2 yaşındaki oğlumda bu sorun başgösterdi.
kusma, kusmuğunun saframsı bazen de köpük köpük oluşu, idrarını yaparken zorlanma az az ve sık idrar yapma cinsel bölgesini yalaması ve halsizlik şikayetiyle veterinere gittik.
anestezi verilip sonda takıldı meğer yavrumun böbreklerinde ne çok idrar varmış dışarı atamadığı
veteriner mamasını değiştirdi önce Hilss c/d ile başladık daha sonra şikayetleri devam edince yeniden sonda takıldı ve serum bağlandı mamamız da yine aynı markanın k/d si ile değiştirildi antibiyotik iğneleri toz ve hap şeklindeki antibiyotiklerle tedavi desteklendi.
bu rahatsızlıktan tamamen kurtulmaları bir yılı buluyor bu bir yıl boyunca k/d ile devam edeceğiz
kedi sahiplerine özellikle erkek kedi sahiplerini uyarmak istiyorum market maması (whiskas ve benzelerini) kullanmayın veterinerinizle görüşün ve veterinerin uygun gördüğü mamayı verin.
market mamalarının içeriğindeki yüksek protein miktarı ve koruyucu maddeler kedilerde böbrek yetmezliğine sebep oluyor
oğlumun çekeceği acıları alacağı narkozları bilseydim asla market ürünü mama kullanmazdım
kediniz büyük ihtimalle diyet mamaları yemekte zorluk çıkaracaktır yemek istemeyecektir hatta biraz kilo kaybedebilir ama ne olursa olsun veterinerin verdiği mamadan vazgeçmeyin aç kalsa dahi başka şey vermeyin mecbur kalıp yiyecektir (hasta kediler)