• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımı seviyorum fakat;

ssdf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2014
1
0
36
Balıkesir
merhaba; erkek arkadaşımla ilişkimizi anlatmadan bana fikir verebilmeniz zor olacağından uzun uzun yazdım. yorumlarınız benim için çok önemli. sağlıklı düşünemiyorum. lütfen yardımcı olun.

erkek arkadaşımla 4 yıllık bir birlikteliğimiz var. üniversiteden beri sevgiliyiz. 2 hafta önce gecenin 2sinde alkollü bir şekilde beni aradı ve ilişkimize ara vermek istediğini söyledi. zaten ayrı şehirlerde yaşıyor, 3-4 ayda bir görüşebiliyoruz ve 2 günde bir maksimum 7-10 dakika telefon görüşmemiz olur. kendisini sıkmıyorum, kıskanmıyorum, hesap sormuyorum, özel günleri çoğu zaman unutur, önemsemiyorum. çünkü ben de çok önem vermem öyle şeylere. bu sebeple ara verme fikrini kabul etmedim ve asıl niyetini sordum. bana hayatını yaşamak istediğini , benimle evlenemeyeceğini, iyi birini bulduğum gibi evlenmemi söyledi. kendimi ona yakıştırıp yakıştıramadığımı sordu. hayatına başka kızların girip çıkmasını fakat ciddi bir adım atmayacağını söyledi. aynı konuşmada düğün vs. istemezsen gel nikah yapalım, evlenelim ama sen aileni bırakıp gelmezsin, düğün olunca ne oluyo ki diye söylendi. ama ailem seni istemeye gelemez dedi. 2 yıldan beri erteliyorlar gibi yorumlar yaptı, eğer beni 5 yıl daha beklersen evleniriz dedi. bir ara yurt dışına gitmek istediğini , bi ara da intihar etmek istediğini söyledi durdu. neyse konuşmanın sonunda beni sevdiğini söyledi ve kapattık telefonu. ertesi gün ben aradım, sarhoşken söylediklerini hatırlayıp hatırlamadığını sordum. hatırlamıyorum dedi. bir insan sarhoşken söylediklerini genel de olsa hatırlamaz mı?? iyi dedim telefonu kapattım ve kendisine söylediği her şeyi kaldırabileceğimi, onu çok sevdiğimi fakat başka kızlarla gezip tozmak istemesi ve beni küçük görmesine dayanamadığım için ayrılacağımı bir mesajla yazıp kendisine gönderdim. 2 hafta boyunca aramadı beni.

bu arada ben okulumu bitirip istanbuldan t.dağa dönünce çok sık görüşememeye başladık. erkek arkadaşım 23 ben 25 yaşındayım. şu an ist.da staj yapıyor, dolayısıyla net bir maaşı yok. maddi anlamda çok fazla sıkıntı yaşıyor. ailesi çiftçi, sürekli ona para gönderemiyorlar. hatta kendisinden para istedikleri bile oluyor. askere henüz gitmedi. tüm bunları düşünüp kafasına taktığının farkında olduğumdan daha önce bu şekilde karamsar konuşmalarını sineye çektim, psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorum çünkü. fakat bana ilk kez başka kızlarla olmak istediğini söyledi ve kendimi ona yakıştırıp yakıştıramadığımı sordu. sırf bu iki mevzuu yüzünden gurur yaptım, 2 haftadır aramadım. o da sadece 2 kez aradı, açmadım. şimdi arka arkaya beni arıyor, telefonumda engelli. hiç bir şey olmamış gibi aşkım beni arar mısın diye msj atmış. elim telefona bir gidiyo, bir geliyo. sizce ne yapmalıyım? onu hala seviyorum bu bu haliyle de kabul edemem.

Cidden çok karmaşıkmış fazla tezat konuşmuş ama bence ayık kafayla yüzyüze görüşüp konışulması gerek neymiş yani olayı

Hayatımda bi'kere sarhoş oldum onda da salya sümük ağladım, bilinçaltıma ötelediğim tüm sorunlarım, dertlerim için ağladım.
Kendime geldiğimde her şeyi hatırlıyodum dediklerime kadar hatta çok utanmıştım arkadaşlarımdan.
Erkek arkadaşım da ne zaman alkol alsa aşka gelir utanmasa evlenme teklifi edecek ben de oyüzden hep sorarım dün dediğini hatırlıyo musun diye -herhalde der.

Bilemedim sevgilinin hatırlamıyorum deyip iki hafta aramaması garip, insan o mesajından sonra hatırlamadığı için çabalardı, aksini söylerdi.

Demek ki gerçek düşünceleri onlarmış, bence devam etmen seni yıpratır ve boşa kürek çekmek olur:44:

merhaba; erkek arkadaşımla ilişkimizi anlatmadan bana fikir verebilmeniz zor olacağından uzun uzun yazdım. yorumlarınız benim için çok önemli. sağlıklı düşünemiyorum. lütfen yardımcı olun.

erkek arkadaşımla 4 yıllık bir birlikteliğimiz var. üniversiteden beri sevgiliyiz. 2 hafta önce gecenin 2sinde alkollü bir şekilde beni aradı ve ilişkimize ara vermek istediğini söyledi. zaten ayrı şehirlerde yaşıyor, 3-4 ayda bir görüşebiliyoruz ve 2 günde bir maksimum 7-10 dakika telefon görüşmemiz olur. kendisini sıkmıyorum, kıskanmıyorum, hesap sormuyorum, özel günleri çoğu zaman unutur, önemsemiyorum. çünkü ben de çok önem vermem öyle şeylere. bu sebeple ara verme fikrini kabul etmedim ve asıl niyetini sordum. bana hayatını yaşamak istediğini , benimle evlenemeyeceğini, iyi birini bulduğum gibi evlenmemi söyledi. kendimi ona yakıştırıp yakıştıramadığımı sordu. hayatına başka kızların girip çıkmasını fakat ciddi bir adım atmayacağını söyledi. aynı konuşmada düğün vs. istemezsen gel nikah yapalım, evlenelim ama sen aileni bırakıp gelmezsin, düğün olunca ne oluyo ki diye söylendi. ama ailem seni istemeye gelemez dedi. 2 yıldan beri erteliyorlar gibi yorumlar yaptı, eğer beni 5 yıl daha beklersen evleniriz dedi. bir ara yurt dışına gitmek istediğini , bi ara da intihar etmek istediğini söyledi durdu. neyse konuşmanın sonunda beni sevdiğini söyledi ve kapattık telefonu. ertesi gün ben aradım, sarhoşken söylediklerini hatırlayıp hatırlamadığını sordum. hatırlamıyorum dedi. bir insan sarhoşken söylediklerini genel de olsa hatırlamaz mı?? iyi dedim telefonu kapattım ve kendisine söylediği her şeyi kaldırabileceğimi, onu çok sevdiğimi fakat başka kızlarla gezip tozmak istemesi ve beni küçük görmesine dayanamadığım için ayrılacağımı bir mesajla yazıp kendisine gönderdim. 2 hafta boyunca aramadı beni.

bu arada ben okulumu bitirip istanbuldan t.dağa dönünce çok sık görüşememeye başladık. erkek arkadaşım 23 ben 25 yaşındayım. şu an ist.da staj yapıyor, dolayısıyla net bir maaşı yok. maddi anlamda çok fazla sıkıntı yaşıyor. ailesi çiftçi, sürekli ona para gönderemiyorlar. hatta kendisinden para istedikleri bile oluyor. askere henüz gitmedi. tüm bunları düşünüp kafasına taktığının farkında olduğumdan daha önce bu şekilde karamsar konuşmalarını sineye çektim, psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorum çünkü. fakat bana ilk kez başka kızlarla olmak istediğini söyledi ve kendimi ona yakıştırıp yakıştıramadığımı sordu. sırf bu iki mevzuu yüzünden gurur yaptım, 2 haftadır aramadım. o da sadece 2 kez aradı, açmadım. şimdi arka arkaya beni arıyor, telefonumda engelli. hiç bir şey olmamış gibi aşkım beni arar mısın diye msj atmış. elim telefona bir gidiyo, bir geliyo. sizce ne yapmalıyım? onu hala seviyorum bu bu haliyle de kabul edemem.

siz böyle birini beş yıl bekleyemezsinizki..yol yakınken ayrılın.yaşınızda küçük değil.hatta bu adam sizin iyiliğinizi düşünmüş evlilik sorumluluğunu alamayacağını açık açık söylemiş..
insan gerçekten seviyorsa bu durum çok acı biliyorum ama malesef kendinizi düşünmek zorundasınız..

Ben insanların bi çok sinirliyken bi de sarhoşken söylediklerinin doğru olduğuna inanırım. Çünkü öyle zamanlarda yalan söylemeyi düşünemez insanlar.
Hadi sarhoşken saçmalamış diyelim, ama siz mesaj attıktan sonra 2 hafta sizi aramaması da her şeyi açıklıyor.
Bence yol yakınken vazgeçin bu arkadaştan.

Öncelikle ayrılmakla iyi etmişsin.
Neden mi?
Çünkü seven insan "başka kızlarla olmak istiyorum" demez.
Çünkü seven insan sana bir eşyamışsın gibi "düğün de neymiş , bi nikahla gel bana" demez.
Çünkü seven insan sen telefonu kapattığında arar, hesap sorar sana. "Nasıl kapatırsın?" der.
Arar. Çabalar. Aramamazlık etmez.
Benim kanaatim bu.

siz bu kadar değersizmisiniz?
asla aramayın bu ilişkiyi bitirin bence
kendinizi yıpratmaya değerinizi düşürmeye değmez...

Kendiside bozuk aileside bozuk adam gibi adam bunları yapmaz hem aşkına hem mücadelesine devam eder ve eninde sonunda sevdiği kızla evlenir bence bu çocukla kendini tehlikeye atma yani demek istiyor ki pastayı yiyeyim ama pastada bitmesin ,yok böyle şey ,tekmeyi bas gitsin

Ayrılmakla iyi edip etmediğin tamamen senin insiyatifinde ancak sana ilişkini istesen de istemesen de tek önereceğim şey asla ama asla o telefonu açma ve ne olursa olsun cevap yazma .hiç bir şekilde senden haber alamasın,ortak bir arkadaşın sorarsa da nasip de geç,açtığın ya da msj attığın an kaybedersin,öncelikle onun yaptığı hatayı anlamasını sağlayıp seni gözünde ulaşılmaz konuma sokalım ,sonra ister kabul eder ister kabul etmezsin,kendine olan güveni sarsılsın önce bu,yakın zamanda araması kesilecek ve sonra lütfen aç ,seni özledim ya da dinle beni ve ya son kez görüşelim gibi bir msj gelecek,cevap vermezsin,daha sonra işte hayatta başarılar gibi bir msj gelecek ,yine cvp verme,keske engellemeseydın numarasını çalıp çalıp açmaman daha ıyı olurdu ancak ıyı ya da kötü tepkı verme lütfen

Son düzenleme:
Ayikken dusunulmeyen hicbir sey sarhosken soylenmez. Siz devam etseniz de hayir gelmez bu iliskiden. Kadinlik gururunuzu incitmeyin, yolunuza bakin, zararin neresinden donulse kardir

Benim anladigim biraz psikolojisi bozulmuş. Bunu da rn yakinindan cikariyor yani sizden. Benimde psikolojik allak bullak olduğunda erkek arkadasimdan cikariyorum bazen.

Bence çok ustunuze alinmayin . arayin konusun , sevdiginixi ve ona destek olduğunuzu onunla birlikte olmak istediğinizi soyleyin. Ama eğer isterse onsuz da yaşayabileceğini zi söyleyin ve eğer bunu isterse önünüze bakin.

Bir noktada ilişkide mantikda gerekli. Yasiniz genç .

İlişkiler, yaşandıkları kişiler arasında özeldir fakat, bazı durumlarda göz ardı edilmemesi muhakkak olan gerçekler vardır. Mesela, bu kadar seyrek görüşülen bir ilişkinin evlilikle sonuçlanmasını beklemek sağlıklı değildir. Çünkü ikiniz de sık görüştüğünüzde başınıza ne geleceğini (bu görüşmelerden memnun ya da memnuniyetsiz olacağınızı), uzun süre bir arada olunca neler yaşayacağınızı bilemiyorsunuz. Belki de sen onunla 2 hafta bilfiil birlikte vakit geçirdikten sonra nefes kokusundan tiksinip soğuyacaksın, bilemezsin ki... Bu uzaktan ilişki durumu bence gayet sağlıksız.
Ayrıca senin sevdiğini söylediğin kişinin yaptıklarına ve söylediklerine bakıyorum da... Senin kendini ona yakıştırıp yakıştırmadığını sormuş sana... Bu yaratığı sevdiğini söylüyorsun... Yaşının büyük olmasından dolayı mı istmezmiş seni ailesi yoksa?... Zaten başka kızlarla birlikte olmasını kaldıramam diyorsan aklından şüphe ederim arkadaşım. Çünkü o orada çatır çatır yaşıyor ne yaşayacaksa bundan eminim. Herkesi kendimiz gibi saf sanmayalım ve acı çekip aşağılandığımızda buna "seviyorum" demek yerine uzaklaşmayı bilelim.
Saygılar, sevgiler...

Hikayenizi okudum. Ben de üni 2. Sınıfta biri ile çıkmaya başlamıştım. 7 sene sürdü. Taaki üni bitti, askerlik bitti, iş buldu, bir gün beni arayıp sizin erkek arkadaşınızın söylediği türden şeyler söyledi. İnsan alkollüyken hatırlamayabilir ama söyledikleri bilinçaltından çıkardığı gerçek şeylerdir, uydurmuyor. Ya alkollü ayağına yatarak gerçekleri söylemiş, ya da alkollü ve gerçekleri söylemiş, sonuç olarak gerçekler yani.
Erkek arkadaşınız henüz olgunlaşmamış, siz de çok gençsiniz, malesef erkekler biraz gezip tozmadan ciddi düşünemiyorlar bu devirde, en erken 30 deyim ki hala olgunlasmıyorlar.
Benim 7 senelik ilişkimde de türlü türl bahaneler, bir türlü istemeye gelmemeler falan. Siz bir iş bulun, ayaklarınızın üzerinde durun bence, sonra gerisi gelir. Erkek arkadaşınızla evlenseniz bile sonradan tekrar hayatını yaşamak isteyecek, öevremde çok gördüm örneklerini.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back