Ergenlik çağında skolyoz

Ssozz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
20
0
Yaşım 16 bundan 2-3 sene önce omurgamda egrılık nedenıyle doktora gittim ama skolyoz mu kifoz mu oldugu hakkında bir fikrim yok, söylemediler. Derecemide ölçmemişti doktor sadece korse verip gönderdi. korseyi ilk zamanlarda taksamda 10 güne kalmadan cıkardım asırı rahatsız edıyordu egzersızlerıde onemsemedim. ama şimdil beni çok zorlayan sırt agrıları meydana gelmeye basladı son 1 senedir. hatta neredeyse sol omurgam kilolu olmama ragmen asırı belirginleşti. ameliyat asla olamam bunu biliyorum kızlar doktorada gidemem sizin basınıza geldiyse hangi derecede nasıl durumlarda ( ameliyat korse vs.) yaptınız. artık resmen sol kaburgamın cıktıgını hissediyorum basına gelen varsa yardım edebilir mi çok kötüyüm

kusura bakma da doktora da gidemem ne demek
skolyoz öyle burdan tavsiyeyle geçebilecek bişi değildir
kaldı ki bariz bi görüntü bozukluğu farkediyorsan mutlaka gitmelisin
belli bir açıyı geçtiyse korse de işe yaramaz bunu bilesin

hepsini biliyorum zaten. sadece bu sorunu yaşayanların ne gibi süreçlerden geçip nasıl sonuçlara vardıgını sordum. doktora gidemem diyorum çünkü doktora gidicek yüz kalmadı...

merak etme kimse arkandan ayy ne yüzsüz kız diye konuşmaz :)

Benim 7 yaşındaki kızımda tesadüfen farkettik.Doktor henüz çok ileri olmadığını söyledi.film çekti.yüzmeye başladık.seneye yine bakılacakmış. Çok üzgünüm.İlerleyip ilerlemeyeceği konusunda bir bilgim yok.inş geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…