• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık erkek çocuk için okuanacak dua

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

minikkuzum

4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
1.451
39
683
Diğer
merhaba arkadaşlar ben ikiz erkek annesi ve yolda bir erkek daha bekleyeen bir anneyim.ben hiçbirşey yapmadım erkek olması için.Allah ım öyle istedi.evladın kzı erkeği olmaz hepsi canımızın canı ama bazı anneler çok istiyor.ben de bu duayı buldum.inanıp inanmamak ya da yapıp yapmamak size kalmışRabbim hayırlı evlat versin.bana soranlar oluyordu özel bir şey yaptın mı diye yapmadım ama bunu buldum.içim rahat etsin diye.

ERKEK ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN OKUNACAK DUA

"Oğlan olsun, kız olsun, eli-yüzü düz olsun."
sözü çok önemli bir gerçeği ifade etmektedir. Gerçekten de oğlanın mı, yoksa kızın mı hakkımızda hayırlı olacağını bilemeyiz. Al­lah'tan çocuğun da hayırlısını istemeliyiz. Erkek de kız da is­teyebiliriz. Ama bu konuda da ısrarcı olmamalıyız. Bu konu­da şöyle demelidir:

"Allah'!ım, Senden erkek (veya kız) çocuğu istiyoruz. Ama sen daha iyi bilirsin. Hakkımızda hangisi ha­yırlı ise onu ver."

Evet böyle demeli ve doğan çocuk ister erkek ister kız olsun asla itiraz etmemeli veya memnuniyetsizlik gös­termemelidir. Zaten bunun faydası da yoktur. Zira bu, kimse­nin elinde olan bir şey değildir. Tamamen Allah'ın takdiridir. O'nun takdirine itiraz ise kimsenin haddi değildir. Bu durum kullukla, Müslümanlıkla asla bağdaşmaz. Allah'ın takdirine gönül rızası ile boyun eğmek, bize verdiğini baş-göz üstüne ka­bul etmek gerekir. Baştaki cümleyi bir kere daha tekrarlaya­lım: "Oğlan olsun kız olsun, eli-yüzü düz olsun." Amin.

Erkek çocuk isteyen, birleşme öncesinde besmele ile üç defa ihlâs sûresini, sonra da şu duayı okur:

"Allahümmec alnî min ledünke zürriyyeten tayyi-beten mutîaten." = "Allah'ım, bana yüce katından temiz ve saygılı bir nesil ihsan eyle."

Paylaşım için teşekkürler.Allah tüm anne adaylarına sağlıklı,vatanına faydalı eli yüzü düzgün ve hayırlı evlatlar versin.Bebeklerimiz sağlığıyla gelsin en önemlisi o.Evladın kızı da bir erkeği de :nazar:

Paylaşım için teşekkürler.Allah tüm anne adaylarına sağlıklı,vatanına faydalı eli yüzü düzgün ve hayırlı evlatlar versin.Bebeklerimiz sağlığıyla gelsin en önemlisi o.Evladın kızı da bir erkeği de :nazar:
Amin amin canım inşallah.bence de kızı erkeği yok canımızın içi onlar.herkes bi de kızın olsaydı diyor.bu yetkiye ben sahip deilim Allah ım nasıl uygun görürse öyle olur.ben ilk düşündüümde bebeği nerden bilirdim iki tane bebeim birden olacağını ya da korunduğum halde 3. çocuğumun olacağını ve erkek olacağını da bilemezdim.o yüzden ben kimseye keşke kzızn oğlun olsaydı demiyorum.hem canları acıyabiliyor hem de Allah ın takdirinden sual olmuyor değil mi..Allah cümlemizin yavrularını bağışlasın

Back
X