• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan’ın içkisi yılbaşı sepetinde!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem...rce=sm_tw&utm_medium=free&utm_campaign=gundem
demirhindi.jpg

TAPDK'nın yılbaşı sepetlerinde alkollü içkiyi yasaklamasının ardından, çeşitli firmalar ve büyük marketler yeni sepetler hazırladı.
Deniz AYHAN / ANKARA

Yılbaşı sepetlerine içki yerine “Demirhindi” ve “Sultan Şerbeti” konuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da çok sevdiği ve bir süre önce Emniyet Gemnel Müdürlüğünün verdiği iftarda da içtiği Demirhindi şerbetli sepetlerin büyüğü 139 küçüğü 99 lira…

icki.jpg

Alkolsüz yeni nesil yılbaşı sepetlerinde, “Çikolatalı Leblebi, Elma Kurusu, Dibek Kahvesi, Peynir Dolgulu Jalapeno,Turşu , Ay çekirdeği, Kavrulmuş kabak çekirdeği, Ananas, Köme ve Karışık çerez” de var.

NASIL YAPILIYOR?
Demirhindi şerbeti, Hint hurmasının kaynatılması ile elde ediliyor. 41 çeşit baharat ekleniyor. 2 saatlik pişmenin ardından bir gün dinlendiriliyor. Daha sonra pastörize ediliyor. Şerbet Osmanlı döneminde, Yeniçeriler tarafından yapılmış ve Kanuni Sultan Süleyman’a servis edilmişti. Şerbeti çok beğenen Kanuni de Yeniçerileri akçe ile ödüllendirmişti.

Şerbetin sindirim sistemini rahatlatıp, antioksidan özelliği sayesinde vücuda direnç verdiği belirtiliyor. Sultan şerbeti ise kayısı, üzüm, elma gibi meyvelerin kaynatılıp içine 41 çeşit baharat eklenmesi ile benzer biçimde yapılıyor.

Alkolden nefret eden ve evine sokmayan biriyim ama şunu birtürlü anlayamıyorum. Böyle yasaklar getirerek neyi engellemeyi hedefliyorlar? İçmek isteyen yine içiyor. Herkesin günahıda sevabıda kendine. Yasakladı diye içilmiyor mu zannediyor acaba? Herkes tercihlerinde özgürdür. Ben inançlarımdan dolayı alkole karşıyım. Herkesin değer yargıları farklıdır. Dayatmalar getirerek biryere varılmaz.

zaten yılbaşı kutlamak yasak değil mi :confused:
Paketler komple yasak olsun bence. Zaten ne alan gördüm ne de aldım. Kuruyemiş cips içeçek seçeceksin işte ne kadar zor olabilir.

yılbaşı kutlama gavur icadı değil mi ne işi varmış demirhindinin bu sepette.
islami burjuva işi

Bu paketler zaten belli kesimin eline geçiyor yıl başı kutlamayanlar almıyor geri kalan müdür ,yada nişanlı veya evli olup sevgilisine alan çok

Bana hindi ot gibi geliyor ben tavuk tercih ediyorum birde yaş pastam mutlaka olur annemler olduğu zaman tombalada olur 12 ışıklar söner ve açılır yeni yıla dileklerle gireriz
drmirhindi içer,tombala oynar ,çam ağacının yanıp sönen lambaları eşliğinde hindimizi yeriz.

Bana hindi ot gibi geliyor ben tavuk tercih ediyorum birde yaş pastam mutlaka olur annemler olduğu zaman tombalada olur 12 ışıklar söner ve açılır yeni yıla dileklerle gireriz
Nadiren tek geçirmişizdir bizde.Muhakkak sevdiğimiz dostlarımızla yeni yıla gireriz.Şarap olmazsa olmazımızdır.Dilek tutarız saat 12 de .Karadenizlilerin o gece narı yere atarak çatlattıklarını duymuştum. Güzel şeyler bunlar zararsız.

Bu da iyimiş maksat zaten eğlenmek mutlu olmak , ve gelecek yıla mutlu girmek , ama yinede yeni yıla girerken hep bir uğursuzluk olur bir ,iki ay öncesi ondandır hep dikkatli olurum yine üzülmeyeyim diye
Nadiren tek geçirmişizdir bizde.Muhakkak sevdiğimiz dostlarımızla yeni yıla gireriz.Şarap olmazsa olmazımızdır.Dilek tutarız saat 12 de .Karadenizlilerin o gece narı yere atarak çatlattıklarını duymuştum. Güzel şeyler bunlar zararsız.

zaten yılbaşı kutlamak yasak değil mi :confused:
Paketler komple yasak olsun bence. Zaten ne alan gördüm ne de aldım. Kuruyemiş cips içeçek seçeceksin işte ne kadar zor olabilir.
Ben aldım ya kız.valla o paketin içinde içki uok diye biz içmiycez şimdi cok faydalı oldu.marketlerde koca bölüm var ben diyim 1000 şişe siz diyin 2000 şişe:-)

Bu yılbaşı paketlerindeki alkol yasağı neden anlaşılmıyor ki ?

Kimse kimseye alkol içme demiyor , bunun düşünülmesi bile komik.

Bu ülkede geçerli olan Alkol ve Tütün mamulleri mevzuatı var , ve bu kanun çerçevesinde alkol ve tütün ürünlerinin hediye , promosyon , eşantiyon vb . sunumu yasak olan .

Yılbaşı sepetleri de özellikle firmalar tarafından sıklıkla kullanılan bir yılbaşı hediyesi . Ha sen yine bir şişe şarabını alır hediye de edersin . Sadece göstermelik bir yasak işte , büyütmeye ne gerek var .

Demirhindi şerbetinin de sayısız faydaları bulunur , tavsiye derim

bu islamcılar bir ara helal şarap bile çıkarmışlardı.
ondan koyalardı ya içine. :)

Back