Erkek çocuk ev işi yapsın

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148

Erkek çocuk ev işi yapsın Uzmanlara göre, küçükken ev işi yaptırılmayan erkek çocukları evlendiklerinde aynı hizmeti bulamayınca evliliğine zarar veriyor. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde ev işi yapmayan erkekler evlilik hayatlarında çatışma yaşayarak mutsuz oluyorlar. Bu bilimsel saptama Danışman Psikolog Leyla Navaro’nun... Navaro, kızlardan beklenen ev işi ve hizmet sorumluluklarının erkek çocuklardan beklenmemesinin büyük bir hata olduğunu söylüyor. Ayırım yapmayın Anneleri, kız-erkek ayrımı yapmadan çocuklarına sofra toplama, oda temizleme gibi ev işi yaptırtmaları konusunda uyaran Navaro, "Erkek çocuklar annelerinden hizmet görerek şımartılıyor. Evlendiklerinde ise aynı hizmeti bulamayan erkekler eşleriyle çatışma yaşayarak evliliklerine zarar veriyorlar" diyor.

Tebrik ederim canim cok önemli bir konuya deginmissin.Ben sahsen oglumu Allah ömür verirse kizimdan ayirt etmeden yetsitirmeye calisacagim.Ben ailemde ayirdim yasamadim bu konuda.Abim simdi üc cocuk babasi ve "maco" takimlarina hic benzemiyor.Esinden "sonsuz ve kusursuz hizmet" bekleyen adamlardan degil sükür :teytey:
oglumda bana yardim etmeli kizim gibi .. mesela sofra hazirlarken oglusumda tabalari filan masaya götürebilir falan filan ... :1rolleyes:

kesinklie cok doğru..
cünkü benim eşimin annsi cok dagınık ve eşimde öyle...
zaten anlaşamıyoruz bir de bu konu var tabiii. birde bana esyalarını düzeltiğim için kızar
ama ben oğlumu tertipli olarak yetiştirmeye çalışıyorum ama babasına çekerse yandımmmm

bende erkek cocuklarin ev isi yapmasindan yanayim. Benimde bir yedi yasinda bir oglum var kizim henüz 2 yasinda. Ogluma ben evde kolay ve becerecegi isler veriyorum, mesela haftasonlari ben kahvaltiyi hazirlarken oda masayi düzer veya benim yarimimla yumurta vs gibi seyler pisirir, ama hep cocuk sarkisi esliginde ya biz beraber söyleriz yada teyipten dinleriz, anladim ki bu ona daha cok zevk veriyor. sonra masayi beraber kaldiririz. Birinci siniftan 2 ye gectiginde ona babasi bir Kus aldi ve o kusun sorumlulugu tamamen ogluma ait. Buda cok önemli benim icin sorumluluk sahibi olmasi. Oglum dogru bir sey yaptiginda ona tesekkür ediyor ve cok güzel yaptigini söylüyorum bu onu daha cok tesvik ediyor.
Bir sey yere döktügünde onu kendisi siliyor, iste bunun gibi kücük seyler. Tabii hersey dört dörtlük degil ama üstüne düsünce oluyor. Benim Esim hic birsey yapmiyor, sadece eve Misafir gelince evi topluyor. ehh oda birsey, bende bazen sakadan isafir gelecek diyorum evi sip sak topluyoruz

benim eşim üni yıllarında öğrenci evinden aşina ev işlerine yemek yapmaya falan.sağolsun çok yardımcı olur bana.oğlumda çok meraklı.bazen bulaşık yıkıyoruz oğlumla çok hoşuna gidiyor.kek kurabiye yapmaya falan bayılıyor.şimdi ikinci oğluma hamileyim.inş. oda babası ve abisi gibi ev işlerini sever:dance:

benim bir kızım bir oğlum var,
kız büyük olan,
ama oğlum kızımdan daha çok iş yapar,
yaptırıyorum ben.
dışardaysam kızla oğlan eve olsa bile ben oğlana tel ediyorum çay demlemesi için ablasından daha becerikli,
halıları yıkar,yerleri siler,
çay demler,
masa hazırlar,
tostunu kendi yapar, puding yapar, yani kendi işini kendi çok rahat görür.
daha 15 yaşında.

Benimde henüz 4 yaşında bir oğlum var :) Sofra hazırlarken yardım eder , kendi oyuncaklarını toplar... :) E 4 yaşında daha ne yapsın Büyüdüğünde ev işleri yaptıracağım elbette , bir kıza ev işi için mahkum olmasın . Ama halı ,yer sildirmek vb. hiç düşünmem o kadarı da fazla bana göre. Hoş o işleri ben bile çok nadir yaparım zaten :)

ben de oğlumu ev işleri konusunda teşvik ediyorumhihoyyyt.şuan iki yaşında ve hevesli büyüdükçe nasıl olur bilmem; ama ben yine de ev işlerine yatkın olmasını isterim.öyle çok kadın işlerine bulaşmasın; ama icabında iş başa düşerse, o kadın işi ben elimi sürmem de demesin!!

şimdiler de yaşı gereği sadece sofra kurmada,bulaşık makinesini boşaltmada,bazen de kek yaparken mikseri tutmada yardım ediyora.s büyüdükçe arttırcam sorumluluklarını.

özellikle yemek konusunda bence her erkeğin bilgisi olmalı(kendini idare edebilecek kadar)...

Evet sizlere katılıyorum. Zaten gelecekte çalışmayan bayan kalmayacak. Bu yüzden erkek en azından kendi işlerini yapsa oda yeter. Çocuklarımıza yatağını toplamayı, kıyafetlerini, odasını toplamayı öğretirsek gelecekte kendilerine ve eşlerine çok faydası olur. Zaten bugün annesine yardım etmeyen erkek, eşine hiç etmezmiş.. ee bu çocukları yetiştirende kadınlar olduğuna göre, bu erkektir yapamaz yapmamalı deyip ayrım yapmamak lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…