cnm geçmiş olsun.lazımsa mecbur yaptırcaksınız ve ağlicak ister sitemez.
onun faydasına.sonda bize de taktılar biliyosun ve acımadı onunki de acımaz inş.
hemşiresi varsa yaptırcan yerin onun da eli yatkındır.özel aşısını doktoruna güvenmediğim için sağlık ocagında yaptırdım ben.hemşiresi yok.zatenm adamı görünce ağıdı basıyor bizimki :)
Öncelikle geçmiş olsun....Ben 20 haftalık hamileyim ve bugün bebeğimin böbreğinde genişleme tespit edildi sağ böbrek 5.6 mm sol böbrek 6.4 mm,çok korkuyorum ve çok üzüldüm bu nasıl bir hastalık tedavisi var mı,dr takipte olucaz dedi ama ben çok endişeliyim ne yapmam lazım?
Herşeyden önce soğukkanlı olmak gerekiyor, özelliklede hamilesiniz daha çok dikkat etmelisiniz. Kısaca şöyle özetliyeyim, genellikle erkek bebeklerde görülüyor ve önemli bir kısmı kendi kendine düzeliyor, siz çok şanslısınız anne karnındayken farkettiğiniz için, erken takibe alırsınız. Bir çok kişi bebeği idrar yolu enfeksiyonu geçirince anlıyor, sizde bunu önlemek için düşük dozlu bir koruyucu antibiyotik başlatırlar.
3 aylık bir takiple doğduğu zamanki böbrek büyüklüğü ile sonrakine bakacaklar büyüme yada aynı seviyede kalırsa ameliyat, ama küçülme gözlenirse kendi kendine geçmesini bekleyecekler. Tabi bu arada böbrek fonksiyonları kontrol edilecek fonksiyonlarda azalma görürlerse yine amelyat tavsiye ederler. Allah büyük dertler vermesin... Eğer kendiliğinden düzelmez yada ameliyat olmazsa iş o zaman çok ciddileşiyor Allah korusun böbrek yetmezliğine kadar ulaşabiliyor. durum bundan ibaret. Herşey insanlar için siz şimdiden kendi kendine düzelecek gibi düşünün, moralinizi bozmayın, düzelmezse sorunun çözümü var en azından.
Teşekkür ederim cevap için,sonuçta anladığım kadarıyla tedavisi olmayan,çaresiz bir durum değil bu yada Allah korusun bebeğin doğmasını engellicek,gerçi orasını Allah bilir ama........... birazda olsa içim rahatladı da yinede endişe etmeden duramıyor insan...Benim korkum ilerlerse önümüzdeki haftalarda, ilerleme hızı nasıldır hiçbir fikrim yok dr şu an için yapılcak hiçbişey yok dedi sadece takip edicez dedi,,,Sizin bebeğiniz ne durumda şu an,dediğiniz gibi Allah büyük dertler vermesin....
Canım bizde takip ediyoruz şuan, benim bebeğimin anne karnındayken böbrek büyümesi 17 mm di seninki daha az, ama ilerlersede endişe etme, olabilirliği yüksek yani hazırla kendini, bunun şimdilik ona bir sakıncası yok. doğuma doğru 14 e inmişti.. zamanla belirlenir herşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?