- 23 Eylül 2014
- 3.882
- 4.026
ancak konunun buraya yazılma nedeni erkek arkadaşının hayvanlara ne kadar düşkünlüğü ve yardım severliği değil kedilerin evde beslenmesinin gündemde olması ve bu konuda konu sahibinin korkularıdır.dikkat ediniz.
Ben bu şekilde bir yorum yapmak istedim, düşüncem bu yöndeydi ve düşüncemi paylaşırken zaten yorumumun başına da ekledim ''tek düşündüğüm'' diye ..
Bu benim yorumum beni ilgilendirir, siz evde kedi beslenmesiyle ilgili sayfalarca yorum yapabilirsiniz,
ben yorumumu bu yönde kullanmak istedim .
Tecrübe sahibi olmadığım, empati kuramadığım bir konuda ahkam kesmek yerine
bu karakterde başka insanlar da gördüğüm izlenimi konu sahibi ve erkek arkadaşına yakıştırıp
paylaştım, sorun mu oldu yani şimdi bu ..
benim yorumuma yorum yazmışsın cevap yazma gereği duydum.kimin ne düşündüğü benim için asla sorun olmaz.sadece evde hayvan besleyen bazı insanları tanıdım.merhametin zerresi yok bu yuzden bağdaştıramadım.tabii bunu açık açık yazmadıgım için siizn düşüncenizi eleştirmiş gibi olmuş olabilir
Oyledir. Sadece kedilere degil kuslara da yem koyar hep. Kopeklere besleme yapariz beraber ama kediler geldi mi kaliyor gelen kaliyor :) gecici olsa tum hamile kedileri soguklarda eve toplardim ben de :)
Hehehe bizimki de ilk bir iki yıl böyleydi, sabahları fosur fosur uyuyup geceleri kuduruyordu manyakben de anlamadım ki, biz yatıyoruz o evin altını üstüne getiriyor sabaha kadar uyumuyor.
Bu sıkıntıyı yıllarca yaşadım ben
Hamile ya da yaralı bir kedi eve gelir ve iyileşince ya da doğurunca onu tekrar sokağa bırakmaya gönül elvermez
Kırk yıllık kediniz gibi alıştırır sizi kendisine hele yavrular, evde doğuyorlar azıcık bahçeye çıkarsam çimden bile ürküyorlar nasıl bırakılır ki, bazen şans eseri yer buluruz ama bende ablamda paranoyağa bağlarız, kimdir nedir, hayvana eziyet eder mi, eğri baktı, düz baktı, gözünde sevgi göremedim gibi onlarca bahane ile yavrucağı veremeyiz :)) Bunun tek çözümü almamak artık yaralı gördüğümüzde direk kliniğe götürüyoruz, tedavisi yapılıyor, veterinerimiz kendisi salıyor dışarı, hamileler için özel bir yer yaptık, giriş kat atölyemizin balkonunda orada doğuruyorlar sonra bebeklerini büyütüp, kendileri sokağa alıştırıyorlar. Bir kez evin içine adım attılar mı bizim oluyorlar. Bu şekilde gelip kalmış ablamın evinde ve atölyesinde toplam 14 taneler, sonu yok bu işin
Bazen sadece dann diye kafamın üstüne atladığı oluyor camdan
Bunların hepsi ayrı deliBenimkilerden 1ide kirpiklerime atlıyor ben uyurken. Kımıldıyor herhalde kirpiklerim oyun sanıyor
Benimkilerden 1ide kirpiklerime atlıyor ben uyurken. Kımıldıyor herhalde kirpiklerim oyun sanıyor
Kedilere ben de hastayim. Yarali bi hayvan gorsem hemen yardim ederim. Erkek arkadasim da kedi delisi. Ya evlenicez yakinda zaten 5 kedimiz var bizim sokaktan hepsi. Ama mart oldu mu telasa dusuyorum. Kediler yavruluyor bi yarali veya hamile kedi gorse hemen eve getiriyor. 5 kedimiz var zaten. Korkuyorum gelen kalacak diye. Inanin ev musait olsa gelecekte ben 20 kediyle bile yasarim ama ileride kalacagimiz evde 5 kedi ve biz masraflari az degil. Her birine ayri sevgi sefkat ilgi gerek. Cocuk gibi. Ama maddi durumumuz buna yetmez. Onu nasil durduracagimi da bilmiyorum. Durumumuz yok deyince "zaten kalmayacaklar temelli ustelik yarali bir hayvana bakip gecmemi bekleyemezsin" diyor. O da hakli belki ama... Ben de hakliyim. Kediler de hakli(
Benim erkek arkadasimda ayni boyleydi ta ki tasinana kadar. Zemin kat bi daireye tasindik apartman bahceli. Kediler yaz kış martmis demeden tum gece uluyup, ciftlesip yavruluyor, evin balkonuna, apartman bahcesine pisliyorlardi. Normalde kediler üstünü kapatir diye biliriz ama bu kediler yapip kapatmiyordu. Yagmur yagar herkes toprak kokusu koklar biz kedi pisligi kokluyorduk. Yazinda sicaktan kokuyordu. Ne sesten uyuyabiliyorduk ne kokudan balkonda oturabiliyorduk. sonuc olarak kedi gormek bile istemiyor artik. Kedilerin sesinden, kokusundanda mi rahatsiz olmuyor erkek arkadasin? 5 tane bide az da degil