• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi erkek bebek anneleri

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
bebekten bebeğe farkeder bence mesela 6.aydan önce oturtma derler ama benim oğlum 5 aylıkken hep oturmak istiyodu kısa süreli oturtuyordum bende ve 6 aylıkken desteksiz oturmaya başlamıştı:emir_bebek: bi süre öne eğildi 2 hafta kadar sonra tam oturdu:46:

8. ayında ancak oturabildi..hemen devriliyordu..mama sandalyesi aldık,ondan sonra oturmayı öğrendi..

tam 8. ayını doldurduğunda oturdu.9 aylık olup hala oturamıyorsa sorun var demekmiş bi sitede okumuştum.

bunun kızla erkekle ılgısı yok ben 6 aydan önce oturtmamıstım oglumu 8 aylık oldugunda oturamıyordu cunku hıc oturmsamıstı
ama kızımı 5 aylıkken oturttum 7 ylık oldugunda desteklı oturabılıyordu

kız bebekler daha beceriklidir, daha erken yaparlar herşeyi... benm bebeğim 5,5 aylık, aşağı yukaı 4 aylıktan bu yana oturtuyrum ama başta kısa sürelerle başladım. şimdi desteksiz hala oturamıyor tabiki... ama 8.aya kadar kalırmıyız bilemiyorum.

Bende oğlumu 4aylıkken kucağımda oturtmaya başladım,5. ay bitti doktorumuz artık destekli bir biçimde oturtmaya başlayın dedi,şimdi çekyatın köşesine minderler yardımı ile oturuyoruz kısa süreli,bakalım ne zaman desteksiz oturacak göreceğiz..

Canım kız-erkek farketmez, bebeğin omurgası ne zaman kendisini taşımaya başlarsa o zaman oturtulurmuş bebek. 5 ay-8 ay-10 ay diye birşey yokmuş. Onuda nasıl anlayacaksın? Bebeğini oturt elinle omuzunu hafif ittir. Eğer hemen sağa sola öne veya arkaya doğru düşecek gibi oluyorsa oturtma zamanı gelmemiştir demek. Çok etkilenmiyorsa, oturtabilirsin.

Oğlumu dört ayını doldurduğunda kontrole götürmüştük. Doktor kucakta günde 10dk oturtabilirsiniz , 6 ayında destekli oturmaya başlar, 8 aya kadar da desteksiz oturur demişti.

eğer doktorunuz muayene eder de bir sorun gözlemlemezse geç oturması bir sorun olduğu anlamına gelmez oğlum öyle tembeldi ki 10,5 aylıktı oturduğunda sürekli doktorumuza muayene ettirdik bir sorun mu var diye ama çok şükür hiçbir şeyi yoktu istemiyordu oturmak

benim oglumda 7 aylıkken desteksiz oturmaya başladı.her bebege göre dgeişiyor bazısı erken bazısı geç oturuyor.doktoru herhangi bir problem gözlemediyse bence hiç endişelenmeyin.

2 aylık daha oğluşum. millet kucağına aldığında poposundan desteklitutuyor oturtur pozisyonda sinir oluyorum

2 aylık daha oğluşum. millet kucağına aldığında poposundan desteklitutuyor oturtur pozisyonda sinir oluyorum

Uyar canım bence d,e ben 4 aylık oğlumu kendi kucağıma almaya çekiniyorum. Uygun bir dille uyar. Zor oluyor böyle şeyler ama bebeğinin sağlığı için yapmalısın.

Back