erkek çocuk büyüten anneler buyrun..

esmuzo

Aşkbizimkisigerisihikaye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
189
2
konunun başlığı tam olarak anlatmak istediğim şeye uymasa da ,bir nevi bu da bir etken diye düşünüyorum.
oğlum 1,5 yaşına gelene kadar 5 aylık bir çalışma süresini saymazsak hep yanındaydım.şimdi ise 2,5 yaşında ve ben 1 senedir çalışıyorum.Haliyle gündüzleri yanında olamıyorum.Akşam evde elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum.3 yaşında kreşe vericem fakat ondan önce ben bişiler öğretmek istiyorum,yararlı aktiviteler yapmak istiyorum ama erkek çocuğu işte arabalara ve top oynamaya çok meraklı sürekli onlarla oynamak istiyor.Yararlı bir aktivite yapalım desek dayanma süresi 10dk.Sonra yine arabalarına dönüyor.Ayrıca düşmanımız tabiki tablet bilgisayarlar.elinden düşürmek istemiyor ama bende çok olmamak kaydı ile vermek zorunda kalıyorum.
şunu anladım ki kız çocukları etkinlik,aktivitelere daha yatkın oluyorlar.
Erkek bebek büyüten anneler sizler neler yapıyosunuz 2-3 yaş döneminde ?

Merhabalar,
Benimde 26 aylık bir oğlum var. Ben 10 aylıkken işe başladım. Bu zamana kadar sadece 5 ay bakıcıya bıraktık geri kalan kısımda annem baktı sağolsun. Şimdi de yaklaşık 1 aydır kreşe gidiyor.
Erkek çocukları genelde dediğiniz gibi araba ve topa meraklı. Bizimki hatta şu sıralar arabaları ile uyuyor :)
Bunlardan hariç Legolarla oynuyoruz. Araba, uçak, robot, ev falan yapıyoruz. Kalemi defteri var onlara resimler çiziyoruz, hatta kendisi getirip unu çiz bunu çiz diyor. Yapbozları var onları bozup yapıyoruz. Saklambaç oynuyoruz bazen. Ben mutfakta yemek falan yaparken oda mutfaktaki tencereleri, kepçeleri çıkarıp yemek yapıyor kendince :)
Bu şekilde vakit geçiriyoruz canım. Gerçi hafta içleri çalıştığım için işten gelince en fazla 4-5 saat beraber olabiliyoruz.

teşekkür ederim,

benim de oğlum 28 aylık oldu.Ben de elimden geldiğince vakit geçirmeye çalışıyorum.Ama beni en çok düşündüren şu tablet olayı kendini kaybediyo izlerken:)
sizde de böyle bir durum varmı acaba ?sonuçta gündüzleri babanne dede bakıyo ve ben ne kadar izlediğini tam olarak bilemiyorum, oyüzden akşam elimden geldiğince vermemeye çalışıyorum.
birde bi soru daha kreşe başlarken zorluk yaşadınmı ? Ben alışırmı alışamazmı acaba durmak istemezmi bir sürü soru soruyorum kendime:)

Tablet yok bizde. Telefonlarımızla bile oynamaz. Ama televizyon izliyor arada. Hatta sevmediği bi çizgi film olsun bunu istemiyorum diyor. Gündüz kreşte olduğu için orda da etkinlik falan yapıyorlar.
Kreşe başlarken zorluk yaşamadık. İlk başta 3 gün yarım gün bıraktık. İlk gün biraz yanında kaldım ama beni unuttu hemen :) Oyun parkı vardı hemen oraya girdi. Kalabalık ortamları seviyor benim oğlan. Yalnız 4-5 gün ara verince bana karşı sinirli oluyor ilk gün.

Merhaba Oğlunuzu sağlıkla mutlulukla büyütün inş.Benim de oğlum 26 aylık.Benim oğlum çok düşkün değil arabalara,tablete.televizyon da çok izlemez ama telefondan müzik dinlemeyi seviyor.Benim naçizane tavsiyem uzaklaştırmak istediğinizde birebir onun ilgisini çekecek oyunlar oynayın.Biz yakalamacılık,saklambaç oynamayı çok seviyoruz mesela.Şu sıralar evcilik tarzı oyunları çok seviyor.Babacılık oynuyoruz o benim babam oluyor işe gidiyor ben ona yemek yapıyorum telefonla arayıp soruyorum babacım sana ne yapıyım diye.Para vermeyi unutuyo işe gidip ondan para alıyorum:)
Kuaförcülük oynuyoruz saçlarımı boyuyor.Lokantacılık oynuyoruz bana yemek pişiriyor.Manavcılık oynuyoruz ondan meyve satın alıyorum.
Legolarla çiftlik kuruyoruz.Çıkartma yapıştırmayı çok seviyor.Kitaplarımız var bir sürü.Her akşam yatmadan önce mutlaka okuyoruz.
Ama her oyununda mutlaka ben varım.Tek başına oynamıyor oğlum.Ben de çalışıyorum.Ben akşam 7:30 da ancak evde olabiliyorum.O yüzden zamanımız çok kısıtlı.Bütün vaktimi oğlumla geçiriyorum o yüzden.Saolsun annem çok büyük destek.Bana hiçbir iş bırakmıyor dolayısıyla doya doya vakit geçirebiliyorum oğlumla.

Benim de uç oğlum var Allah bağışlasın. Birde ablaları ikiz oğlanlar daha uçaylık ama 3 yaşındaki oğlum ablasından ne görüyorsa oonu oynuyor. Birde beni taklit ediyor . Bebeklere meme veriyor. Alt değişiyor. Babamız araba ve top alıyor ama bir türlü ilgisini çekemedi.
Bu arada nacizene fikrim oğlunuz ne güzel iste kendi oyununu kendi kurup oynuyor. Bu zekâsını ve hayal gücü olduğunu gösterir. Sizinle sizin kurguladığınız faaliyete katılmak istememesi onarmal değil. Bırakın kendi tasarladığı oyunu oynasın . Hayal dünyasına birşeyler eklesin. Bırakın hayatını, çocukluğunu yaşasın. Yarış atı değil çocuk onlar. Faaliyetleri zaten ömrü boyunca yapacak dersleri de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…