Eren Erdem'den Meclis'te AKP'lileri kızdıran konuşma

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Eren Erdem'den Meclis'te AKP'lileri kızdıran konuşma
CHP milletvekili Eren Erdem, Meclis'te yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MİT TIR'larının Bayırbucak Türkmenlerine yardım olarak gönderildiğini, Tuğrul Türkeş'in de "Vallahi billahi yardım değildi" sözlerini hatırlatınca AKP sıraları karıştı.
KK.jpg

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, vatandaşların öğrenmesi için acilen MİT TIR'ları davasındaki gizliliğin kaldırılması gerektiğini söyledi. Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada MİT TIR'ları konusuna değinen Erdem, “Açın, acilen bu MİT TIR'ları davasındaki gizliliği kaldırın, vatandaş öğrensin. O TIR'ların kime gittiğini biz öğrenmek istiyoruz. Eğer Bayır Bucak Türkmenlerine gittiyse yaptığınız iş hakkaniyetli bir iştir diyeceğiz, yaptığınız doğrudur diyeceğiz, yaptığınız adildir diyeceğiz, ama IŞİD’e gittiyse bu zulümdür diyeceğiz, zalimliktir diyeceğiz.” diye konuştu.

CHP milletvekili Eren Erdem, Meclis'te yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MİT TIR'larının Bayırbucak Türkmenlerine yardım olarak gönderildiğini, Tuğrul Türkeş'in de "Vallahi billahi yardım değildi" sözlerini hatırlatınca AKP sıraları karıştı.

Orta Doğu'da sarin gazı kullanılarak binlerce çocuk katledildiğini ve öldürüldüğünü belirten Erdem, “Medyamızda bu gazı kimlerin kullandığı yönünde çeşitli ithamlar yer aldı. Soruyorum: Soruşturma numarası 2013/351, esas numarası 2013/139, iddianame numarası 2013/120, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı. Korkmayın, savcı paralel değil, hâlâ görevinin başında ve Hükûmetin bölgedeki iradesine de fevkalade sadık bir savcı; diyor ki: ‘Türkiye'de birileri IŞİD terör örgütünün mensuplarıyla irtibat kurmak suretiyle kimyasal silah olan sarin gazının hammaddesinin sevkiyatını sağlamıştır.’ Savcı bununla ilgili bir soruşturma başlatmış. Bununla alakalı bir tutuklama yapılmış, bir operasyon yapılmış ve bu sevkiyatı gerçekleştirdiği iddia edilen şahıslar tutuklanmışlar, cezaevine konmuşlar. Ve bu sevkiyatla ilgili, savcının talimatıyla, iddia edilen şahısların tamamının telefonları dinlenmiş; o da bu iddianamede mevcut.” diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bu iddianameye fevkalade haiz ve vâkıf olduğunu çünkü medyada açıklama yaptığını kaydeden Erdem, “Arkadaşlar, bu tutukluların akıbeti ne oldu biliyor musunuz? Bir hafta içerisinde dosya kapatıldı, tutuklular serbest bırakıldı ve Suriye sınırını geçerek Türkiye'yi terk ettiler. Soruyorum şimdi: Sizin adalet anlayışınız bu mudur? Sarin gazı sevkiyatı yapanları ülkenin sınırlarının dışarısına çıkarmak mıdır adalet anlayışınız?” dedi.

Türkiye Cumhuriyet'i Hükümeti'nin dönemin başbakanının talimatıyla El Kaide terör örgütüne mühimmat gönderdiğini kim söylüyor biliyor musunuz? Adana Valisi Hüseyin Avni Coş . Vali diyor ki Başbakan'ın talimatıyla Tırların oraya gitmesini istiyorum. Konuyla ilgili tutanaklar var. İsteyenler için çoğaltalım alabilirler.

MİT TIR'ları haberi

Sözlerine MİT TIR'ları haberiyle devam eden Eren Erdem,"Diğer taraftan Can Dündar'ı tutuklayan savcı İrfan Fidan,"Can Dündar hükümete ve Başbakan'a iftira atmamıştır.Gerçek olan bilgiyi,devletin sırrını paylaşmıştır.
Can Dündar'ın iftira olmayan, İrfan Fidan'ın iftira olmadığını tescil ettiği haber neydi ? O silahların IŞİD'e gittiği yönündeki haberdir.Yani Cumhuriyet Başsavcımız İrfan Fidan diyor ki Can Dündar gerçek bilgiyi paylaşıyor, devletin sırrını paylaşıyor." dedi.

“Açın, acilen bu MİT TIR'ları davasındaki gizliliği kaldırın, vatandaş öğrensin.” diyen Erdem, “O TIR'ların kime gittiğini biz öğrenmek istiyoruz. Eğer Bayır Bucak Türkmenlerine gittiyse yaptığınız iş hakkaniyetli bir iştir diyeceğiz, yaptığınız doğrudur diyeceğiz, yaptığınız adildir diyeceğiz, ama IŞİD’e gittiyse bu zulümdür diyeceğiz zalimliktir diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu mudur bizim adalet anlayışımız? Peki biz IŞİD'in gerçekleştirdiği katliamların hesabını kimlere soracağız."

Bayır bucak Türkmenleri ne gitti diyorlar zaten.Can Dündar neden içerde o halde .DEmek ki bayır bucak Türkmenlerine gitmiyordu mantıken. Tuğrul Türkeş neden hapiste değil Madem iftira ise o neden içerde değil.
Can casusluktan yargılanıyor .Yalan belgelerle devlete iftiradan değil.
Bu sorulara bir allahın kulu mantıklı yanıt vermiyor.

bu sitede bilen var mı?

X