Erkek ailesi nişanda altın taktıysa düğünde takılmaz mı ?

Salın şu aileleri, nişan da takılmaz benim bildiğim kadarıyla.Olan olmuş, hala gram hesabı yapıyorsunuz.
Bu sanırım yöreden yöreye değişiyor. Bi keresinde bi arkadaşımın nişanına gittim . Farklı bi şehirde yaşıyordu. Takı töreni yapıldı. Bizde nişanda bi şey takılmadığı için hazırlıksız gitmişim rezil olmuştum çok yakin arkadaşımdı.
Ben trabzonda yaşıyorum. Burda nişanda bi şey takmazlar. Sadece yüzük takılır.

Nişanda da hiç takmasalardı evlenmeyecek miydiniz?

Bana kayınvalidem sana takacağım altınlardan eğer istersen bozdurup sana set yapayım, düğünde de gelinliğinle takarsın dedi. İstemedim. O yüzden bizde nişanda sadece para toplandı (adetmişş) düğünde de planladıkları altını taktılar. Yani nişanda taksalardı onu düğünde takmayacaklardı, bana garip gelmedi o yüzden anlattığınız

Bizde çok fazla altın takarlar en fakiri bile.
Ama bizde kayinvalideye de saygıda kusur edilmez yeri gelir bakılır hizmet edilir
Yani her yörede bir diil biz doğuluyuz bizde bunlar çok normalken bı egeliye bı karadenizliye fazla gelir takmazlar.

Bize göre hareket edemiyeceğinize göre?
Yani ben şöyle düşünüyorum eşin takarsa takar ailesi mecbur diiil ha yinede takmışlar yani ellerinden geldigince.

Yöreden ziyade ailenin maddi durumu ile de ilgili bu durum. Mesela benim abilerim evlenirken nişanda ailem alyans taşlı bir yüzük küçük bir set (küpe, bileklik, kolye ucu) saat, bilezik taktılar düğünde de set takımı ve 5 bilezik taktılar. Aynı şekilde ben evlenirken de eşimin ailesi aynı şekilde takı mı taktı ama imkanı olmadığı için düğünde tek çeyrek takan erkek tarafı da gördüm

düğünü kim yaptı? ev eşyalarında katkıları oldu mu ona göre değerlendirmek gerek. burda yazanlara da hiç katılmıyorum kolay olan hiç bir şey değerli değildir
Bence de gelinin cam silme, baklava açma, hızlı çay servisi gibi parametrelerle altın miktarının belirlenmesi lazım. Altın herkes için değerlidir, bedavadan saçılmaz.

Bu bircok yerde farklilik gösterebilir bizim oralarda maalesef takilmiyor nisanda takilan yeniden takiliyor

bizde nişanda takilanlar dügünde takilie, uzerine durumlari musait ise eklerler.
durunmları musait olup eklemek istemeyenlerde oluyor sonucta gönullerinden ne koparsa mecbur degiller hem set, hem bilezik vs takmaya

Ya sen bekar misin evli misin.
O zaman takmasın kimse böylece iş de yapmayız.
Ayrıca bu da kadına peşin hizmet bedeli ödemek oluyor. Altını takarım seni de kullanırım denmes hoşunuza mı gidiyor.
Valla biraz oturun kadın haklarını fln okuyun. böyle yüz yok öncesindeki naftalin kokusu gelen fikirlerle çocuk fln büyütmeyin siz

Yani bunlara takılmanız o kadar saçma ki konu sahibi. İnsanların maddi durumu ortadadır. Takı diye canlarını mı versinler? Yani diyelim takılır dediler gidip ver takımı mı diyeceksin? Ben evlenirken kim ne takacak sorulduğunda çok ayıp gelirdi konuşulması. Keza nişanda düğünde de takacağım set takıldı o kadar. Pırlanta set aldılar, kalkıp düğüne de safir takın diyecek değildim. Belliydi yani pnu düğünde de takacağım. Bunları düşünüp durmanız yersiz
Oğlum var 20 sene sonra oğlum evleneceği zaman da bütçemi açıkça söylerim. Kimseye gösteriş yapacağın diye de borç yapmam zorlamamam.

Benim bildiğim nişanda takılanları geri verirsiniz erkek tarafı üzerine bütçesi kadar ekleme yapar ve düğünde onları takar. Belki ekleriz diye düşündüler ama nişanla düğün arasında çok zaman varsa altın yükselince alamamışlardır.

Konu sahibine çok laf eden olmuş ama bence eğer böyle şeylere takıldıysa erkek tarafının maddi durumu ortalamanın üzerindedir ve esirgediklerini düşündüğünden içine dert olmuştur. Yoksa aklına takılacağını sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…