evine hem cocuklarina yetişir. Ama özel sektörde bu kadar rahat olamaz.

Görücü usulü ile tanışıyorsan böyle bi istek olabilir belki ama doğaçlama gelişen bi tanışma ise sanmıyorum ki adam amaan öğretmen değilsen olmaz aman en azından bi memur olsaydın falan desin. o_O

şöyle diyeyim.eş seçimimle ilgili,ben anadolu lisesi mezunu,saü 4 yıllık örgün öğretim mezunu.bir bayandım.yaşadığım yer küçük olduğu için.yaşıtlarım benim kadar bile okumadan hemen 2 çocuk yapmış oluyorlardı.yaşıtım erkeklerde bitmiş gibiydi.evlenmeyenleri de bulunduğum ilçeye ancak bayramdan bayrama uğruyorlardı.biriyle tanıştırıldım.2 yıllık mezundu tekniker gibi bir şeydi işi garanti diye fakat ben annesinden ve kendisinden bir sıcaklık sempatiklik sezemedim.aradan 2 yıl geçti o arada çalıştım ufak bir yerde. beni biri ile tanıştırdılar yine ben gönülsüzdüm.kafamda hem platonik takıldığım bir iki kişiyi düşünüyordum.tanıştırdıkları kişi bir fabrikada çalışıyordu.endütri meslek mezunu 2 yıllık yine teknikerlik okumuştu. benden bir yaş büyüktü.sanki her şey iyi gibiydi.yani tüm şartlar babası annesi iyi insanlardı ama bir sene bölük börçük konuşmamıza rağmen ben bir türlü tam olarak kendisine ısınamadım. bir yerlere filanda gittik kazara yada gerçektende desem elini tutmuş olsamda hiç bir şey hissetmedim.sonra koptuk zaten.ama hakkını yiyemem kendisi ve ailesi (maddi değil) ufak tefek yardımları oldu.hem işim yoktu. yine bu küçük ilçede tıkılıp kalmıştım.o işimden çıkınca işe girme fobim oldu sanki grişimci ruhumu kaybettim.sonra ben akşamları bol bol nete giriyordum.gezip tozmaya ne param vardı nede arkadaşım.neyse mevsimlik eleman arayan işe başladım.o senede kpss vardı.ve eşimle kpss 1. oturumu aynı binadaydık.böylece yüzyüze tanışmış olduk.sanki daha önceden birbirimizi tanıyor gibiydik eşim bana son derece kibar ince davranıyordu.o da endütri meslek mezunu ve 2 yıllık bitirmişti 4 seneye tamamlıyordu.hem çalışıp hem okuma azmi hoşuma gitmişti çalışmayı sevmesi. özellikle gülümsemesi içimi ısıtmıştı ve onunla senelerce çıkmadan 3 ayda tanışıp evlendik. tanıma kısmının geri kalanını evlenirken görmüş oldumne kadar kızsam da kimse dört dörtlük değil bende öyle değilim onu tanıdğıma pişman olmadım.onunla mutlu ve huzurlu olmak istedim ve hep bunu istiyorum.anneme kalsa klasik anneler gibi ne doktorlar ne mühandislere layıktım.eşimin işi çok para getirmeyen bir özel sektör işi sınavl filan memur olma peşine de düşmedi.ben düştüm pek bir şey olmadı o yüzden ondan da beklemedim.onun karakteri bu 30 yaşıma kadar bulabileceğim en iyi karakter olduğunu düşünüyorum eşim benden 5 yaş küçüktü kimse de sorun etmedi.düşünüyorum demekki benden büyük mühendis doktor olsaydı insan olarak gelişmemiş bir varlık olduğunu görmek beni daha çok üzerdi.her şeyim olurdu ama ot gibi gelirdi.

İnşallah canım ya insanların pazardan elma armut seçer gibi kız seçmesi çok iğrenç geliyor bana hatta ailem bile memur olsan kapında dizilirler diyor ya memur Olduğum için seveceksen hiç sevme ne tuhaf insanlar var şu hayatta ya
Menfaat canım, başka bir şey değil. Bunların hem kadın hem erkek cinsiyeti var ondan sonra da neden mutlu olmuyoruz, olmazsınız tabii... Bu devride hislere değer veren insanların sayısı çok ama çok az o yüzden inşallah allah karşına tez zamanda sana uygun birini çıkartsın.

ben memur öğretmen aramalarının arkasında maddiyattan daha önemli ve daha aşağılayıcı bir neden görüyorum
memur öğretmenin hafta sonu tatili mevcut bunun yanında çalışma saatleri belli
o yüzden bu mesleklerde bayan arayan erkeklerin derdi şu aslında ;
yemeklerimi yapar , çamaşırlarımı yıkar , çocuklarıma bakar .. bana ve evime daha iyi hizmet edebilen mesleklerdir gözüyle bakar , yani hem para kazanır hem ev işlerini daha rahat yapar bakışı
tek dertleri maddiyat olsaydı özel sektörde memur maaşı kadar maaş alan hatta daha üstünden maaş alan meslekler de var neden onlar değil mesela ? işte burda durumun tek nedeni maddiyat değil anlamı çıkıyor ..
evet kesinlikle katılıyorum ben de bunu demek istiyorum sadece maddiyat değil bunun içinde müthiş oranda bencillik olduğunu düşünüyorum hem eve para getirir hem evle çocukla benle de ilgilenir hayalleri var erkeklerin ama yine kulağıma geliyor mutlu olamıyorlar bir yakınımız avukat öğretmen aradı buldu evlendi de öğretmen olan eşini de daha önceden tanıyordum çok iyi dünya tatlısı bir kızdır çok severim her şey de onun istediği gibi gidiyordu sonra adam sürekli yok efendim sen benim ailemle çok ilgilenmiyorsun sürekli kendi annene gidiyosun gibi fasa fisoları sorun ediyor adam yine mutlu değil yani erkekler diyor ya kadınları anlamıyoruz çözemiyoruz erkekler de kolay çözülen cinsten değiller hani bilmiyorum ama allah karşıma inşallah beni herşeyiyle seven bir adamı çıkarır

Eğitimli, meslek sahibi kesim yanına okumamış eğitimsiz birini yakıştıramıyor artık. Para kazanmaktan ziyade.
İş arkadaşım var bekar ve 30 lu yaşlarda yard. doçent. iyi kazanıyor ailesinin de durumu çok iyi ama görücü usulü baktığı kızlar hep bir mesleği olan ve devlette çalışan kızlar.

sen çalışmayan işi gücü olmayan biriyle evlenmek ister miydin?
canım yanlış anladın ben çalışan istemelerine bir şey demiyorum bende çalışıyorum zaten ama meslek takıntısı olan erkekler için söylüyorum yanlış anlmayın ama çok safhane iyi niyetli düşünce değil seni herşeyinle mesleğin ne olursa olsun sevmeli ben işsiz birini tabiki istemem ama doğanın kanunudur evi erkek geçindirir ha bu devirde ikisi de geçindirebiliyorsa geçindiirsin fakat öğretmen olursa kafasındaki tüm olanların hayallerin gerçekleşeceğini düşünüyor erkekler en azında bazı kesim öyle ben bunu iyi niyetli görmüyorum

kusura bakma canım. ogretmen filan konusunu bilemiyorum hiç görmedim. ama oyle düşünmeleri doğru degil tabiki. uzak durulasi...
canım yanlış anladın ben çalışan istemelerine bir şey demiyorum bende çalışıyorum zaten ama meslek takıntısı olan erkekler için söylüyorum yanlış anlmayın ama çok safhane iyi niyetli düşünce değil seni herşeyinle mesleğin ne olursa olsun sevmeli ben işsiz birini tabiki istemem ama doğanın kanunudur evi erkek geçindirir ha bu devirde ikisi de geçindirebiliyorsa geçindiirsin fakat öğretmen olursa kafasındaki tüm olanların hayallerin gerçekleşeceğini düşünüyor erkekler en azında bazı kesim öyle ben bunu iyi niyetli görmüyorum

erkeğin kadından maddi beklentisi olması çok itici geliyor.
öğretmenim ama öğretmen kız isteyenlere çok gıcık olmuşumdur hep. o yüzden evlenemedim galiba :KK70:DD

X