Erkek Kediniz İdrarını Yapamıyorsa Dikkat

yexsximg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2008
746
1
51
erkek kedilerde daha çok görülen idrar yollarının taşla tıkanması önemsenmezse ölümle bile sonuçlanabiliyor dişilerde nadir görülüyor eğer kediniz çiş kumuna gidip gidip geri dönüyorsa çiş kumunda oturuyorsa acı acı miyavlıyorsa eğilip devamlı pipisini yalamaya çalışıyorsa hiç vakit kaybetmeden vet. götürün eğer geç kalınırsa idrar kana karışıyor ve kurtuluş oldukça zor oluyor ilerlemiş belirtileri ateş, kusma acı acı miyavlama sık nefes alma kısırlaştırılmış yada kısırlaştırılmamış kedilerdede görülebiliniyor bu rahatsızlık bir zaman sonra kendini tekrarlıyabiliyorda kediniz üzerindeki gözleminiz çok önemli bunu kendi bünyeleride yapabiliyor yedirdiğimiz kuru mamalarda bu konuda siz hayvan dostlarını uyarmayı istedim ben bu problemi çok yaşadım sizlerin yaşamaması dileğiyle sizlere ve bütün hayvan dostlarımıza sağlıklı ömürler dilerim

Şimdiye kadar hiç başıma gelmedi Allahtan :)

Allah korusun arkadaşım Allah göstermesin en kötüsü açmak için sonda takıyorlar buda onların canını çok yakıyorsenağlama bazen anestezi yapmak zorunda kalabiliyorlar hem manevi hemde maddi çöküş senağlama

en çok korktuğum hastalıklardan biride bu umarım oğluşumun başına gelmez böyle bişey kısırlaştırdım ama özel mama kullanıyorum Allah korusun

kuru mamayı ben haftada 1 kere veriyorum, daha ziyade haşlanmış tavuk veriyorum başka bişey yemiyo. mecbur beslenmesi için de ara sıra mama veriyorum. bizimki zaten saolsun her yere yapıyo çişini kısırlaştırmadık iz bırakıyo ev temizlemekten canım çıktı...

2 yaşındaki oğlumda bu sorun başgösterdi.

kusma, kusmuğunun saframsı bazen de köpük köpük oluşu, idrarını yaparken zorlanma az az ve sık idrar yapma cinsel bölgesini yalaması ve halsizlik şikayetiyle veterinere gittik.

anestezi verilip sonda takıldı meğer yavrumun böbreklerinde ne çok idrar varmış dışarı atamadığı

veteriner mamasını değiştirdi önce Hilss c/d ile başladık daha sonra şikayetleri devam edince yeniden sonda takıldı ve serum bağlandı mamamız da yine aynı markanın k/d si ile değiştirildi antibiyotik iğneleri toz ve hap şeklindeki antibiyotiklerle tedavi desteklendi.

bu rahatsızlıktan tamamen kurtulmaları bir yılı buluyor bu bir yıl boyunca k/d ile devam edeceğiz

kedi sahiplerine özellikle erkek kedi sahiplerini uyarmak istiyorum market maması (whiskas ve benzelerini) kullanmayın veterinerinizle görüşün ve veterinerin uygun gördüğü mamayı verin.

market mamalarının içeriğindeki yüksek protein miktarı ve koruyucu maddeler kedilerde böbrek yetmezliğine sebep oluyor

oğlumun çekeceği acıları alacağı narkozları bilseydim asla market ürünü mama kullanmazdım

kediniz büyük ihtimalle diyet mamaları yemekte zorluk çıkaracaktır yemek istemeyecektir hatta biraz kilo kaybedebilir ama ne olursa olsun veterinerin verdiği mamadan vazgeçmeyin aç kalsa dahi başka şey vermeyin mecbur kalıp yiyecektir (hasta kediler)

çok haklısın canım bizim kediciği kısırlaştırmak zorunda kaldık özellikle kısırlaştırılan kedilerde bu hastalığın oluşması daha sık görülüyormuş bizede veteriner idrarda kristalleşmeyi önleyen özel bir mama tavsiye etti onu veriyoruz yinede ben büyük bir dikkatle takip ediyorum umarım olmaz sizin pisiciğede geçmiş olsun

Son düzenleme:
bende de 2 kedi var biri erkek biri dişi ikisinide kısırlaştırdım ama erkekte aynı sorun çıktı bu tamamen vetin kabahati kısırlaştırdıktan sonra mama olayını söylemedi gerçi atlattık sorun kalmadı mamaları özel mama biraz pahalıya patlıyor ama onlar için değer zaten hayvanlarımdan başka bir lüksüm yok onlar iyi olduğunda bende iyi oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…