ERKEK BEBEKLER NE ZAMAN KONUŞUR

mandalinalimon

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
929
241
18
42
İlk çocuğum ve şu an 2 yaşında, kelime dağarcığı iyi ama söylediklerini sadece biz anlıyoruz, atıyorum sürpriz(yumurta) dicek ıslık çalar gibi bi ses çıkarıyor anlıyoruz biz, balık dicek balo diyo mesela, otur diyor ama kalk derkemn'gak' diyor, parka da gak diyo zaten,kelimeler başkasının anlayacağı netlikte değil. çoğu şeyi anlıyor ama cümlekurması gerekmezmi, babası çok geçkonuşmuş, doktra bilegötürmüşler, genetik mibu
konuşma gecikmesi varmı acaba?
kısacası sizin çocuklarınız ne zaman konuştu,çevremde soruyorum henüz bizimkiler de konuşmuyor diyorlar ama ne yapmam gerek, bu arada işitme testi yaptırdım, bera testi, işitmesi normal,hatta işitme testi odasında allah allah demişliği bile var :)

Erkek çocukları kız çocuklarına nazaran daha geç konuşurlar.genetik faktörler de konuşma kabiliyetini etkiler.ayrıca çocuğun sosyal çevresi de önemli.çocuk rahat,huzurlu ve güvenilir ortamlarda konuşmaya başlar.eğer bu ortamları sağlayamazsınız içine kapanır ve konuşmaya cesaret edemez.yani psikolojik durum da etkili çocuğun

Her cocugun gelisimi farkli o yuzden kesin bisey diyemeyiz.
Fiziksel bi sorun yoksa konusur zamani gelince.
2,5yaında çocuklara bakıyorum normal anlaşılabilir konuabiliyorlar acabaoğlum 5 ay içinde öylekonuşacak mı, zekada birsıkıntısı yok, çokakıllı ve denileni yapıyor duyması da iyi ama konuşması yok

Benim arkadasimin oglu 3 yasini doldurdu
Sadece baba anne dede diyor. Doktora goturduler zamani gelince konusur hicbi sorunu yok demis. İstersen bi doktora gotur sende.

24 aylık kreşe başladığında çok az kelime söyleyebiliyordu, 2 ay sonra inanılmaz gelişim gösterdi, tam o dönemde olabilirsiniz.

Kreşte bir arkadaşın çocuğu 2,5 yaşa yakın konuşmuyordu, ama endişeli değildi, çocuğun babası da abisi de geç konuşmuş

.

İki oğlum var biri 6 aylık biri 3 yaşında konuşmaya başladı

Back
X