önce ali ile konuşmuştum ben bu konuyu. bu konuda akıllı davrandığımı düşünüyorum açıkçası. okumaya üşenmeyecekseniz ben olayları sırası ile yazayım size.Ya çok pardon ama Banu’dan size ne! Yani yanlış anlamayın iyi niyetlisiniz, doğru sözlüsün, korumacısınız falan ama madem böylesiniz önce bi Ali ye gidip bak sözlerinden iğreti oldum. Kızı yanlış anlıyorsun sağda solda konuşuyorsun böyle devam edersen kıza söyleyeceğim deseydiniz. Banu Ali ye nasıl yalnızken bilmiyorsunuz. Belki yanaşıyor, mesaj veriyor ne malum. Ama sizin gelişinizle adı çıkacak diye korktu Banu ve kendini geri çekti. Yani insan ilişkileri her zaman sandığımız gibi olmayabilir ve Ali de iş arkadaşınız Banu yu koruyayım derken Ali rencide oldu. Yani siz siz olun pek iyi tanımadığınız iş arkadaşlarınıza karışmayın. 6 ay 11 ay nedir bir iş arkadaşlığında. İşten ayrılınca arkadaş arkadaş görüşebilecek misiniz gerçekten? Yani iş arkadaşınıza fazla bağlanıp sizi ilgilendirmeyen konulara karışmayın ( Banu kendi yaklaşımlarının sonuçlarını görür ve ders alır bir adım daha büyür) ve işinizi de hatasız yapmaya çalışın derim ben.
-ali, banu'dan hoşlandığını sohbet sırasında benimle paylaştı. bir iki konu daha vardı, onları da anlattı. niçin bana anlatıyorsun bunu? dediğimde "biriyle paylaşmam gerekiyordu" dedi.
-banu, ali'nin hareketlerini fark etmeye başladı ama pek aldırış etmedi, hayatına başka birini aldı. (iş yerinden birisi değil)
-bu süre zarfı içerisinde ali kendini geri çekti.
-banu sevgilisinden ayrılınca ali'nin yanlış anlayabileceği hareketler yapmaya başladı, saçma sapan şakalar gibi.
-bu esnada ali, banu konusunu iş yerindeki bir erkekle paylaştı hatta o erkek gelip dedikodu amaçlı bana söylediğinde "olay sandığın gibi değil" yanıtını verdim. ali'nin dedikodu çıkarmaya başladığını anladığımda üstü kapalı şekilde banu'yu uyardım dedim ki ali'ye dikkat et, hakkında konuşuyor, sağda solda farklı şeyler anlatıyor.
-bu esnada ali ile devamlı iletişim halindeyim ve ali tamamen yanlış anlamış durumda, ali'ye yanlış anladığını söylememe rağmen beni anlamadı ve inanmak istediği şeye inandı.
-ali'nin iyice kaptırdığını ve dedikodu boyutunu yükselttiğini, artık yalanlar uydurduğunu fark ettiğimde banu'yu karşıma alıp ali'nin söylediği her şeyi kendisine aktardım.
-banu kendini ali'den geri çekmeye başladı, bu esnada ali dedikodu seviyesini iyice yükselterek bütün ofise sanki banu ile arasında bişeyler yaşanıyormuş gibi anlatmaya başladı, yetkililere varana kadar.
-banu ofisteki herkese "benim ali ile aramda bişey yok, dedikodulara inanmayın" uyarısını yaptı.
-aradan biraz zaman geçince ali bana tavır yapmaya başladı, ali ve banu olayına karıştığım için patronumdan "iş dışında hiçbir şeye karışma" uyarısı aldım ve bir daha hiçbir şeye karışmadım.
olay sıralaması tam anlamıyla bu şekilde.