erkek arkadaşıma ev yapımı araba pasta sürprizi( resimli)

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.987
2.928
398
Konuyu umarım doğru yere açmışımdır ,fotoğrafıda yükleyebilmişimdir inşallah arkadaşlar benim gibi şeker hamurlu pasta yapmak isteyipte bir türlü nasıl olacağını bilemeyen olursa diye paylaşıyorum, bu benim ilk denemem o sebebden çokda aman aman şahane olmadı ama erkek arkadaşım çok mutlu oldu:)erkek arkadaşımın d.günüydü kendisi arabaları çok sever bende nette araştırdım bulduğum tariflerle bunu yapabildim, şeker hamurunu marsmalow ile hazırladım ,hazır pastaban kullandım,ganj uyguluyorlar normalde ama ben pasta kreması kullandım,toz gıda boyası ve damla çikolata,yalnız 3 saat güneşin altında bekleyince biraz şekli kayar gibi oldu kusura bakmayın artık.yakındaki bir marketten pastane bölümünden rica minnet kutuyu aldım, ama alt kağıdı vermediler, erkek arkadaşım anadolu yakasında oturuyor ,birde yaprak sardım(yandaki kutuda sarma var yani) düştük yollara,sağolsun bu işletmeci izin verdi oturmamıza içeçekleri ondan almak kaydı ile tabi bıçağıda onlar verdi siz bu pastadan yapmak isterseniz altlığı büyük tutun benim elimde bu minik kap vardı oda sürtünmeden ötürü kaydırmış göründüğü gibi..ama çok güzeldi,değişik fikir arayanlara tavsiye ederim, yorumlarınızı ve eğer olursa sorularınızı beklerim.

Eklentiler

• $IMAG0084.jpg
    $IMAG0084.jpg
    50,1 KB · Görüntüleme: 1.208
Son düzenleme:
özel mesaj atamıyormuşum bende yazarım o zaman :D

malzemeler:

2 paket masmallow ( haribo 1 paketi 145 gr) ama 70 grlık bulursanız 3 paket alın( bim 'de falan da satılıyor benim aldığım tek beyaz renkti bazı paketlerde 2 renk oluyor öyle olursa onları ayırın beyazlar ve pembeler ayrı kapa koyun)
3 paket pudra şekeri 250 grlık ( 2 sefer eleyin)
1 çimdik tuz
1 paket mısır nişastası( evinizde varsa onu kullanın sadice açarken lazım oluyor)
strechfilm ve katı yağ( sana,becel artık arzunuza kalmış)
gıda boyası( ben aktardan toz almıştım sıvı ve jel halinde olanlarda varmış piyasada
3 yemek kaşığı su

yapılışı

çelik bir tencereye kaynar su koyuyoruz,üzerine borcam oturtup ocağa koyuyoruz borcam suya değmesin,ocağın altını açıyoruz.borcamın içine beyaz renk şekerleri koyuyoruz,hiç telaş etmeyin o kendisi eriyecek,iyice eriyince içine 3 yemek kaşığı suyu ekleyelim,tuzunuda ilave edelimbiraz pudra şekerinide ilave edelim(göz kararı ekledim ben ama 1 paketin yarısıydı)bir kaşık yardımı ile karıştıralım(karıştırırken zorlanacaksınız ama endişe etmeyin)çok karıştırmayın,sıcaklık yükseldikçe eriyor şekerler zaten ;)
o şekerler eriyor iyice bunu gördüğünüzde tezgaha pudra şekeri dökün o kalan yarım paket vardı ya onu borcamdaki şekeri kaşık yardımı ile pudra şekerinin üstüne boşaltın.çok sıcak olduğu için sakın elinizi değmeyin kaşıkla tezgah üzerinde karıştırın biraz koyulaşıncaya kadar ..koyulaşmaya başlayınca elinizle karıştırabilirsiniz biraz daha pudra şekeri ilave edin ne çok sert ne çok yumuşak bir kıvama gelene kadar yuğurun.işte bu kadar!şimdi strecfilme sana sürün( ben tepsiye sürdüm sitreçfilmi üstüne kapadım kaldırdım otomatik olarak strecfilm yağlanmış oldu)sürdükten sonra hamurunuzu bir güzel sarın,tekrar 2.bir poşete koyun onuda kapaklı bir kaba koyup bir dolaba koyun ama aslaa b.dolabına koymayın..1 gün beklesin
1 gün bekleyen hamurunuzu elinize alın ilk aldığınızda sert olucak elinizin ısısyla yumuşayacak rahat olun,_ben toz gıda boyasından çay kaşığı ucuyla bir fincana çok az su koyup gıda boyasını çözdürdüm yumuşayan hamura ekledim ve yunurmaya devam ettim tezgaha mısır nişastasını serpin,ve hamurun yarısını alın merdane ile açın ( yanlız açarken alt üst çevirmeyin üst yüzü herzaman üstte olucak,açtıktan sonra da pastamın üstüne koydum..şekil verdim.

Back