Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Evet ben de 18 yaşında, ergenliğin sonuna yaklaşmış ama hala sivilcelerle başı dertte olanlardanım. Doktora da gittim ancak giden sivilcelerimin ardindan izler kalması sebebiyle ilaçların kullanimini yarıda biraktim. Bırakınca daha da kötüleştiğini fark ettim. Yani bu ilaçlar adeta kendine bağımlı haline getiriyor, bu yüzden iyiki de bıraktım diye düşündüm. Bu yıl üniversiteye başlayacağım ve adeta yeniden doğmuş gibi tertemiz bir cilde sahip olmak istiyorum.
Benim gibi olan arkadaşlar veya daha deneyimli arkadaşlardan destek bekliyorm. Haydi hep beraber bu yaz bu sorundan temelli kurtulalım
İlk başlangıcı ben yapayım. 1-2 haftadır yüzümdeki sivilceleri hiç ellememeye özen gösteriyorum. Ve böylelikle sivilceler en azından iz bırakmamaya başladı ki bu benim için iyi bir başlangıç. Ve yüzümü yalnızca sabah, öğlen ve akşam olmak üzere sadece suyla yıkıyorum. Çünkü cildim yağlı ve eğer cildimizdeki yağı yok edersek onun savunma mekanizmasi sebebiyle daha da yaglanmasina sebep oluruz. Bu yüzden yağlari yok edici ürünleri kullanmayi kesinlikle tavsiye etmem ve tabiki çok yıkamayı da. Bunun dışında sıcak su da cilde zarar veriyor. Soğuk su tercihimdir ve size de tavsiye ederim