Romantik yandan düşünüyorum; dört yıl bu tarz kaosla beslenen bir ilişkide kaldım, aldatıp affedildim, pek çok kötülük yaptı ve affettim. O da kaba ve umursamaz oluverirdi birden ama bendeki çeneye dayanamadığı ve gönlünü çelip aklını başından alıvermeyi iyi bildiğimden hemen düzeltirdim. O yüzden sende zayıf, pamuk noktalarından bulup yaklaşabilirsin, sevgi çaba sarf etmeyi bazen kanayıp kanırtmayı gerektirebiliyor. Araya insanlar girebilir ya da çıkabilir, gerçekten seviyorsan artık bir şey hissetmiyorum diyene kadar devam et ki daha sonra ah şunu yapsaydım belki diye düşünmezsin içinde kalmaz.
O dört yılı bitiren mantıklı yanımdan düşünüyorum; değmez, arkana bakma git. Söylemesi kolay diyebilirsin, biliyorum işitmesi gerçekten zor. Kötü günlerin olacak, saçının yağıyla eşofmanının diziyle oturacaksın mutfaklarda sufle yiyeceksin, bazen yataktan çıkasın olmayacak, bazen en olmadık anda eğlenirken ağlayasın gelecek, sokakta birini ona benzeteceksin. Hepsini biliyorum ama geçecek, en azından hafifleyip artık canını acıtmayacak bir hale gelecek, eski aşkın tebessüm haline gelmesi var ya? Tanrılaştırdığın aşk yerine kendini sevmeye başladığın anda acı geçip tebessüm haline geliyor, inan bana. Elin tutarsızını bodrumlara kadar takip etmek yerine bu yaz da arkadaşlarını alanyaya kadar takip et, sabahlara kadar gez toz. Çünkü değişmeyen adam değişmiyor, üstte bahsettiğim gibi, sevgi varsa peşinden koş ama eski sevgiliyle mıç mıç şakşuka yapıp sana geliyorsa ortada sevgi yoktur, platoniktir seninki. O ilgini seviyordur, her zaman arkasını toplayacak birinin varlığına alışmıştır, gitti baktı eski sevgiliye sen yokken, önceki yarasını deşti bakalım durum ne diye, hah baktı tık yok, şimdiki sevgilim gibi arkamı toplayacak beni kendime getirip uğraşacak hatun değil bu ex diye karar kıldı sana geldi, sonra o dönemin suçluluğunu atmak için tekrar aynı hevesle sana sarıldı ama sonra yine annesi gibi oldun sen onu için. Yazdıklarıma kızma, aynısını bende yaşadım. Adamın annesi değil, sevdiği, yakalayamadığı, çaba sarf ettiği kadın olsaydık bu sitelerde bu konuları açmazdık zaten. O yüzden bas adama tekmeyi, okuyorsan okuluna, çalışıyorsan işine odaklan, kendine bir pasaport çıkart, yazın kalk git Sırbistan'a Belgrad'ı gez. Vize için başvurmana gerek kalmadan vizesiz gidilip gezilecek onlarca ülke var, araştır bak. Çok güzel yerdir bak, ayrılık acısına birebir. Hiçbirimiz Romeo ve Juliet değiliz, ah aşkım için acı çekeyim tribine gencecik yaşı bırak, hiçbir yaşta girmeye gerek yok. Mutluluğunu ara ve bul, o tutarsız çocuktan çoooooook çoooooook uzakta.