Çocuk Hastalıkları Erkek bebeğine sondalı film çektiren oldu mu?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Arkadaşlar bebeğimde hamileliğim esnasında böbrek büyümesi tespit edilmişti, doğumdan sonra yapılan ultrasonda bu problemin devam ettiği anlaşıldı. Sondalı film çektireceğiz idrar geri kaçtığı içinmi böbrek büyor diye öğrenmek için. Ama ben çok üzülüyorum ya, o sondayı yerleştirirken çok fazla ağrı hissediyormu diye..
Daha önce ya da yakınlarda erkek bebeğine sondalı film yaptıran oldumu, çok ağladımı bebeğiniz, çok canı yandımı ve kaç dakika sürüyor bu işlem.
Birde biz özel bir yerde yaptırıcaz, acaba çocuk hastanesinde yaptırsak daha az canını yakarlarmı, hani çok çocuğa bebeğe yaptıkları için tecrübelenmişlerdir diye...
Gerçi çocuk hastaneside randevu tarihini çok ileri atıyor.

cnm geçmiş olsun.lazımsa mecbur yaptırcaksınız ve ağlicak ister sitemez.
onun faydasına.sonda bize de taktılar biliyosun ve acımadı onunki de acımaz inş.
hemşiresi varsa yaptırcan yerin onun da eli yatkındır.özel aşısını doktoruna güvenmediğim için sağlık ocagında yaptırdım ben.hemşiresi yok.zatenm adamı görünce ağıdı basıyor bizimki :)

Şulecim kaç dakikasını alıyor, birde bu sonda nereye kadar ilerletiliyor çok derine giriyormu, sünnetsiz daha zor oluyormuş sanırım.. Sizinkidemi sondalı filmdi.

Çektirdik, daha sonra bu konuyu aratan olur belki diye bilgi vereyim, sondanın ucunu çok içeri sokular,öyle tahmin ettiğimiz gibi acımadı yağladı da soktu çünkü. Çok şükür... toplamda 5 dakikayı falan alıyor.

çok geçmiş olsun aynı problemler bizde de oldu.biz tetkiklerini dokuz eylül ünide yaptırdık nefrologumuz ordaydı ve üniversite hastanesinde tedavisi olsun istedim.yaşadıklarınız bana o kadar tanıdıkki çok sıkıntılı günler geçirdik biz.. daha önceleride çogu kez konulara yazdım oğlum 3 aylıkken ameliyat olmak zorunda kaldı.yardımcı olabilegim bir şey olursa yaz canım.acil şifalar dilerim..

Sondalı filim çektirdiğimiz günün ertesi günü çok ağladı, bir sonraki günde ateşi çıktı, idrar tahlili yaptırdık, lökositi yüksek çıktı, idrar yolu enfeksiyonu olmuş olabilir şüphesi ile hastaneye yatırdılar bizi, antibiyotik başlatıldı damardan, idrar kültüre verildi sonucunu bekledik bikaç gün, sonuç temiz çıktı, sanırım sonda esnasında mesane tahriş oldu sondayı sokan kişi bebek ağlayana kadar ilerletmişti sanırım hortumun ucu bi yerleri sıyırdı. Neyse, Rabbim korusun bizi.

geçmiş olsun aysıuncum sonucunuz ne çıktı merak ettim bizim drumuzda idrar tahlili istemişti böbrek büyümesi olabilir tahlil sonucuna göre ilaçlı film istiicez demişti ama çok şükür bişey çıkmadı

canım çok geçmiş olsun.
alyanında lökositi yüksek çıktı antibiyotk başladk.2.kere tekrar ettiği için eğer gene yüksel,rse bu kez kaçak mı var diye bizde sondalı film çektiricez..
Allahım yardımcımız olsun

Saolun oluyor işte böyle şeyler 5 gün hastanede yattık idrar kültürünün sonucu gelene kadar nolur nolmaz dedi doktorlar bebeklerde idrar yolu iltihaplanması kana karışıp hayati risk oluşturabilirmiş,,
Sizde buna benzer durumda idrar kültürü isteyin en erken 3 günde çıkıyor sonucu.. Tabi bu arada antibiyotik kullandırıyorlar... Hastanede psikolojim bozuldu ya, çok zor, Neyse Allah beterinden saklasın.

canım çok geçmiş olsun ya
kıyamam dha küçücük
inşallah tekrarlamaz sonuçlar iyi çıkar

Öncelikle geçmiş olsun....Ben 20 haftalık hamileyim ve bugün bebeğimin böbreğinde genişleme tespit edildi sağ böbrek 5.6 mm sol böbrek 6.4 mm,çok korkuyorum ve çok üzüldüm bu nasıl bir hastalık tedavisi var mı,dr takipte olucaz dedi ama ben çok endişeliyim ne yapmam lazım?

Herşeyden önce soğukkanlı olmak gerekiyor, özelliklede hamilesiniz daha çok dikkat etmelisiniz. Kısaca şöyle özetliyeyim, genellikle erkek bebeklerde görülüyor ve önemli bir kısmı kendi kendine düzeliyor, siz çok şanslısınız anne karnındayken farkettiğiniz için, erken takibe alırsınız. Bir çok kişi bebeği idrar yolu enfeksiyonu geçirince anlıyor, sizde bunu önlemek için düşük dozlu bir koruyucu antibiyotik başlatırlar.
3 aylık bir takiple doğduğu zamanki böbrek büyüklüğü ile sonrakine bakacaklar büyüme yada aynı seviyede kalırsa ameliyat, ama küçülme gözlenirse kendi kendine geçmesini bekleyecekler. Tabi bu arada böbrek fonksiyonları kontrol edilecek fonksiyonlarda azalma görürlerse yine amelyat tavsiye ederler. Allah büyük dertler vermesin... Eğer kendiliğinden düzelmez yada ameliyat olmazsa iş o zaman çok ciddileşiyor Allah korusun böbrek yetmezliğine kadar ulaşabiliyor. durum bundan ibaret. Herşey insanlar için siz şimdiden kendi kendine düzelecek gibi düşünün, moralinizi bozmayın, düzelmezse sorunun çözümü var en azından.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim cevap için,sonuçta anladığım kadarıyla tedavisi olmayan,çaresiz bir durum değil bu yada Allah korusun bebeğin doğmasını engellicek,gerçi orasını Allah bilir ama........... birazda olsa içim rahatladı da yinede endişe etmeden duramıyor insan...Benim korkum ilerlerse önümüzdeki haftalarda, ilerleme hızı nasıldır hiçbir fikrim yok dr şu an için yapılcak hiçbişey yok dedi sadece takip edicez dedi,,,Sizin bebeğiniz ne durumda şu an,dediğiniz gibi Allah büyük dertler vermesin....

Canım bizde takip ediyoruz şuan, benim bebeğimin anne karnındayken böbrek büyümesi 17 mm di seninki daha az, ama ilerlersede endişe etme, olabilirliği yüksek yani hazırla kendini, bunun şimdilik ona bir sakıncası yok. doğuma doğru 14 e inmişti.. zamanla belirlenir herşey.

Allah bebeklerimizin yardımcısı olsun....

benım oğlum dogustan tek bobrek ve su anda 3 aylık 5 aylık oldugunda sondalı fılm cekılecek ıdrar kaçagı varmı dıe bende cok evham yapıyorumm bana bu konuda aydınlatıcı bı dusuncesı olan varsa yardımcı olurmusunz