• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan’ın ‘çift başlılığa’ karşı son çözümü: CHP’nin de desteğiyle ‘çifte referandum’

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Erdoğan’ın ‘çift başlılığa’ karşı son çözümü: CHP’nin de desteğiyle ‘çifte referandum’

14/12/2015 07:38

2
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemi ve yeni anayasa için iki farklı referandum yapılabileceğini belirterek, AKP’yle CHP’nin el ele vermesi gerektiğini savundu.

erdogan-hakaret.jpg

Fotoğraf: DHA

Türkmenistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir kez daha Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla arasında bir sorun olmadığını ancak ‘seri kararlar‘ alabilmek için ‘çift başlılığın‘ ortadan kalması gerektiğini söyledi.

Milliyet’ten Nagehan Alçı’nın haberine göre başkanlık, yarı başkanlık veya partili cumhurbaşkanlığı sistemlerinde kararların seri bir şekilde alınabileceğini savunan Erdoğan, “Gazeteler ‘Cumhurbaşkanı ile Başbakanın arası şöyle veya böyle’ diye sürekli haberle yapıyorlar. Halbuki ben bu partinin kurucusuyum ve hamdolsun buraya kadar gayet iyi bir şekilde geldik. Biz ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak istiyoruz. Bunu yaparken de bu ikilemi ortadan kaldırmamız zaten şart. Bunu sözde değil yasal bir zeminde yapmamız lazım. Bunun için de bu darbe anayasasını bir defa ortadan kaldırmamız lazım” dedi.

AKP’nin referandum için 330 milletvekili olmaması sebebiyle bu kez CHP’ye göz kırpan Erdoğan, “Şu anda eğer anayasa değişikliğinde ana muhalefet-iktidar el ele verirse o 61 maddeyi tekrar gözden geçirirler, diğerlerini de ele almak suretiyle gayet güzel, bu vatan için gerekli olduğuna inandığımız yepyeni bir anayasayı milletimiz için yapalım. Bunu millete götürmek istiyoruz mu dediler, buyursunlar bir de millete götürsünler. Ve inanıyorum ki millet çok büyük bir kahir ekseriyetle böyle bir yeni anayasaya evet diyecektir”diye konuştu.

İki farklı referandum
Erdoğan, CHP’nin başkanlık sistemine karşı olsa da son kararı halkın vermesi gerektiğini savunarak, “Bunun içinde muhalefet başkanlık sistemini istemiyor mu, tamam o halde o da ayrıca oylamaya sunulsun. Eğer vatandaş Başkanlık sistemi ile ilgili bir hazırlığa evet diyorsa evet der, demiyorsa demez. Bu Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesi değil, ülke için gereken bir durum. (Ayrı zamanlarda referanduma mı sunulmasından mı bahsediyorsunuz?) Aynı anda da olabilir farklı zamanlarda da olabilir. Maksat millet iradesinin gerçek manada egemen olduğu her açıdan çok daha güçlü bir Türkiye’yi tesis etmiş oluruz” ifadelerini kullandı.
http://www.diken.com.tr/erdoganin-c...cozumu-chpnin-de-destegiyle-cifte-referandum/

valla ben bişey anlamadım aynı anda iki farklı referandummu olacakmış

vardır yine bir planı.içeriği bile okumadım sinirlerim zıplıyor.

Back