aslında onlar daha farklı bir çözüm sundular ama ben kabul etmedim. çözüm de şuydu:Ne enteresan patronunuz varmış ya. İş yapmayı engelleyen Ali, ama işe devam etmesi gereken sizsiniz.
patron ali'ye zamanında gereken ayarı vermiş. dün de ısrarla kişisel konuları karıştırmayın dedi. ben patrona daha sonrasında "lütfen konuşun, bu şekilde olmaz" dedim. gereken konuşmayı yapmıştır diye düşünüyorum. işle ilgili sıkıntılar olabilir, herkeste ve her iş yerinde var olan şeyler. eksikler söylenir, çözmeye gönüllü olan varsa çözer zaten.İşe engel olan Ali, iş yürüsün diye endişelenen sen. Patronun Ali'yi sert bir şekilde uyarması gerekirdi.
Senin yanında Banu'nun da iş hayatını etkiliyordur; iş yerinde dönen dedikodu, iftira da cabası.Patron nasıl göz yumuyor tüm bunlara anlam veremedim.
işimi seviyorum, işim başkaları tarafından beğeniliyor. ben her zaman eleştirileri dikkate alan birisi oldum, olmaya da devam edeceğim. benim yaptığım işi müşterilerimiz de beğeniyor. işim beğenilmese sokakta yüzlerce işsiz genç varken ben 11 aydır burada çalışıyor olmazdım.Ben de kreatif bir işte çalışıyorum. Ekipte takıştığım ve beni ısırmak icin hiçbir fırsatı kaçırmayan insanlar oldu. Bence kreatif işlerde sağa sola aldırmadan motivasyonu düşürmeden soğukkanlı bir şekilde işini yapmaya devam etmek mutlaka sonuç veriyor. Sonuçta kişisel yetenek gösteriyorsunuz ve ısrarla sistemli bir şekilde bu tavrı koruyunca karşı taraf boşa düşüyor. Ben hep böyle korudum kendimi kişisel sürtüşmelerde ve hep iyi sonuç aldım.
Tamam işte ben de onu diyorum siz moralinizi motivasyonunuzu bozmadan sorun sahibini görmezden gelmeye çalışarak böyle devam etmeye çalışın. Yanlış mı anlaşıldım bilemedimişimi seviyorum, işim başkaları tarafından beğeniliyor. ben her zaman eleştirileri dikkate alan birisi oldum, olmaya da devam edeceğim. benim yaptığım işi müşterilerimiz de beğeniyor. işim beğenilmese sokakta yüzlerce işsiz genç varken ben 11 aydır burada çalışıyor olmazdım.
eğer benzer durum yeniden yapılırsa çok daha ciddi şikayetlerle gidicem patrona zaten. dünkü olaydan banu'ya bahsetmedim çünkü kızın üzülmesini de istemiyorum, üzüldüğü zaman kendisi yüzünden bu tarz durumlar yaşanıyor diye düşünüyor. bir yandan diğer insanlara da zarar gelmesin diye uğraşıyorum zira banu böyle olaylar karşısında istifayı verebilecek bir insan. onun bir suçu yok.W Wurstria iş dünyasına pek hakim olmasam da çalışan yakınlarımdan işyeri huzursuzluğu nedir biliyorum, durumunuz gerçekten zor ama diğer arkadaşlar gibi ben de patronunuzun tavrına takıldım, sonuçta ortada bir kadına alenen yapılan taciz söz konusu, aynı zamanda siz de o iş arkadaşınız tarafından tacize uğruyorsunuz ve patron bundan haberdar olduğu halde iş kanunun ilgili maddelerini devreye sokup sizi rahatsız eden kişiyi işten çıkarmıyor, hayret verici bir durum.
Umarım durum tekrarlanmaz çünkü bence o beyefendi iş ahlakı, iş etiği nedir bilmediği gibi profesyonel de değil, karakteri de iyi değil, işyerindeki bir arkadaşınıza platonik duygularınız olabilir ama karşı taraf hayır demişse artık bu konuda ne üstüne gidilir, ne iş ahlakına, insan ahlakına sığmayacak şekilde dedikodusu yapılır ne de zorlayıcı tavırlara girilir, ben işveren olsam çalışanımın işe hakimiyeti kadar karakterine de bakarım, karakteri iyi değilse benle çalışamaz, patronunuz eğer iyi bir patronsa Banu arkadaşınız istifa etse dahi kabul etmeyip diğer çalışanına istifa et demelidir, zira yaşadıklarınız iş çerçevesinde oluşan rekabet sonucu gelişen olaylar ya da iş sebebiyle yaşanan bir sürtüşme değil, adam bildiğimiz taciz eden, iftira atan, ahlakı sorgulanması gereken bir çalışan, böylesi birinden her türlü tehlike gelir.eğer benzer durum yeniden yapılırsa çok daha ciddi şikayetlerle gidicem patrona zaten. dünkü olaydan banu'ya bahsetmedim çünkü kızın üzülmesini de istemiyorum, üzüldüğü zaman kendisi yüzünden bu tarz durumlar yaşanıyor diye düşünüyor. bir yandan diğer insanlara da zarar gelmesin diye uğraşıyorum zira banu böyle olaylar karşısında istifayı verebilecek bir insan. onun bir suçu yok.
banu'nun ben de ali'nin ilgisini anlamadığını ya da fark etmediğini sanmıyorum. erkekler konusunda deneyimli bir kadın. bir dönem kendi egosunu belki de ali ile tatmin etmek istemiş olabilir ama ne olursa olsun böyle şeyler işe yansımamalı.Ben olsam patronla konuşup derdim ki, "Benim bir sıkıntım yok. İşimi elimden gelenin en iyisini yaparak yürütmeye çalışıyorum ancak takdir edersiniz ki işimiz bir ekip işi. Ali bey de kendi kişisel meselelerini işine yansıtarak benim de işimi yapmama engel oluyor. Ya kendisiyle konuşun bu işe bir son versin ya da ben kendisiyle çalışmak istemiyorum; çünkü benim uyarılarımı dikkate almıyor." gibi bir konuşma yapıp kendi üzerimden atardım işi. Burada konuşulması gereken siz olmuyorsunuz çünkü Ali oluyor. Banu da koca kadın yani zaten uyarınızı yapmışsınız gerisi ona kalmış. Bu saatten sonra ne Banu'ya karışırdım ne Ali'ye.
Yani ben genel olarak işyerinde zaten kimseyle böyle özel meselelere girme taraftarı değilimdir; dedikodusunu duysam dahi karışmazdım. Koca koca insanlar yani; bir mevzu oluyorsa bunu Banu ve Ali kendi aralarında çözmelilerdi ne olursa olsun. Banu'nun da karşı tarafı anlamadığını ya da davranışlarını fark etmediğini zannetmiyorum. Bu benim kendi fikrim tabi ki; ama madem böyle bir şey oldu bundan sonrasını işverenimle çözmeye çalışarak sorumluluğu kendi üzerimden atmaya çalışırdım ben olsaydım.
banu'nun ben de ali'nin ilgisini anlamadığını ya da fark etmediğini sanmıyorum. erkekler konusunda deneyimli bir kadın. bir dönem kendi egosunu belki de ali ile tatmin etmek istemiş olabilir ama ne olursa olsun böyle şeyler işe yansımamalı.
ben işle ilgili eleştirileri, şikayetleri dikkate alarak işimi yapmaya devam edeceğim bakalım bu defa nasıl davranacak. hala daha bahaneler üretirse, saçmalarsa yani kendisinden ciddi anlamda şikayetçi olmayı düşünüyorum.Tabii ki. O yüzden sizi bu işe karıştırmamaları lazım, patronunuzun da öyle. İlkokul çocuğu değilsiniz "Hadi öpüşün barışın bakiim işinizi yapın" diyebileceği bir durum değil. Kim işin yapılmasını engelliyorsa ona yaptırım uygulanır; kimse kimsenin tribini çekmek zorunda değil. Özel hayatında konuşmak zorunda değil, siz de bayılmıyorsunuzdur ona muhakkak. İşini yapsın, gerisinde nasıl davranıyorsa davransın yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?