- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.538
- 248
- Konu Sahibi GelenKutusu
-
Gerçek nedenin bu olmadığını biliyorum
Erkek arkadaşım işi nedeniyle insanlarla irtibat halinde çalışıyor. Geçenlerde yine iş nedeniyle yüksek lisans yaptığını söyleyen bir psikologla tanışmış. Ben de uzun zamandır kendisine bir psikoloğa görün dediğim için telefonunu almış. Psikolog kız üniversitede bu görüşmelerin ücretsiz olduğunu söylemiş. Bu aralar maddi durumu da çok düzenli olmadığından benim bu isteğimi sürekli erteliyordu. Böyle bir fırsat karşısına çıkınca değerlendirmek istemiş. Benim önceki önerilerimi hiç kaale almamıştı, ücret nedeniyle olduğunu söyleyerek.
Niye sabahın kötünde yazdın dediğimde de “rüyamda mı gördüm kadını yani, sen ne demek istiyorsun“ diye üste çıkmaya çalışıyor. “Gün içinde atamıyorum, işe başlamadan mesaj atmamın ne sakıncası var” şeklinde sadece kendini kandırdığı açıklamaları da mevcut.
Konunun en başlarında "psikolog kız" diye belirtmenizden öyle düşündüm.Öyle diyorsanız öyledir.
Peki o halde.Ben erkek arkadaşınızı haklı buldum.Bence normal durumlar bunlar.Mesajlar da sizli bizliymiş zaten.Kız bana yardımsever geldi hatta.Konu daha iyi anlaşılsın diye yazdım.
Burada bazı konu sahipleri herşeyi taksit taksit yazıyor, ona sinir oluyorum da.
Kızın 24-35 yaşında olduğunu, yüksek lisans öğrencisi olduğunu da konu daha açık ve net olsun diye ilk mesajımda belirttim.
Adam hakli. Essegin aklina karpuz dusurmeyin. Susun uzaktan takip edin. Kiz kimi onerecekse onersin ( ki bu psikolog erkek olsun) sonra da iletisimi kessin lutfen. Neden erkek psikolog olsun diyorum cunku ailemdeki pek cok kuzen karsi cins olan psikolog ve psikiyatrlarina asik oldu. Yarardan cok zarar yani. Duygusal destek ayni cinsten gelmeli...Erkek arkadaşım işi nedeniyle insanlarla irtibat halinde çalışıyor. Geçenlerde yine iş nedeniyle yüksek lisans yaptığını söyleyen bir psikologla tanışmış. Ben de uzun zamandır kendisine bir psikoloğa görün dediğim için telefonunu almış. Psikolog kız üniversitede bu görüşmelerin ücretsiz olduğunu söylemiş. Bu aralar maddi durumu da çok düzenli olmadığından benim bu isteğimi sürekli erteliyordu. Böyle bir fırsat karşısına çıkınca değerlendirmek istemiş. Benim önceki önerilerimi hiç kaale almamıştı, ücret nedeniyle olduğunu söyleyerek.
Psikolog buna diyor ki “ben sizin için biriyle görüşme ayarlayacağım”. Buraya kadar sorun yok. Ama bana sorun gibi gelen şey şu: Kız buna gece 21:34’te mesaj yazıp “uygunsanız sizi 1 saate arayacağım” diyor. Yani gecenin 10 buçuğunda arayacak. Bizimki de “uygunum bekliyorum” diyor. Amma velakin uyuyakalıyor. Sonra sabah uyanınca (06:19’da) mesaj atıp “afedersiniz dün uyuyakalmışım, gün içinde müsait olursanız ya da akşam arayabilir miyim” diyor. Kız da 10:28’de cevap yazıp “tabi ki ben de akşam müsait olacağım” diyor.
Şimdi kafama takılan sorular:
- Psikolog da olsa, yüksek lisans da yapsa, birilerine yardımcı da olmak istese, gece 9 buçukta mesaj yazması normal mi? İşle ilgili ve acil bir durum sayılmaz. Erkek arkadaşımın savunması şu:”Gün içinde müsait değil demek ki o saatte aramış”
- Erkek arkadaşımın sabahın köründe mesaj atması zaten normal değil diye düşünüp bayağı haşladım, gün içinde işi nedeniyle ÇOK YOĞUN oluyormuş. SİZCE bu bahanesi ne kadar kabul edilebilir? (Benim için yüzde 0)
- Psikolog kızın akşam müsaitim deyip yine mesai dışı bir saatte iletişim kuracağını bildirmesi normal mi?
Erkek arkadaşıma göre hepsi normal. Bana kalkıp “sen değil miydin bana psikoloğa git diyen, 23-34 yaşında kız sen ne dediğinin farkında mısın” diye cevap veriyor.
Niye sabahın kötünde yazdın dediğimde de “rüyamda mı gördüm kadını yani, sen ne demek istiyorsun“ diye üste çıkmaya çalışıyor. “Gün içinde atamıyorum, işe başlamadan mesaj atmamın ne sakıncası var” şeklinde sadece kendini kandırdığı açıklamaları da mevcut.
Söyleyin şimdi ben ne yapayım?
Adam hakli. Essegin aklina karpuz dusurmeyin. Susun uzaktan takip edin. Kiz kimi onerecekse onersin ( ki bu psikolog erkek olsun) sonra da iletisimi kessin lutfen. Neden erkek psikolog olsun diyorum cunku ailemdeki pek cok kuzen karsi cins olan psikolog ve psikiyatrlarina asik oldu. Yarardan cok zarar yani. Duygusal destek ayni cinsten gelmeli...
Bence kendinizi üzmeyin, eğer birşeylerin yolunda gitmediğini hissediyorsanız da takipte kalın.Ben de hem yetişkin hem çocuk psikologları ile haşır neşirim. 45 dk seans yapıp diğer danışanına kadarki 15 dakikasında telefon görüşmelerini yapıyor.
Kızımın psikoloğu bazen oraya gitmeden “bana 5 gün sonraki gelişmeleri anlatmak için arayın ya da 2 hafta sonra telefonla görüşelim sadece” diyor ve bunların hiç biri saat 19’dan sonra olmuyor.
Yazışmalarda bana göre de zaman haricinde sorun yok.
Adam hakli. Essegin aklina karpuz dusurmeyin. Susun uzaktan takip edin. Kiz kimi onerecekse onersin ( ki bu psikolog erkek olsun) sonra da iletisimi kessin lutfen. Neden erkek psikolog olsun diyorum cunku ailemdeki pek cok kuzen karsi cins olan psikolog ve psikiyatrlarina asik oldu. Yarardan cok zarar yani. Duygusal destek ayni cinsten gelmeli...
Napıcam ben o zaman
buna ben de katılıyorum. benim psikiyatr'ım kadındı ve abla kardeş gibi hissediyordum seanslarda çok farklı bir bağ oluyor çünkü aranda. gerçekten içini bilen biri karşısında çıplak gibi hissediyorsun. karşı cins olursa zaten başka zorluk yaşarken aşık olmak çok olası. hatta burada da öyle konular açanlar oluyor kkda.
Siz erkek arkadaşınızla evlilik vs. düşünüyor musunuzEvet olmayacak bir şey değil, insan duygusal boşlukta iken çok incinebilir oluyor ve ilgiye, kendini anlayan birine muhtaç hissedip ondan etkilenebiliyor.
Ama dediğim gibi onu benden çok anladığını düşünüp olayı profesyonel boyuttan başka boyuta taşırsa elimden bir şey gelmez. Dışarda tanıştığı ve onu anladığını düşünen herhangi birinden de etkilenebilir.
Siz erkek arkadaşınızla evlilik vs. düşünüyor musunuz
Vallahi öyle.
Sabah 10’dan önce, akşam 10’dan sonra çok samimi değilsen ya da çok acil değilse kimse aranmaz.
Hayır işin kötüsü çocuklarıma da öyle öğrettim iyi mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?