Erkekler Başka Kadınlara Neden Bakarlar?

SedaAna

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
6
0
34
Kadınlar, erkekler konusunda en çok neyden rahatsızlık duyuyorlar” dense, kuşkusuz ki eşlerinin ya da sevgililerinin başka kadınlara bakması cevabı ortaya çıkacaktır. Maalesef ki “erkekler başka kadınlara neden bakarlar” sorusu tüm kadınların genel olarak yaşadığı bir durumu simgelediğinden, hemen hemen her kadının bu durumdan şikayet ettiği görülebilir.

Çoğu zaman kavga konusu haline gelen, kadınları kıskançlık krizlerine sokan, hatta uzun vadede ilişkileri bitirebilen bir noktaya varan bu durum, erkekler için o kadar olağan bir şey ki, bunu kadınların anlaması neredeyse imkansız.

Erkeklerin Gözü Dışarıda Mı?

Bir kadın tabi ki sevgilisinin ya da eşinin başka kadınlara bakmasını istemez. Bu durum ile ilgili genel olarak sorular yöneltildiğinde ise kadınların kanaati, bunun kendileri için gurur kırıcı olduğu şeklinde… E hal böyle olunca, kadınların, erkekleri bu konuda anlaması da çok beklenemez.

Madem bu kadar sorun yaratıyor, “bakmayıversinler” diye düşünülebilir. Ancak, bu durumun, içgüdüsel olarak gerçekleşebileceği aklınıza gelmiş midir?

Evet, şaşırtıcı ama gerçek. Erkekler, başka kadınlara çoğu zaman içgüdüsel olarak bakıyor. O kadar ki, erkekler için bu durum kesinlikle çok doğal… Zaten, bu kadar farkında olmadan ve doğal şekilde bakılıyor ki, hemen fark edildikleri için kavgalar başlıyor. Çoğu kez, istemsizce gerçekleşen bu olay, birçok araştırmaya da konu olmuş durumda.

Erkeklerin Başka Kadınlara Bakması Normal Mi?
Hep düşünülmüş, “Neden erkekler başka kadınlara bakıyor?”…

Araştırma sonuçlarına göre, erkekler başka kadınlara içgüdüsel olarak ve neslini devam ettirme isteğinden dolayı bakıyor. Atalarımızdan kalan ve belki de genlerle günümüz nesline kadar aktarılmış olan bu ve benzer dürtüler, günümüz şartlarında erkekleri biraz zorlasa ve onlar adına sorun yaratsa da, erkekler bunu yapmaktan geri duramıyorlar.

Başka kadınlara bakma dürtüsü ya da isteği, her zaman çok bastırılabilir bir duygu olmuyor. Kadınlar da doğal olarak bu durumdan fazlasıyla rahatsız oluyorlar. İlişkiler içinde bir takım kavgalar da bu nedenden ortaya çıkabiliyor.

Geçmiş dönemde yaşayan insanların, cinsellik anlamında çeşitlilikten yana tavır takındıkları, toplumsal düzenlemelerin de bu doğrultuda gerçekleştirildiği düşünüldüğünde, araştırmalara göre erkeklere bu durumun kalıtımsal olarak aktarılabileceği üzerinde duruluyor. Tamamen nesil devam ettirme ve çiftleşme üzerine karşılaşılan bu durum, günümüz erkeklerindeki yetinmeme ve tatmin olmama durumunu da bir miktar açıklıyor.

Erkekler Heyecan Mı Arıyor?
Birçok araştırma sonucunda göre, ilginç şeyler de ortaya çıkmış durumda. Bunlardan biri de, erkeklerin tanımadıkları yüzleri daha çekici bulması ve kadınların daha çok tanıdık, bildik yüzlere ilgi göstermesi…

Kadınlar, daha çok güven duyabilecekleri, tanıdıkça ısınıp gelecekte çocuklarına babalık yapabilecek erkekleri çekici bulurken; erkekler ise tanıdıkça ilgilerini kaybedebiliyorlar. Zaman içinde erkekler, eşlerini hep daha çok sevmeye devam etseler bile, dışarıdaki kadınları daha çok çekici bulabiliyorlar.

Her ne kadar söz konusu durum kadınları çok rahatsız etse de, birbirlerinden çok farklı olan bu iki cinsiyetin psikolojilerini ve doğalarını tanımak gerekiyor. Erkekler, başka kadınlara bakma noktasında sıradanlaşan bir davranış geliştirdikleri için onlara bu durum kötü gelmezken, kadınlar ise bu davranışın aşağılıkça ve terbiyesizce olduğunu düşünebiliyorlar.

Diğer Kadınlar Daha Mı Çekici Geliyor?

Erkeklere göre başka kadınların cazibesi, sadece eşlerinden farklı kadınlar için geçerli değil. Bir erkek, şu an baktığı ve gözüne hoş gelen bir kadını, yine gözüne çekici gelen bir başka kadını görene kadar cazibeli buluyor. Bu da gösteriyor ki, erkeklerin içgüdüsel olarak taşıdıkları bu eğilim, potansiyel kadın popülasyonuna göre değişiklik gösterebiliyor.

Erkekler, genel olarak, başka kadınlara baktığının farkına varamazken, kadınlar için durum biraz daha farklı. Kadınlar, gözlerine hoş görünen bir erkeğe çaktırmadan bakabilirler. Dolayısıyla, bakarken yakalanan erkeklere nazaran, kadınların yakalanma riski daha düşüktür.

Erkek arkadaşı için başka kadınlara bakıyor düşüncesi taşıyan kadınlar da daha çok şunu ön plana almalı; “Erkekler o ilişkiden mi sıkıldılar ve başka kadınlara gözleri kaydı? Yoksa sadece içgüdüsel olarak ve duygusal hiçbir şey olmadan mı bakıyorlar?”

Erkekler Başka Kadınlara Neden Bakarlar?
Eğer bir erkek ilişkiden ve sevgilisinden, eşinden uzaklaşmaya başlamışsa gözü dışarı kayacaktır. Ancak bu bakışlar daha göz önünde olacağından kadınların bunu anlamama ihtimali yoktur. Böyle hisseden bir erkek zaten ilişkide uzun süre tutulamayacaktır. Çünkü, başka kadınlara bakan erkek farkında olmadan değil, bilerek ve isteyerek bakıyordur.

İki kişi arasındaki duygusallık çok önemli. Eğer yaşanan duygu çok güçlüyse, başka kişilerin bunu bozması daha zordur. İlişkilerde temeller sağlam atılmalı ve güven duyulmalıdır. Bir başka seçenek çok mutlu etmeyecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de katılıyorum buna...çok belgesel izlerim ve erkeklerin türün devamı için spermlerini bisürü bisürü kadına bırakma ve böylece kendi soylarını devam ettirme iç güdüsünün çok baskın olduğunu düşünüyorum, belgesellerde de böyle deniyor genelde..bisürü kadına bırakırsa her kadından bisürü çocuğu olur farklı genlerde, ve onların hayatta kalma olasılığı artar...bu yüzden çiftleşme içgüdüleri çok yüksek ve tek kadınla yetinme olasılıkları da bir okadar düşük malesef

"Araştırma sonuçlarına göre, erkekler başka kadınlara içgüdüsel olarak ve neslini devam ettirme isteğinden dolayı bakıyor."

Haaaa oyleyse tamam.
Cok rahatlatici
ahauhauahauhauahuuh ya canım yapacak bişey yok bi şekilde evcilleştirceksin işte

ahauhauahauhauahuuh ya canım yapacak bişey yok bi şekilde evcilleştirceksin işte

Evli degilim ama sevgilim var. Kendisi beni dunyanin en guzel kadini sanar. O kadar ki bana bir kere "senin gibi guzel bir kiz nasil benim gibi adama sans verdi" demisti. Hic de baska kadinlara baktigini farketmedim ama baska kadinlardan kocalarinda/sevgililerinde bu durumun asiri oldugunu duyunca "bu durum erkeklerde icgudusel" demek bana buyuk bir bahane gibi geliyor. Boyle durumu hic bir kadin kabullenmel zorunda degil bence.

Hıh işte bende boyle bişiy beklıyordum nasıl rahatladı içim anlatamam yani ne yapmalı,baksınmı yani nedir :)

Daha neler?! O zaman sizde esinizin yaninda baska erkeklere bakin sonucta "potansiyel baba adaylari" belki cocugunuz onlardan daha güzel/akilli olabilirdi diye... Hayatta bazi degerler vardir kaybedilmemesi gereken bunlari biz kaybedersek karsi taraftan önemsemesini bekle(ye)meyiz o zamanda saygisizligin kilifi birden "üreme dürtüsü" olu verir. Sizde esinizi bu sekilde bir "dürtün" bakalim tepkisi ne olacak..

Bir kadinin bir erkege zorla birsey yapma imkani yoktur. Erkegin sagolsun hergün haberlerdede gördügümüz gibi nasil insanliktan ciktiklari ve yaptiklari ortada. Esiniz size böyle bir saygisizlikta bulunuyorsa, sizde bakilan kadina düsmanca bakip birde kendinize saygisizlik yapmayin, kücülmeyin. Karsi taraf gözünüzü aciyor, tek sorumlusu sizin esim diye yaninizdagezdirdiginizdir.

Son düzenleme:
yani canım neden bana kızıyor gibi yazıyorsun ki, benim gördüğüm gözlemlediğim şu ana kadar böyle, sence başka türlü olabilir...etrafımdaki erkeklerin tümünün türlü türlü kadınla birlikte olmak istediğini görüyorum, hele ki tanımadıklarıyla....fakat aynı özgürlükteki ve sınırları olmayan kadınlarla bile konuştuğumda farklı farklı birilerini değil, sevgi saygı huzur içinde mutlu olacakları, kendisini seven, yanından ayrılmayacak birini istediklerini görüyorum...içlerinden gelmiyor yani...çoğunluk böyle...bence bu durum bizim çocuklarımıza uzun süre bakacak, baba olacak ve bizim yanımızda olacak kişileri istememiz ile ilgili olabilir.Kızsak ve sebebi başka şeylerle açıklasak da,şu anki durumda bile kadın ve erkek birliktelik istekleri çok farklı...mesela erkekler gidip bisürü kadınla birlikte oluyor, ben de gidip bisürü erkekle birlikte olayım da görsünler günlerini diye hareket eden ve mutlu olan bir kadın olabilir mi bilemiyorum...tabiki kendisi içinden böyle bişey istiyorsa yapar ve mutlu olur, kendi hayatını kendi belirler, ama bunu erkekler yapıyosa ben de yaparım mantığıyla inat gibi yaparsa bişey elde edebileceğini sanmıyorum

Sana kizmiyorum genele hitap ediyorum... Yazis tarzimin baslangicindada belli oldugu gibi ironik bir yaklasim söz konusu yani "sen baskalariyla birlikte ol, bende olurum" diye bir seyi kast etmedigim yazdiklarimdan ortada.. Kadin kadinin düsmanidir derler sorumlu olarakta erkegi gösterirler, yanlis. Bunu kendimize yapanda biziz sorumlusuda. Kadinin beyni erkegin fiziksel gücünden bin kat üstündür , fiziksel güc her yerde gecmez, ama beyin gücünün acamayacagi kapi yoktur. Ben hem cinslerimi düsman olarak görmüyorum bu yüzden kendilerini bu duruma düsürmelerini bir kadin olarak kendime yediremiyorum, gözlerini acmaya calisiyorum. Bunu gören olur, kendini kandirmaya en acisi kücülmeye devam eden olur.

Ben kadın halimle hemcinslerime bakıyorum erkekler nasıl bakmasın okadar seksi giyiniyorlar ki gözlerimi alamiyorum gecerken arkasından bile bakarım ama bir gün kocamın döndüğünü girmedim. Şimdi dışarıdan bakan dicek bu kadın lbyen ama oysaki alakası yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…