Erkek ailesi nişanda altın taktıysa düğünde takılmaz mı ?

Bu devirde gelininin ya da kızının oglunun işte her neyse boynunuzu bogazını kolunu altınla dolduran net delidir.
Zaten evi komple düzmek neredeyse dügünle beraber 500 binden başlıyor.
Yazık valla.
O kadar pahalı ki her şey insnalar daha ne yapsın

Her şey ateş pahası ve maaşlar belli.
Gerçekten altın altın takılmadı diye üzülmek ya da ne bileyim takacaksınız diye diretmek hiç güzel bir davranış biçimi değil.
Bir kira olmuş 10-15 bin
Bu insanların çogu da ya emekli ya da über maaşlara çalışan insanlar degil en nihayetinde.
En kötü eskiden bir dügüne gittiginde çeyrek takabiliyorken şimdi imkanı mı var.
Ben arkadasımın çocuguna hem sünnetinde hem de dügününde çeyrek takmıştım
Şimdi olsa imkanı yok.

bana nişanda set taktılar

düğünde de 4 bilezik taktılar gramını bilmiyorum sormadım

kendi ailem de bir burma bilezik taktılar

bilmiyorum değerini hiçbirinin

kocama da apple watch aldılar annemler ha onu da diyim

Son düzenleme:

Konunuzdan evlendiğiniz ve düğününüzün de olduğu anlaşılıyor. Düğün sonrası eşinizle güzel zaman geçirmek yerine; bunlara mı kafa yoruyorsunuz ?

Adamın ailesinin gelir düzeyi, sizin babanızın gelir düzeyinden daha düşüktü; oğullarının da 2. evliliğiydi. İmkanları neyse onu takmışlar.

düğünü kim yaptı? ev eşyalarında katkıları oldu mu ona göre değerlendirmek gerek. burda yazanlara da hiç katılmıyorum kolay olan hiç bir şey değerli değildir

düğünü kim yaptı? ev eşyalarında katkıları oldu mu ona göre değerlendirmek gerek. burda yazanlara da hiç katılmıyorum kolay olan hiç bir şey değerli değildir
Kolay olan derken mesela altın sayısı belirtmediğimizde ya da az takıldığında kolay mı olmuş oluyoruz ve de değersiz ?

Kolay olan derken mesela altın sayısı belirtmediğimizde ya da az takıldığında kolay mı olmuş oluyoruz ve de değersiz ?
siz öyle yorumlamak isteyebilirsiniz ama evlenmek sevgilik ya da aynı evde yaşamak değildir maddi manevi sorumluluk gerektirir burda ailelere de eşlere de sorumluluklar düşer. sürecin maddi ve manevi yoruculuğu da çiftlerin yaşadığı sorunlarda ( bir sürü emek verdik yuva kolay kurulmadı) düşüncesini besler. not; yapılmayanlar içte kalır

Ben bir şey yorumlamadım sizin yorumunuz üzerine soru sordum.

Ben bir şey yorumlamadım sizin yorumunuz üzerine soru sordum.
ben böyle düşünüyorum. böyle de görünüyor psikologlar da artık bangır bangır bağırıyor erkekler para harcadıkları kadına değer verir değer verdiğine harcar diye

Nişanda takılanları düğünde geri verirsiniz tekrar takarlar genelde.

ben böyle düşünüyorum. böyle de görünüyor psikologlar da artık bangır bangır bağırıyor erkekler para harcadıkları kadına değer verir değer verdiğine harcar diye
Önem, değer gibi kavramların ölçü birimi para olmuş demek ki. (!) Öğrenmiş oldum teşekkürler.

Olması gereken kısaca budur. Ama bana da 3 bilezik takıp geçtiler. Bir de nişanda bileklik. Annem de boynum boş kaldığı için setimi yapmak istedi, eşime saat takmadı. Kardeşim de künye taktı.

Benim annem vefat ettiği için babam halama sordu.Ne takılır diye.Saat takılır dendi.Birde erkek tarafı durumu iyiyse bir tane bilezik takılır dedi.Teyzeme anlattım.Kv konuştu.Bana teyzen bilezik takilmaz dedi diye cevap verdi.Teyzem ben öyle birşey demedim dedi
Takacaktim edecektim yaptı.Tektas yüzük getirdiler.Evlilik teklifi.Nisandz kolye küpe.Karsilikli alyans aldık.Dugunde 3 bilezik takicam dedi.Onlari da eski eşim olacak kişi almış.Bayramda çeyrek altınlı bileklik göndermiş oğlundan.Hanfendi altın Zümrüt setler kolyeler küpeler takıyor.Ben 1 sene bu saydıklarımız gelin durdum.Dugunde babamda bana 3 bilezik takacakti.Hatta eşime düğünde saat istiyorum diye tutturdum.Gene düğün masraflarından dolayı ayrıldım.

Ama adetlerimiz varya.İnsanlar durumuna göre takmalı altın çocuğuna.İleride bu kızdan ev işi bekleyecekler.Hizmet bekleyecekle.r

Bizde söz,nişan,düğün derken hepsinde gerekirse kredi çekilir ama şov için muhakkak her seferinde takılır altın,bilezik vs.

Ha ama ben iki oğlum var düğün dernek,takı altın asla beklemesinler düşüncesiyle sadece eğitimlerine ekstra ekstra para döküp düğünlerinde kendileri bilir moduyla hareket edeceğim.
Bu kadar takılmayın şu takı olayına,ailenin kendine göre düşüncesi vardır,adetleri vardır ya da durumları yoktur vs.Eşiniz sorun etmediyse sizlik birşey yok diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…