Erkekler neden böyle!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaç tane var böyle karıştırıyorum artık. Bi liste de üye-mevzusu diye gerekiyor sanki. Dev hizmet olur.
Bedeviyi takip edemeyiz artık, onun üyelikler arşa çıktı. Bunda tespit edilen üç tane henüz aklıma yazdım😂 ha bire yeni üyelikle gelen başka bilmiyorum ben. He bi de manolya var o şimdilik sabitledi kendini nickinde 😂

ya ben anlamıyorum başka ildeki adamlarla ne işiniz var? sahiden ben bu kafayı anlamıyorum, bilmem kaç saat uzaklıktaki yerde, belki ayda bir iki kez yüz yüze gelip yan yana hepi topu birkaç saat zaman geçirdiğiniz adamların nesine bağlanıyorsunuz anlamıyorum.

Benim babaannem de boyle derdi. 😂 Torunlarinin ikisi de aşrı aşrı ulkelere, memleketlere gitti. Bizde aile gelenegi 😁

Arkadaşlar kadın düşmanı olduğunuzu bu kadar belli etmeyin yeter ya kadını kaçırmışsınız hemen. Size de dert anlatmaya gelmiyor. Bi girdim konuya kadın gitmiş hemen. Konuyu bile okumadan size lat atmak istedim. Kötüsünüz. :63:
A4B9B4F6-B569-4CE2-A399-5C609F6DC03D.jpeg

Ya kadın öpüşmekte sıkıntı görmeyip sevişmekte sıkıntı görüyor olabilir. O an istemiyor olabilir. Niye bunun üzerine gidiyorsunuz kadının derdi bambaşka bir şey. Evlilik olmadan ilişki yaşamak ne kadar normalse yaşamamak da o kadar normal ve kişinin kendi tercihi.

Konu sahibinin yerinde olsam da karısını bir şekilde bulur yazarım. Böyle şerefsizler yüzünden millet kimseye güvenemez olacak.

Benim babaannem de boyle derdi. 😂 Torunlarinin ikisi de aşrı aşrı ulkelere, memleketlere gitti. Bizde aile gelenegi 😁
valla ben haftada en az 1 kere görmeyince krize giren bir insan olduğum için bana gelmiyor böyle şeyler, o nedenle uzakta olduğunu bildiğim kişilerle hiç bu toplara girmiyorum. e 18 yaşındaki gibi aşık maşık da olamadığım için yok yani :KK70: ha sonradan şehirler ayrılmıştır o bambaşka bir durum, onu kastetmiyorum ama benim uzak mesafe yürütmeye çalışan kaç tane arkadaşım varsa o uzaklık daima sorun oldu. yanıbaşındakinin sadakatine bile güvenmekte sorun yaşarken bilmem kaç km ötedeki insanda daha büyük sorun yaşarım mesela ben.

Arkadaş ortamında hiç mi evli olduğu konuşulmadı? Sosyal medyalarında ekli değil misiniz illa eşi çocuğuyla fotoğrafları vardır eklemediyse nedenini sormadınız mı? Çıktığınızı o ortak arkadaşlardan sakladı mı ve evli adam akşam haftasonu konuşamaz hiç mi sorgulamadınız anlamadım bir de görünecek kadar cebinde o şeyi nasıl saklıyor? Evli olduğunu sonradan öğrenenlere bu teknoloji çağında inanamıyorum ben..bitmiş gitmiş unutun

valla ben haftada en az 1 kere görmeyince krize giren bir insan olduğum için bana gelmiyor böyle şeyler, o nedenle uzakta olduğunu bildiğim kişilerle hiç bu toplara girmiyorum. e 18 yaşındaki gibi aşık maşık da olamadığım için yok yani :KK70: ha sonradan şehirler ayrılmıştır o bambaşka bir durum, onu kastetmiyorum ama benim uzak mesafe yürütmeye çalışan kaç tane arkadaşım varsa o uzaklık daima sorun oldu. yanıbaşındakinin sadakatine bile güvenmekte sorun yaşarken bilmem kaç km ötedeki insanda daha büyük sorun yaşarım mesela ben.

Biz uzaktik ama haftanin 2 gunu rutin gorusuyorduk. Adamcagizim cuma işten cikip atlayip geliyordu pazara kadar kaliyordu otelleri zengin etti. 😹 O yuzden hizli evlendik galiba. 😬 Yoksa dayanilacak gibi değildi. 😂

Olacagi varsa bir sekilde sinirlar zorlaniyor ya. Oyle deme kismetinse gelir yemenden miydi oyle bir sey işte. 😬 Hemen elemeyin.

Merhabalar
Çok yormadan sizi konuyu yazıcam hemen. 29 yaşındayım bir kaç yıl önce eşimden ayrıldım, arkadaş ortamında biriyle tanıştık karşı tarafın talebi doğrultusunda. O farklı ilde ben farklı ilde. Aylarca whatsapp üzerinden konuştuk ve yüz yüze de çok görüştük. Başta her şey iyiydi hani seviyeli,olması gerektiği gibi belki de benim sınırlarım olduğu için böyleymiş bilemiyorum. Kendisi 37 yaşında kamu kurumunda çalışan hatrı sayılır bir statüde olan biri. Bana öyle güzel yaklaştı ki cümleleriyle terapi gibi konuşuyordu gayet aklı başında. Sonrasında yüz yüze buluşmalarda bir keresinde öptü beni yine ben utangaç olduğum için devamı gelmedi diyeyim. Ama son geldiğinde öptükten sonra başka şeyler için beni zorladı hatta cebinde erkeklerin korunmak için kullandığı adını açıkça yazmaya utandığım o şeyden gördüm eminim. İzin versem ilişki yaşayacaktı benimle ama direndim napıyorsun filan dedim o korkuyla. Seni çok beğeniyor ve arzuluyorum dedi kızdım ben de o işler helal dairede olmalı dedim. O da bana hak verdi özür diledi hatta sonra yine yazmaya devam etti ve ben tesadüfen öğrendim ki evli ve çocuğu varmış :KK43: Biliyorum çok konu açıldı böyle neler diyeceğinizi tahmin ediyorum ama bu adam beni kendine bağlayana kadar o kadar çok uğraştı ki ve eşinden ayrıldığını söylemişti altından böyle bir şeyin çıkacağına ihtimal bile vermemişim. Aslında iyi de bir insan merhametliydi hep bana ya da başka insanlara karşı ama tabi evliyken böyle şeylere kalkıştığı gerçeğini değiştirmiyor. Çok kötüyüm şuan, elbette görüşmem mümkün değil artık ama beddualar edip o da acı çeksin istiyorum aşırı öfkeliyim. Buraya niye yazdım onu da bilmiyorum ama teselliye ihtiyacım var sanırım.
Pislikmiş bence tam oynamış yani bayağı çıkarın hayatınızdan ararsa mesaj atarsa vs. engelleyin de her yerden pislik

Başbaşa kaldı diye sevişmek zorunda mı?
Hatta öpüştü diyelim, yine de sevişmek zorunda mı?
Evet o da helal değil falan filan. Ama bir haramı işliyor diye, diğer bir haramı da işlemesi gerekmiyor, kendine sınır çizmiş. İster doğru ister yanlış.
Yargılamak size düşmez. Kimseye düşmez, kendi inancıyla alakalı.

Aynen katılıyorum biraz öpüşmek yiyişmek başka, sevişmek bambaşka alakasız şeyler.
Öpüştü diye sevişmek zorunda değil kimse asla. Yatağa girsen son anda fikrini değiştirsen bile hayır hayırdır. Burda yazılanları cidden anlayamıyorum, sen madem Müslümansın ee öpüştün zaten günaha girdin git o zaman yatağa da gir demenkte hiçbir mantık yok:KK51:İnsanlarımız neden birbirlerinin sınırlarına, bedenlerine, fikirlerine saygı duymuyor,.. kadın isterse yatağa girer istemezse girmez, kime ne? Hele ki benim dini inancım var diyen insanlara en minik gunahlarına eee sen de günah işledin nerde din demek için toplum bekliyor saldırmayı.

Son düzenleme:
E devletten nüfus örneğine bakmak lazım bir yaştan sonra gerçekten.

Valla Seda Sayan öyle dedi... Nüfus örneği istesin kadınlar evlenip nüfus cüzdanı değiştirmeyen biri dek gelmiş Seda Sayana amma o hiç yer mi....Seda Sayanı kandırmaya çalışana dam da ayrıca hadsiz ve salak, 7 tane adma boşayan adam kanar mı :KK51:Devir çok kötü, Seda ablayı bile kandırmışlar onu kandıran beni yaya bırakır:KK51:

Biz uzaktik ama haftanin 2 gunu rutin gorusuyorduk. Adamcagizim cuma işten cikip atlayip geliyordu pazara kadar kaliyordu otelleri zengin etti. 😹 O yuzden hizli evlendik galiba. 😬 Yoksa dayanilacak gibi değildi. 😂

Olacagi varsa bir sekilde sinirlar zorlaniyor ya. Oyle deme kismetinse gelir yemenden miydi oyle bir sey işte. 😬 Hemen elemeyin.
eliyorum valla hatta elemeyi geç farklı yönde diyaloğa bile girmiyorum, biriyle tanıştığımda öğrendiğim iki tane en önemli şey var: birincisi, nerde yaşadığı, ilçe, il olarak. ikincisi ise ailesiyle mi, tek başına mı yaşıyor. üçüncü öğrendiğim şey de mesleği oluyor elbette. bu cevaplar uymuyorsa üzgünüm, bizimle değilsin diyorum içimden. bunları sorguya çeker gibi sormuyorum asla ama sohbet sırasında laf lafı açınca öğreniyor insan. başka şehirde olup benim için haftada 1-2 gelebilecek biri olmadı şimdiye kadar benim için. kısmetimse ister yemen'den isterse de afrika'dan gelsin, şehrime yerleşsin :KK70: allahtan izmir'de yaşıyorum da izmire yerleşme fikrine çoğu insan sıcak bakıyor (genel anlamda) ama küçük bir anadolu ilinde olsaydım n.h sıcak bakarlardı :KK70:

Merhabalar
Çok yormadan sizi konuyu yazıcam hemen. 29 yaşındayım bir kaç yıl önce eşimden ayrıldım, arkadaş ortamında biriyle tanıştık karşı tarafın talebi doğrultusunda. O farklı ilde ben farklı ilde. Aylarca whatsapp üzerinden konuştuk ve yüz yüze de çok görüştük. Başta her şey iyiydi hani seviyeli,olması gerektiği gibi belki de benim sınırlarım olduğu için böyleymiş bilemiyorum. Kendisi 37 yaşında kamu kurumunda çalışan hatrı sayılır bir statüde olan biri. Bana öyle güzel yaklaştı ki cümleleriyle terapi gibi konuşuyordu gayet aklı başında. Sonrasında yüz yüze buluşmalarda bir keresinde öptü beni yine ben utangaç olduğum için devamı gelmedi diyeyim. Ama son geldiğinde öptükten sonra başka şeyler için beni zorladı hatta cebinde erkeklerin korunmak için kullandığı adını açıkça yazmaya utandığım o şeyden gördüm eminim. İzin versem ilişki yaşayacaktı benimle ama direndim napıyorsun filan dedim o korkuyla. Seni çok beğeniyor ve arzuluyorum dedi kızdım ben de o işler helal dairede olmalı dedim. O da bana hak verdi özür diledi hatta sonra yine yazmaya devam etti ve ben tesadüfen öğrendim ki evli ve çocuğu varmış :KK43: Biliyorum çok konu açıldı böyle neler diyeceğinizi tahmin ediyorum ama bu adam beni kendine bağlayana kadar o kadar çok uğraştı ki ve eşinden ayrıldığını söylemişti altından böyle bir şeyin çıkacağına ihtimal bile vermemişim. Aslında iyi de bir insan merhametliydi hep bana ya da başka insanlara karşı ama tabi evliyken böyle şeylere kalkıştığı gerçeğini değiştirmiyor. Çok kötüyüm şuan, elbette görüşmem mümkün değil artık ama beddualar edip o da acı çeksin istiyorum aşırı öfkeliyim. Buraya niye yazdım onu da bilmiyorum ama teselliye ihtiyacım var sanırım.
Daha kaç kere üyelik alıp aynı konuyu açacaksınız 🙄

Ben de eleştiri alınca üyeliğini pasiflestirenleri anlayamıyorum. Konu zaten tutarsızlıklarla doluydu, eleştirmesinde ne yapsın insanlar? Prezervatif demekten utanıp, sevgili yapmak da ne bileyim? Bunu diyen boşanmış bir kadın üstelik. Normal değil mi bu kadar eleştiri alması?

bir de, konu açılıyorsa burada, çelik gibi sinirler lazım. Çok alakasız eleştiri de, hakkı eleştiri de gelebiliyor ve bunu sakince yumuşatmak lazım.

ornegin ben. Kayınvalidemin hastalığını umursadigim ve yardımcı olmaya çalıştığım için, almadigim eleştiri kalmadı ama ben ne yaptım, sakin sakin, durgun bir su gibi, dalgalanmadan cevaplar verdim. Dalgalansaydim, gelen eleştirilerin dozu daha da artacak, iş linç yemeğe kadar gidecek çünkü, olaya hakimim, biliyorum. Kimler geldi kimler geçti, ne lincler gordu bu gözler, biz de pistik az çok.

Dün sevgilisinin kızı ile ilgili konu açan arkadaş mesela, yorumları umursamıyorum dedi bir ara, sonra baktım, hem üyeliğini pasiflestirmis hem de konuyu kapattirmis. Bu da ne kadar umursadiginin bir gostergesi aslında. Adamı kızından bile kıskanan, paylaşamayan bir kadındı, bir de çocuğu vardı üstelik.

Konu açacak olan arkadaşlara tavsiyemdir, kışkırtmalara karşı temkinli ve sakin olun, tongaya düşmeyin. Beni kıskanıyorlar, ben superim, evleneceğim adamin çocuğu şöyle böyle, evlendigim adamın çocuğu şöyle böyle, sevgilimi takip ediyorum, eski sevgilimi unutamıyorum, evli adama aşık oldum, eltim kiskaniyor, kocam dövdü düzelir mi, kocam aldattı bir şans daha verdim türü konuları açmadan önce de iki kere düşünün.

Belli bir kesim kullaniyor zaten. Dini sevdirmek açısından yalnizca genç ve modern insanlar tarafından yayinlar yapılıyor. Bunlar tabii ki erkek. Eglenceli ve komikler. Jean gomlek kombin yapiyorlar. Alistigimiz sekilde sakal cübbe ile gezmiyorlar. Gizlenmiş şekilde eşleri de var tabii ki. Kimse onların yuzlerini görmüyor
Çarşaf giyiyorlar ama kısıtlı bir hayatları yok. Modern bir hayat yasiyorlar.
Helal daire diye evliliklerini yuceltiyorlar ve genclerin bu sekilde evlilikler yapmasi icin heveslendiriyorlar. Boyle bir sey.
Helal daire terimini yalnızca tarif ettiğiniz cemaatin kullandığını mı iddia ettiniz yoksa ben mi yanlış anladım? Çünkü bu terimi dinini tam anlamıyla uygulamaya çalışan bütün müslümanlar kullanır.

Helal daire terimini yalnızca tarif ettiğiniz cemaatin kullandığını mı iddia ettiniz yoksa ben mi yanlış anladım? Çünkü bu terimi dinini tam anlamıyla uygulamaya çalışan bütün müslümanlar kullanır.
Din mi konuşalım sizinle?

Bu terimi onlardan baska kullananı duymadim.

Helal evlilik, helalim gibi şeyler duydum.

Bu terimi ilk kez duyan insanlara da benim nereden duydugumu açıkladım. Konu bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X