Erkek ailesi nişanda altın taktıysa düğünde takılmaz mı ?

itsgalatea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2022
1.679
1.170
63
Selamlar efenim, şöyle ki, nişanda 10 ar gramdan 2 bilezik, bir set ( onu da zannediyorum eşim parasından taktı ) takan erkek ailesi, düğünde bişi takmadı. Bana tuhaf gelmeli mi yoksa normal mi ? Genelde nasıl oluyor acaba ?

Set zaten düğünde takılmıyor mu?

Set zaten düğünde takılır nişanda takılmaz.Nişanda sadece bilezik takılır bir iki tane o kadar.
Ha nişanda taktılarsa seti düğündeayriyeten set takmazlar.
Bence takı derdine girip kendinizi doldurmayın

Maddi durumları nasıl, belki güçleri ona yetmiştira ya da set takarak düğünü aradan çıkartmışlardır. Geçmiş gitmiş oturup bunları düşünmeyin

Her ailenin dinamiği farklı.

O bilezikleri mehir için mi takmışlardı?

Açıkçası ailenin düşüncesini, yapısını biz bilemeyiz. Eşinize sorabilirsiniz zihninize bir şey takılıyorsa.

Canını mi versin bu insanlar ya? Alt tarafı eşek kadar, eli ekmek tutan oglu evleniyor.
Okumuş etmiş, sevgilisiyle gezmiş tozmus insanların hala "gelin" oldukları için gram hesabıyla erkek ailesinden para/altın istemesini/beklemesini aklım almıyor ya, çok saçma

sizi her ziyarete geldiklerinde bir tam özel günlerde trabzon takmaları lazım aksi anormal gelmeli

Şöyle olmuyor muydu o iş?
Örneğin nişanda 2 takıldı, düğün zamanı onu veriyorsun onlar da örneğin 3 4 tane daha ekleyip 5-6 bilezik takıyorlar.
Yani altını erkek yapsa da ailesi yapsa da olay böyle gelişmiyor mu?
Nişanda takılanın aynısını düğünde tekrar takmayı duymadım hiç.

Her ailenin gücü imkanı farklı. altın çok yükseldi iki bilezik bir sette az değil bu zamanda nisanda takmayip düğünde taksalarda ne olacaktı aynı hesaba geliyor

Bizde bütün takılar nişanda takılır, düğünde de bunları iinsan içinde tekrar takarlar. İsterlerse üstüne ek yaparlar. Ekonomi belli, eskisi gibi büyük takılar beklemesin bence artık kimse

“öyle olması gerekmez miydi ?” ya da
“böyle olmalı, öyle olmaz” gibi genelgeçer bir durum değil altın konusu.

Ya gelin kişisi taleplerini sıralıyor ya erkek ailesi yapabileceğini yapıyor. Yeterli mi az mı çok mu konusunu sorgulamak çok çirkin.

Şu altın konularına bakınca bedavaya gitmişim diyorum :) Şaka bir yana altın ve eşyayla mutlu olunamayacağını etrafımda gözlemleyebildiğim için hiç bu tarz takıntılarım olmamıştı.

Bu altinlarla alakali yapilan konusmaya bagli, biz nisanda takariz dugunde takmayiz, yada dugunde takarsak nisanda takmayiz diye konusulmustur.

Genelde her aile sadece bir etkinlikte takar.

Eşinizle konuşmuyor musunuz ? Bu kadar ailevi bir mezvuyu kıyas yaparak cozemezsiniz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…