"Birileri mülteci kabulünde laf ediyor. 30 bin 40 bin alacağız diyor Nobel’e aday gösteriliyor. 2.5 milyon mülteci var bizde kimsenin umrunda değil"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da G20 zirvesi kapsamında düzenlenen toplantıda konuştu. Erdoğan konuşmasında Nobel Ödülleri’ni eleştirdi. Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’yen gelen mülteciler için toplam 8 milyar dolar harcadığını belirterek, “Birileri mülteci kabulünde laf ediyor. 30 bin 40 bin alacağız diyor Nobel’e aday gösteriliyor ondan sonra… 2.5 milyon mülteci var bizde kimsenin umrunda değil. Çünkü Nobel’de siyasi…” dedi.
kezban kelimesi yalancı anlamına geliyor,kelime anlamı olarak yalnız.yalnız saf,köylü gibi bir anlamda ,biraz küçümseme ifade etmek için kullanıyor,kullananlar galiba.
kezban kelimesi yalancı anlamına geliyor,kelime anlamı olarak yalnız.yalnız saf,köylü gibi bir anlamda ,biraz küçümseme ifade etmek için kullanıyor,kullananlar galiba.
yalancı anlamına gelen kazib. kezban, evi çekip çeviren kadın demek. yanılmıyorsam kazib arapça, kezban farsça, daha iyi bilen arkadaşlar aydınlatır.
yani genellikle triplere giren kadınlara/genç kızlar için kullanıyorlar da ben kullanmayı pek sevmem şahsen.
yalancı anlamına gelen kazib. kezban, evi çekip çeviren kadın demek. yanılmıyorsam kazib arapça, kezban farsça, daha iyi bilen arkadaşlar aydınlatır.
yani genellikle triplere giren kadınlara/genç kızlar için kullanıyorlar da ben kullanmayı pek sevmem şahsen.
Benim çok umrum valla. O kadar mülteciyi ne yapacağız özellikle 5-10 yıl sonra. Haliyle bir planlama olmadığı için. En son da10 gün kadar önce 7, 5 milyar dolar harcadık diyordu şimdi 8 milyar olmuş. Biraz da bize harca ya. Hadi harcamayı geçtim şu vergi dilimine sokup da her ay maaşımızı eksiltme o da yeter.
Evet kazıb Arapca yalancı demek. Ama kazıban da en büyük yalancı demek. kazıban dilimize Keziban, Kezban diye geçmiş sadece.
Farsça yalancı da nadorost'tur. MMarliyn Monroe
canım şimdi sen söyleyince baktım.farsça olan kelime kedbanmış.kezban kuranda tükezziban olarak geçiyor.ayetin anlamı 'o halde rabbinin hangi nimetini yalanlayacaksın'insanlarda kuranda geçiyor diye kuruyorlarmış bu ismi,anlamını bilmeden.hatta Türkiyede 15500 kişi gibi bu adı taşıyan kişi varmış.