- 30 Aralık 2009
- 22.956
- 89.736
- 1.123
- Konu Sahibi itsgalatea
-
hıhım kız da tabiiii k.valideciğim hepsini yaparım diyecekti.Ama adetlerimiz varya.İnsanlar durumuna göre takmalı altın çocuğuna.İleride bu kızdan ev işi bekleyecekler.Hizmet bekleyecekle.r
Ya sen bekar misin evli misin.hıhım kız da tabiiii k.valideciğim hepsini yaparım diyecekti.
bi git nuran ya
Bu sanırım yöreden yöreye değişiyor. Bi keresinde bi arkadaşımın nişanına gittim . Farklı bi şehirde yaşıyordu. Takı töreni yapıldı. Bizde nişanda bi şey takılmadığı için hazırlıksız gitmişim rezil olmuştum çok yakin arkadaşımdı.Salın şu aileleri, nişan da takılmaz benim bildiğim kadarıyla.Olan olmuş, hala gram hesabı yapıyorsunuz.
Bence de gelinin cam silme, baklava açma, hızlı çay servisi gibi parametrelerle altın miktarının belirlenmesi lazım. Altın herkes için değerlidir, bedavadan saçılmaz.düğünü kim yaptı? ev eşyalarında katkıları oldu mu ona göre değerlendirmek gerek. burda yazanlara da hiç katılmıyorum kolay olan hiç bir şey değerli değildir
Selamlar efenim, şöyle ki, nişanda 10 ar gramdan 2 bilezik, bir set ( onu da zannediyorum eşim parasından taktı ) takan erkek ailesi, düğünde bişi takmadı. Bana tuhaf gelmeli mi yoksa normal mi ? Genelde nasıl oluyor acaba ?
O zaman takmasın kimse böylece iş de yapmayız.Ya sen bekar misin evli misin.
Kadın ailesi 2 3 bilezik takar zaten çok takmaz.Dert etmeyin.takmak zorunda mı bu insanlar ya
eşim böyle gram gram ailemin taktığı altını hesaplasa o an eski eşim olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?