- 18 Şubat 2018
- 11.996
- 53.597
- 44
Adamın evli olduğunu da kesin bilmiyordurBu konuyu kaç kere okuduk ya.Kız bari kaçma da düzgünce tartışalım şurada. 13455 kere üyelik alıp aynı konuyu açınca farklı ne cevap alacağını sanıyorsun anlamadım ki
Bunuda beynime işledim çok şükürEvet kesinlikle.
Bence bağladı bile. Ama bedevi kovuluyor bu işine gelmediği anda kaçıyor.Bedevi’ye bağlamasa bari…
Bence bağladı bile. Ama bedevi kovuluyor bu işine gelmediği anda kaçıyor.
Bedeviyi takip edemeyiz artık, onun üyelikler arşa çıktı. Bunda tespit edilen üç tane henüz aklıma yazdımKaç tane var böyle karıştırıyorum artık. Bi liste de üye-mevzusu diye gerekiyor sanki. Dev hizmet olur.
ya ben anlamıyorum başka ildeki adamlarla ne işiniz var? sahiden ben bu kafayı anlamıyorum, bilmem kaç saat uzaklıktaki yerde, belki ayda bir iki kez yüz yüze gelip yan yana hepi topu birkaç saat zaman geçirdiğiniz adamların nesine bağlanıyorsunuz anlamıyorum.
valla ben haftada en az 1 kere görmeyince krize giren bir insan olduğum için bana gelmiyor böyle şeyler, o nedenle uzakta olduğunu bildiğim kişilerle hiç bu toplara girmiyorum. e 18 yaşındaki gibi aşık maşık da olamadığım için yok yaniBenim babaannem de boyle derdi.Torunlarinin ikisi de aşrı aşrı ulkelere, memleketlere gitti. Bizde aile gelenegi
valla ben haftada en az 1 kere görmeyince krize giren bir insan olduğum için bana gelmiyor böyle şeyler, o nedenle uzakta olduğunu bildiğim kişilerle hiç bu toplara girmiyorum. e 18 yaşındaki gibi aşık maşık da olamadığım için yok yaniha sonradan şehirler ayrılmıştır o bambaşka bir durum, onu kastetmiyorum ama benim uzak mesafe yürütmeye çalışan kaç tane arkadaşım varsa o uzaklık daima sorun oldu. yanıbaşındakinin sadakatine bile güvenmekte sorun yaşarken bilmem kaç km ötedeki insanda daha büyük sorun yaşarım mesela ben.
Pislikmiş bence tam oynamış yani bayağı çıkarın hayatınızdan ararsa mesaj atarsa vs. engelleyin de her yerden pislikMerhabalar
Çok yormadan sizi konuyu yazıcam hemen. 29 yaşındayım bir kaç yıl önce eşimden ayrıldım, arkadaş ortamında biriyle tanıştık karşı tarafın talebi doğrultusunda. O farklı ilde ben farklı ilde. Aylarca whatsapp üzerinden konuştuk ve yüz yüze de çok görüştük. Başta her şey iyiydi hani seviyeli,olması gerektiği gibi belki de benim sınırlarım olduğu için böyleymiş bilemiyorum. Kendisi 37 yaşında kamu kurumunda çalışan hatrı sayılır bir statüde olan biri. Bana öyle güzel yaklaştı ki cümleleriyle terapi gibi konuşuyordu gayet aklı başında. Sonrasında yüz yüze buluşmalarda bir keresinde öptü beni yine ben utangaç olduğum için devamı gelmedi diyeyim. Ama son geldiğinde öptükten sonra başka şeyler için beni zorladı hatta cebinde erkeklerin korunmak için kullandığı adını açıkça yazmaya utandığım o şeyden gördüm eminim. İzin versem ilişki yaşayacaktı benimle ama direndim napıyorsun filan dedim o korkuyla. Seni çok beğeniyor ve arzuluyorum dedi kızdım ben de o işler helal dairede olmalı dedim. O da bana hak verdi özür diledi hatta sonra yine yazmaya devam etti ve ben tesadüfen öğrendim ki evli ve çocuğu varmışBiliyorum çok konu açıldı böyle neler diyeceğinizi tahmin ediyorum ama bu adam beni kendine bağlayana kadar o kadar çok uğraştı ki ve eşinden ayrıldığını söylemişti altından böyle bir şeyin çıkacağına ihtimal bile vermemişim. Aslında iyi de bir insan merhametliydi hep bana ya da başka insanlara karşı ama tabi evliyken böyle şeylere kalkıştığı gerçeğini değiştirmiyor. Çok kötüyüm şuan, elbette görüşmem mümkün değil artık ama beddualar edip o da acı çeksin istiyorum aşırı öfkeliyim. Buraya niye yazdım onu da bilmiyorum ama teselliye ihtiyacım var sanırım.
Başbaşa kaldı diye sevişmek zorunda mı?
Hatta öpüştü diyelim, yine de sevişmek zorunda mı?
Evet o da helal değil falan filan. Ama bir haramı işliyor diye, diğer bir haramı da işlemesi gerekmiyor, kendine sınır çizmiş. İster doğru ister yanlış.
Yargılamak size düşmez. Kimseye düşmez, kendi inancıyla alakalı.
E devletten nüfus örneğine bakmak lazım bir yaştan sonra gerçekten.
eliyorum valla hatta elemeyi geç farklı yönde diyaloğa bile girmiyorum, biriyle tanıştığımda öğrendiğim iki tane en önemli şey var: birincisi, nerde yaşadığı, ilçe, il olarak. ikincisi ise ailesiyle mi, tek başına mı yaşıyor. üçüncü öğrendiğim şey de mesleği oluyor elbette. bu cevaplar uymuyorsa üzgünüm, bizimle değilsin diyorum içimden. bunları sorguya çeker gibi sormuyorum asla ama sohbet sırasında laf lafı açınca öğreniyor insan. başka şehirde olup benim için haftada 1-2 gelebilecek biri olmadı şimdiye kadar benim için. kısmetimse ister yemen'den isterse de afrika'dan gelsin, şehrime yerleşsinBiz uzaktik ama haftanin 2 gunu rutin gorusuyorduk. Adamcagizim cuma işten cikip atlayip geliyordu pazara kadar kaliyordu otelleri zengin etti.O yuzden hizli evlendik galiba. Yoksa dayanilacak gibi değildi.
Olacagi varsa bir sekilde sinirlar zorlaniyor ya. Oyle deme kismetinse gelir yemenden miydi oyle bir sey işte.Hemen elemeyin.
Daha kaç kere üyelik alıp aynı konuyu açacaksınızMerhabalar
Çok yormadan sizi konuyu yazıcam hemen. 29 yaşındayım bir kaç yıl önce eşimden ayrıldım, arkadaş ortamında biriyle tanıştık karşı tarafın talebi doğrultusunda. O farklı ilde ben farklı ilde. Aylarca whatsapp üzerinden konuştuk ve yüz yüze de çok görüştük. Başta her şey iyiydi hani seviyeli,olması gerektiği gibi belki de benim sınırlarım olduğu için böyleymiş bilemiyorum. Kendisi 37 yaşında kamu kurumunda çalışan hatrı sayılır bir statüde olan biri. Bana öyle güzel yaklaştı ki cümleleriyle terapi gibi konuşuyordu gayet aklı başında. Sonrasında yüz yüze buluşmalarda bir keresinde öptü beni yine ben utangaç olduğum için devamı gelmedi diyeyim. Ama son geldiğinde öptükten sonra başka şeyler için beni zorladı hatta cebinde erkeklerin korunmak için kullandığı adını açıkça yazmaya utandığım o şeyden gördüm eminim. İzin versem ilişki yaşayacaktı benimle ama direndim napıyorsun filan dedim o korkuyla. Seni çok beğeniyor ve arzuluyorum dedi kızdım ben de o işler helal dairede olmalı dedim. O da bana hak verdi özür diledi hatta sonra yine yazmaya devam etti ve ben tesadüfen öğrendim ki evli ve çocuğu varmışBiliyorum çok konu açıldı böyle neler diyeceğinizi tahmin ediyorum ama bu adam beni kendine bağlayana kadar o kadar çok uğraştı ki ve eşinden ayrıldığını söylemişti altından böyle bir şeyin çıkacağına ihtimal bile vermemişim. Aslında iyi de bir insan merhametliydi hep bana ya da başka insanlara karşı ama tabi evliyken böyle şeylere kalkıştığı gerçeğini değiştirmiyor. Çok kötüyüm şuan, elbette görüşmem mümkün değil artık ama beddualar edip o da acı çeksin istiyorum aşırı öfkeliyim. Buraya niye yazdım onu da bilmiyorum ama teselliye ihtiyacım var sanırım.
Helal daire terimini yalnızca tarif ettiğiniz cemaatin kullandığını mı iddia ettiniz yoksa ben mi yanlış anladım? Çünkü bu terimi dinini tam anlamıyla uygulamaya çalışan bütün müslümanlar kullanır.Belli bir kesim kullaniyor zaten. Dini sevdirmek açısından yalnizca genç ve modern insanlar tarafından yayinlar yapılıyor. Bunlar tabii ki erkek. Eglenceli ve komikler. Jean gomlek kombin yapiyorlar. Alistigimiz sekilde sakal cübbe ile gezmiyorlar. Gizlenmiş şekilde eşleri de var tabii ki. Kimse onların yuzlerini görmüyor
Çarşaf giyiyorlar ama kısıtlı bir hayatları yok. Modern bir hayat yasiyorlar.
Helal daire diye evliliklerini yuceltiyorlar ve genclerin bu sekilde evlilikler yapmasi icin heveslendiriyorlar. Boyle bir sey.
Din mi konuşalım sizinle?Helal daire terimini yalnızca tarif ettiğiniz cemaatin kullandığını mı iddia ettiniz yoksa ben mi yanlış anladım? Çünkü bu terimi dinini tam anlamıyla uygulamaya çalışan bütün müslümanlar kullanır.