Bere(kalın iple daha güzel oluyor)
102 ilmek başlayıp bir sıra ters örün.
1.sıra:1 kenar ilmeği,*1 düz,6 pirinç (1d,1t,1d,1t,1d,1t),1 düz,3 ters,2 düz,2 ters,2 düz,3 ters* işaret arası **sıra sonuna kadar tekrar,1 kenar ilmeği.
2.sıra:1 kenar ilmeği,1 ters,6 pirinç (1t,1d,1t,1d,1t,1d) ,1 ters,3 düz,2 ters,2 düz,2 ters,3 düz işaret arası **sıra sonuna kadar tekrar,1 kenar ilmeği.
12 sıra bu şekilde örüp saç örgüsünü yapıyoruz.Kırmızı ile yazdığım ilmekleri 3 erli saç örgüsü yapıyoruz.
Sonraki sıralar aynen örülecek sadece kırmızıyla yazılan ilmekler artık 6 düz olarak örülecek.12 sırada bir saç örgüsü yapılacak.
Atkı
Atkısının modeli tamamen kendi hayal gücümdür :)
3 kenar ilmegi (ters yada haroşa) 1 düz 6 pirinç (arka sıradan gördügüm gibi ördüm tersi ters düzü düz ) 1 düz 3 ters 6 düz (saç örgüsü için) 3 ters 1 düz 6 pirinç ve 3 kenar ilmiği(kıvrılmaması için haroşa ördüm (haruşemi haroşa mi dogrusunu bilen yazsın lütfen)..
İstediğiniz uzunluga gelince kesin..Bir ucuna ipden püsküllerini yapın diğer ucu keserken saç örgüsünü kesmeden işledim ve diger tarafı keserek bitirdim..Saç örgülerini 3-3 ayırdım ve tek tek dügme deliği oluşturacak şekşlde işledim..Diger yarısınıda işledikden sonra yine tüm işleyerek ortada boşlık olşturdum ve 2-3 sıra sonra kestim..
Püsküllü kısma pompom yaptım...Düğmede kulanabilirsiniz ben bereye takım olsun diye pompom yaptım..
Kolay gelsin
Kaynak
Erkek Çocukları için Sarı Bere ve Atkı (Anlatımlı) - KaRtAnEm - Blogcu