- 11 Ekim 2014
- 14.414
- 40.937
- 598
- Konu Sahibi itsgalatea
-
O kadar pahalı ki her şeyBu devirde gelininin ya da kızının oglunun işte her neyse boynunuzu bogazını kolunu altınla dolduran net delidir.
Zaten evi komple düzmek neredeyse dügünle beraber 500 binden başlıyor.
Yazık valla.
Sizin aileniz kocanıza ne taktı?Selamlar efenim, şöyle ki, nişanda 10 ar gramdan 2 bilezik, bir set ( onu da zannediyorum eşim parasından taktı ) takan erkek ailesi, düğünde bişi takmadı. Bana tuhaf gelmeli mi yoksa normal mi ? Genelde nasıl oluyor acaba ?
Selamlar efenim, şöyle ki, nişanda 10 ar gramdan 2 bilezik, bir set ( onu da zannediyorum eşim parasından taktı ) takan erkek ailesi, düğünde bişi takmadı. Bana tuhaf gelmeli mi yoksa normal mi ? Genelde nasıl oluyor acaba ?
Kolay olan derken mesela altın sayısı belirtmediğimizde ya da az takıldığında kolay mı olmuş oluyoruz ve de değersiz ?düğünü kim yaptı? ev eşyalarında katkıları oldu mu ona göre değerlendirmek gerek. burda yazanlara da hiç katılmıyorum kolay olan hiç bir şey değerli değildir
siz öyle yorumlamak isteyebilirsiniz ama evlenmek sevgilik ya da aynı evde yaşamak değildir maddi manevi sorumluluk gerektirir burda ailelere de eşlere de sorumluluklar düşer. sürecin maddi ve manevi yoruculuğu da çiftlerin yaşadığı sorunlarda ( bir sürü emek verdik yuva kolay kurulmadı) düşüncesini besler. not; yapılmayanlar içte kalırKolay olan derken mesela altın sayısı belirtmediğimizde ya da az takıldığında kolay mı olmuş oluyoruz ve de değersiz ?
Ben bir şey yorumlamadım sizin yorumunuz üzerine soru sordum.siz öyle yorumlamak isteyebilirsiniz ama evlenmek sevgilik ya da aynı evde yaşamak değildir maddi manevi sorumluluk gerektirir burda ailelere de eşlere de sorumluluklar düşer. sürecin maddi ve manevi yoruculuğu da çiftlerin yaşadığı sorunlarda ( bir sürü emek verdik yuva kolay kurulmadı) düşüncesini besler. not; yapılmayanlar içte kalır
ben böyle düşünüyorum. böyle de görünüyor psikologlar da artık bangır bangır bağırıyor erkekler para harcadıkları kadına değer verir değer verdiğine harcar diyeBen bir şey yorumlamadım sizin yorumunuz üzerine soru sordum.
Önem, değer gibi kavramların ölçü birimi para olmuş demek ki. (!) Öğrenmiş oldum teşekkürler.ben böyle düşünüyorum. böyle de görünüyor psikologlar da artık bangır bangır bağırıyor erkekler para harcadıkları kadına değer verir değer verdiğine harcar diye
Olması gereken kısaca budur. Ama bana da 3 bilezik takıp geçtiler. Bir de nişanda bileklik. Annem de boynum boş kaldığı için setimi yapmak istedi, eşime saat takmadı. Kardeşim de künye taktı.bana nişanda set taktılar
düğünde de 4 bilezik taktılar gramını bilmiyorum sormadım
kendi ailem de bir burma bilezik taktılar
bilmiyorum değerini hiçbirinin
kocama da apple watch aldılar annemler ha onu da diyim
rica ederim sevindimÖnem, değer gibi kavramların ölçü birimi para olmuş demek ki. (!) Öğrenmiş oldum teşekkürler.
Benim annem vefat ettiği için babam halama sordu.Ne takılır diye.Saat takılır dendi.Birde erkek tarafı durumu iyiyse bir tane bilezik takılır dedi.Teyzeme anlattım.Kv konuştu.Bana teyzen bilezik takilmaz dedi diye cevap verdi.Teyzem ben öyle birşey demedim dediSelamlar efenim, şöyle ki, nişanda 10 ar gramdan 2 bilezik, bir set ( onu da zannediyorum eşim parasından taktı ) takan erkek ailesi, düğünde bişi takmadı. Bana tuhaf gelmeli mi yoksa normal mi ? Genelde nasıl oluyor acaba ?
Ama adetlerimiz varya.İnsanlar durumuna göre takmalı altın çocuğuna.İleride bu kızdan ev işi bekleyecekler.Hizmet bekleyecekle.rHer şey ateş pahası ve maaşlar belli.
Gerçekten altın altın takılmadı diye üzülmek ya da ne bileyim takacaksınız diye diretmek hiç güzel bir davranış biçimi değil.
Bir kira olmuş 10-15 bin
Bu insanların çogu da ya emekli ya da über maaşlara çalışan insanlar degil en nihayetinde.
En kötü eskiden bir dügüne gittiginde çeyrek takabiliyorken şimdi imkanı mı var.
Ben arkadasımın çocuguna hem sünnetinde hem de dügününde çeyrek takmıştım
Şimdi olsa imkanı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?