• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan'dan Eskişehir mitinginde Yılmaz Büyükerşen yorumu

• Konu Sahibi Konu Sahibi simon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

simon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
6.359
1.917
248
Başbakan Erdoğan, CHP’li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yüklendi. Erdoğan, "CHP'nin buradaki genel başkanı, artık yorulmuş bitmiş. Yaşı 70'i aşmış bundan sonra ne yapacak bu adam böyle? dedi.

Başbakan Erdoğan, Eskişehir'de halka hitap etti.

"Şu anda kaç dönemdir burada işte bir büyükşehir belediye başkanı var. Şimdi Eskişehir'e sesleniyorum. Siz oyunuzu hizmete mi vereceksiniz ama o hizmet değil ha karıştırmayın. O başka" diyen Başbakan, "O örgüt, örgüt. Bakın hizmet deyince, Pensilvanya'yla karıştırmayın. Bu hak için verilen hizmeti söylüyorum. Halk için verilen hizmeti söylüyorum, bunları birbirine aman karıştırmayın. Sakın. Biz eser siyaseti üretiyoruz" dedi. şeklinde konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Peki şu andaki CHP'nin buradaki belediye başkanı eser siyaseti olarak şurada kaç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. Artık yorulmuş, bitmiş, yaşı 70'i aşmış. Bundan sonra ne yapacak? Söyleyin. Bunun demokrasiyle falan da alakası yok. Belgelerle konuşacağım. Tanıyın bu insanları. Demokrasinin şehri Eskişehir'e bunlar yakışmıyor. Bunu tanıyın. 4 yılda, 5 yılda bir Ankara'dan çıkıyorlar, gönülsüzce gelip, buralarda mitingi yapıyorlar. Ondan sonra AK Parti mitinglerine 'montaj' diyorlar. Montaj sizin işiniz ey CHP, montaj sizin işiniz ey MHP. Montajı en iyisi siz bilirsiniz ey malum medya. Montajı en iyi siz bilirsiniz ey paralel yapı. Bizde montaj yok. Bizde burada görüldüğü gibi gerçek var."

Başbakan Erdoğan, "Yarın CHP Genel Başkanı çıkacak, utanmadan, sıkılmadan Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayacak. Benim merhum anneme, anneciğime dil uzatacak, ondan sonra da çıkacak utanmadan sıkılmadan, yüzü kızarmadan, kızaracak yüzü yok zaten o ayrı mesele Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayacak, yazıklar olsun" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Sandıktan çıkamayacağını anlayan CHP, iftiralarla üzerimize geliyor. MHP aynı şekilde. Ben, bir yıl kadar önce 'Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin ismini artık anmayacağım' demiştim. Fakat son ahlaki olmayan iftiralarından sonra artık bu iş dayanılmaz hale geldi. Şimdi bunlara, başta çakma Kemal olmak üzere gereğini yapacağım. Niye, çünkü hep elele verdiler şimdi. Bugün attıkları iftiralar yenilir yutulur değil."

Sen ne iş yaparsın?

Buranın büyükşehir belediyesi sen ne iş yaparsın? Ana arterlerde senin çalışman yok mu? Bunun bir şey yaptığı yok. Ana arterler çöpten geçilmiyor, sokak araları ilçe belediyeleridir. Laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz iş. Büyük medeniyet yolunda üç başlığımız var: insan, demokrasi, şehir. Bu üç başlığı gerçekleştireceğiz.

Devletin içinde paralel devlete izin vermeyeceğiz. Paralel yapı evlerinde,yurtlarında Tayyip Erdoğan'a beddua seansları düzenliyor.Bumerang gibi kendilerini vuracak inşallah.

'BİLDİRİYİ KENDİSİ BASIP DAĞITTI'

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında Yılmaz Büyükerşen'in 27 Mayıs'ta bildiri dağıttığını ifade etti.

Kürsüden Yılmaz Büyükerşen'in kitabını gösteren Erdoğan, "CHP’nin genel başkanı, genel başkan yardımcısının yalanladığı o bildiriyi belediye başkanı zat kendi matbaasında basmıştır. Bunların birbirlerinden haberi yok. 27 Mayıs’ta gazeteciydi, darbecilerle işbirliği içindeydi. Kendileri bildiriyi bastı ve dağıttı. Kitabını söyledim diye sakın satın almayın" dedi.

cnntürk

Son düzenleme:
Ben Eskişehir'de yaşıyorum evlenip 6 sene önce buraya yerleştim daha ilk geldiğimde ne modern, ne kadar güzel bir yer dedim çünkü ben Eskişehir2i adı gibi eski, kalkınmamış, küçük bir yer bilirdim.

Büyükerşen kime sorsanız saygıyla anılan, kültürlü, Atatürkçü, modern ve gençlerin kendilerini geliştirmeleri, öğrenmeleri için elinden geleni yapmış bir başkandır. Kendisi bu şehire tramvaylar yapmıştır bir uçtan bir uca ki özellikle Başbakan tarafından ödenek verilmemiştir yurtdışından ödenek almıştır. O tramvaylar Eskişehir trafiğinin çok büyük bölümünü hafifletmiştir.

İki tane kocaman park yapmış, yapay gölet ve olimpik havuz yapmıştır. Her taraf yemyeşil ayrıca heykellerle donatılmıştır herkes ailesini alıp yürüyüşünü yapmakta, çayını içmekte keyifli vakit geçirmekte. Bir diğer parkta tamamen çocuklar düşünülmüş her türlü oyun oynayabilecekleri yapı yapılmış hayvan figürleyle güzelleştirilmiş yine tamamen yeşil bir alan. Bir korsan gemisi içi döşetilmiş, Ayrıca bir kale kocaman içi bitti pazar günü açılıyor.

İnsanların gezeceği müzelerimiz var ki biri Büyükerşen'in kendi elleriyle yaptığı Balmumu müzesidir içinde Atatürk, onun annesi, sinema sanatçıları gibi çok önemli şahsiyetlerin balmumu heykelleri bulunmakta. Çarşımızda insanların gezeceği mağazaların olduğu caddelerden sadece tramvay geçer trafiğe kapalırdır insanlar rahatça dolaşırlar. Alışveriş merkezleri, cafeler, konserler düzenlenir. Porsuk çayında gondol sefası yapılır. Tiyatrolar sergilenir.

Yerel seçimler mi olacak, genel seçimler mi olacak ben anlamadım.
AKP belediye başkan adayları ne yapıyor hiç bilmiyorum her yerde Erdoğan konuşuyor.
Siyaset hiç bu kadar çirkinleşmiş miydi hatırlamıyorum.

Basbakan artik bu ülkede hem Cumhurbaskani, Vali, Kaymakam, Belediye Baskani, Muhtar, hem Bakan, Milletvekilleri, Hakim, Savci, Emniyet Müdürü, Doktor, Avukat, Mühendis vs. yerine konusmaya o kadar alisti ki....

Sonuc: Genel Secim havasinda yerel secimleri yasiyoruz. Belediye Baskan`lari o kadar zayif mi ki Genel Baskanlar diger partinin adayini kücültmek icin elinden geleni yapiyor.?

"Yas 70, is bitmis" seklinde direk söylemese bile, tamamen o kapiya cikan bir cümle kurmus olmasi da Basbakan`in üslubunun hic düzelmeyeceginin en önemli göstergesi. Basbakan bunu yaparsa, halk ne yapmaz degil mi?

Kitabını söyledim diye sakın satın almayın" dedi.

Bir üst cümlede 3 temel noktadan bahsediyor, insan, demokrasi, sehir. Demokrasi dedikten sonra secmenine "sakin satin almayin" demek de bir hayli ironik.

Son düzenleme:
Basbakan artik bu ülkede hem Cumhurbaskani, Vali, Kaymakam, Belediye Baskani, Muhtar, hem Bakan, Milletvekilleri, Hakim, Savci, Emniyet Müdürü, Doktor, Avukat, Mühendis vs. yerine konusmaya o kadar alisti ki....

Sonuc: Genel Secim havasinda yerel secimleri yasiyoruz. Belediye Baskan`lari o kadar zayif mi ki Genel Baskanlar diger partinin adayini kücültmek icin elinden geleni yapiyor.?

"Yas 70, is bitmis" seklinde direk söylemese bile, tamamen o kapiya cikan bir cümle kurmus olmasi da Basbakan`in üslubunun hic düzelmeyeceginin en önemli göstergesi. Basbakan bunu yaparsa, halk ne yapmaz degil mi?

kalemine sağlık :42:

AKP belediye başkan adayları ne yapıyor hiç bilmiyorum her yerde Erdoğan konuşuyor.

Diğer partilerde de tablo benzer .

Günlerdir yerel seçimler başlığında adayları seçim projeleri toparlamak içim okumadığım yerel gazete haberi kalmıyor , kıyıda köşede bulduğum bir kaç cümle ile projeleri toparlamaya çalışıyorum .

Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar adayım seçim projelerini paylaştıkları web sayfaları var , ve yine sayısı o kadar az adayın şehrinde halka yaptığı proje konuşması var .

Bir tıkla ulaşmak gereken bilgilere parti liderlerinin gündem savaşından başka konuşma çok az olduğu için ulaşamıyorum .

Yerel seçim yerel seçimlikten çıkmış çoktan .

Ben Eskişehir'de yaşıyorum evlenip 6 sene önce buraya yerleştim daha ilk geldiğimde ne modern, ne kadar güzel bir yer dedim çünkü ben Eskişehir2i adı gibi eski, kalkınmamış, küçük bir yer bilirdim.

Büyükerşen kime sorsanız saygıyla anılan, kültürlü, Atatürkçü, modern ve gençlerin kendilerini geliştirmeleri, öğrenmeleri için elinden geleni yapmış bir başkandır. Kendisi bu şehire tramvaylar yapmıştır bir uçtan bir uca ki özellikle Başbakan tarafından ödenek verilmemiştir yurtdışından ödenek almıştır. O tramvaylar Eskişehir trafiğinin çok büyük bölümünü hafifletmiştir.

İki tane kocaman park yapmış, yapay gölet ve olimpik havuz yapmıştır. Her taraf yemyeşil ayrıca heykellerle donatılmıştır herkes ailesini alıp yürüyüşünü yapmakta, çayını içmekte keyifli vakit geçirmekte. Bir diğer parkta tamamen çocuklar düşünülmüş her türlü oyun oynayabilecekleri yapı yapılmış hayvan figürleyle güzelleştirilmiş yine tamamen yeşil bir alan. Bir korsan gemisi içi döşetilmiş, Ayrıca bir kale kocaman içi bitti pazar günü açılıyor.

İnsanların gezeceği müzelerimiz var ki biri Büyükerşen'in kendi elleriyle yaptığı Balmumu müzesidir içinde Atatürk, onun annesi, sinema sanatçıları gibi çok önemli şahsiyetlerin balmumu heykelleri bulunmakta. Çarşımızda insanların gezeceği mağazaların olduğu caddelerden sadece tramvay geçer trafiğe kapalırdır insanlar rahatça dolaşırlar. Alışveriş merkezleri, cafeler, konserler düzenlenir. Porsuk çayında gondol sefası yapılır. Tiyatrolar sergilenir.

Eskişehir çölde ortasında vaha gibi bir yer olmuş sayın Büyükerşen sayesinde.
Gördüğüm en temiz en güzel şehirlerden biri.Başbakan orada o şahane (!) uslubuyla göle maya çalmış ya tutarsa diye,
tutar mı bence tutmaz .

Günlerdir yerel seçimler başlığında adayları seçim projeleri toparlamak içim okumadığım yerel gazete haberi kalmıyor , kıyıda köşede bulduğum bir kaç cümle ile projeleri toparlamaya çalışıyorum .

Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar adayım seçim projelerini paylaştıkları web sayfaları var , ve yine sayısı o kadar az adayın şehrinde halka yaptığı proje konuşması var .

Bir tıkla ulaşmak gereken bilgilere parti liderlerinin gündem savaşından başka konuşma çok az olduğu için ulaşamıyorum .

sadece topbaş bikaç projeden bahsetti sanırım
sarıgülde bu günden sonra projeleri tek tek açıklıyacağını söylemiş istanbul için
diğer şehirlerde sadece bu zamana kadar yapılanlara değiniyolar
geleceğe yönelik projelerden bahseden pek yok

Yahu şu adama her gün yuh bi dur artık dediğimi fark ettim!Yaşı yetmişmiş bilmem ne sen daha gençsin de ne oldu! Yılmaz Hocanın yaptıklarını sayfalarca paylaşsak bitmez.En başta Anadolu üniversitesi bile yeter.Onun sayesinde kim bilir kaç kişi uzaktan eğitim aldı.Eskişehir dünya kültür kenti seçildi kimin sayesinde acaba.Burası Türkiye'de bir Avrupa şehri oldu.Örnek al da sende yap,İbret al...Buraya her gelen aşık ayrılıyor.Yerel seçimlerde böylesine müdahale eden bir başbakan!Ama hiç şaşırmadım bizim kürtajımızdan eşimizle ya da sevgilimizle sevişip sevişmediğimizden,kaç çocuk yapacağımızdan,hatta erkekli kızlı oturup oturamayacağımızdan bile sorumlu ki kendisi bu neden olmasın....

Evet haklisiniz diger partilerde aynisini yapiyor. Bu basbakanla ilgili bir haber oldigu icin oyle soyledim. Hepsi birbirini kotulemenin pesinde kimsenin projelerle ilgilendigi yok. Cok can sikici degil mi?

Yerel Seçimlerin bu sene bu kadar tantanalı olmasının sebebi 30 Marttan sonra yürürlüğe girecek YEREL YÖNETİMLER yasasıdır. Bu yasa ile birlikte yerel yönetimler tam olarak özerk olmasa bile, daha az merkeze bağlı hareket edebilecektir. Bu yasa ile ülkemizdeki gelişmişlik farkının daha kısa sürede bürokratik engeller olmaksızın kapatılması hedefleniyor amma velakin burası TÜRKİYE olunca işler değişebilir, eyalet yönetimi ve tam özerklik gündeme gelebilir diye düşünüyorum. O NEDENLE ARKADAŞLAR VERECEĞİNİZ 1 OY BİLE ÇOK ÖNEMLİ GERÇEKTEN. BU NEDENLE BU SEÇİMLER ÖNCESİ ÇALKANTILI OLAYLAR YAŞIYORUZ. LÜTFEN SİZ DE BU YASAYI ARAŞTIRIN VE ÇEVRENİZDEKİLERİ BİLGİLENDİRİN !!!!

valla parkla bahçeyle hizmet olmaz diyenler şimdi Büyükerşen söz konusu olunca hemen parklardan bahçelerden bahsetmişler
öyle görülüyor ki adamın parktan bahçeden başka pek bi icraatı olmamış ..
eskişehirin de adama oy vermesinin ideolojik sebeplerle olduğunu ben çok yakınen biliyorum
Eskişehirli çok arkadaşım var .
ha hizmetleri vardır tabiki ona bir şey diyemem ama melihten farkı yok .
demekki melih de çok büyük işler yapıyormuş da haberimiz yokmuş :ssz:

Adam bozkırın ortasında cennet yaratmış daha ne yapsın.
Eskişehirli değilim orda yaşamıyorum. Geçenlerde gittim gezdim gördüm ve çok beğendim.
Ayrıca Eskişehir'in iç turizm de önemli bir yere gelmesinin sebebi bence Büyükerşen.

valla parkla bahçeyle hizmet olmaz diyenler şimdi Büyükerşen söz konusu olunca hemen parklardan bahçelerden bahsetmişler
öyle görülüyor ki adamın parktan bahçeden başka pek bi icraatı olmamış ..
eskişehirin de adama oy vermesinin ideolojik sebeplerle olduğunu ben çok yakınen biliyorum
Eskişehirli çok arkadaşım var .
ha hizmetleri vardır tabiki ona bir şey diyemem ama melihten farkı yok .
demekki melih de çok büyük işler yapıyormuş da haberimiz yokmuş :ssz:
Parkla bahçeyle söyleminize bir Eskişehir li olarak cevabı görev bilirim:

http://www.biyografi.info/kisi/yilmaz-buyukersen
adresinden alıntılar:

Prof.Dr.Yılmaz BÜYÜKERŞEN’in 1971'de, üniversite kontenjanları dışında kalan gençlere Yüksek Öğretimde imkân ve fırsat eşitliği sağlamak için, İletişim Teknolojisinin eğitimde kullanılmasına ve Uzaktan Öğretim ile buna ilişkin yöntemlerin, Açıköğretim Modeli şeklinde, Türk Eğitim sisteminde yer alması konusunda başlattığı çalışmalar ve 1973 yılında Eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla hazırladığı "Türkiye için Açıköğretim Modeli" projesi 1982’de YÖKKanunu ve 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Açıköğretim Fakültesi olarak, ülke çapında ve Batı Avrupa'nın 6 ülkesi (Almanya,Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa) ile Kuzey Kıbrıs'taki Türkler için uygulamaya konuldu.

Öğrenci arkadaşları ile birlikte kan bankasına kan satarak elde edilen sermaye ile 1963 yılında Oda tiyatrosunun ve onu takiben 1966 yılında Belediye tiyatrosunun kuruluşunu sağladı.

Türkiye'nin ilk Sinema ve Televizyon Okulu'nun kuruluşunu Eskişehir'de gerçekleştirdi.

Akademi Başkanlığı sırasında, öğrencilerin kültürel donanımları için kurduğu atölye, stüdyo ve klüplerde, heykel, grafik, resim, müzik, folklor, film ve fotoğraf çalışmalarına bizzat katılan ve yöneten Yılmaz BÜYÜKERŞEN, 1970’li yıllarda Türkiye'nin diploma veren ilk "Sinema ve Televizyon Yüksek Okulu'nun kuruluşunu da yine Eskişehir'de gerçekleştirdi.

Yılmaz Büyükerşen, kurucuları arasında yer aldığı "Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı"nın 4 yıl süreyle Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmış olup, bütün Türkiye'de "Çağdaş Halkevleri ve Köy Enstitüleri Modeli" diye nitelendirilen "Eğitim Parkları" ve "Semt Eğitim Birimleri"nin kuruluş çalışmalarını sürdürmüştür.

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Eskişehir’de “Kentsel Gelişim Projeleri” paketini uygulamaya koyan Büyükerşen, Porsuk Çayı’nın, sulama kanallarının ıslahı ile içinde “Türkiye’de ilk kez akarsudan botlarla kent içi ulaşımda yararlanılması projesine” başlanması, taşıt ve yaya köprülerinin yenilenerek afet riskinin azaltılması, kent içi ulaşımında Hafif Raylı Sistemin kurulması, tarihi Odunpazarı Evlerinin yeniden düzenlenmesi ve restorasyonu, Kalabak Menba Suyunun 45 km’lik isale hattı ve depolarının modernize edilip, şişeleme fabrikası kurularak yurtiçi ve yurtdışı satışının sağlanması, Kapalı Pazar Marketlerin başlatılması, Büyük Park ve Kent Parklarının yapılıp, şehrin heykellerle donatılması, Beton Malzeme Üretim Fabrikası ile Akıllı Kartla Su Sayaçları Üretim Tesisleri, Ekmek Fabrikası ve çeşitli konularda mal ve hizmet üretimi yapan Belediye Şirketlerinin, kadınlar ve çocuklar için beceri kursları veren eğitim merkezlerinin kurulması gibi hizmetleri gerçekleştirilmiştir.Bunların yanı sıra, Haller Gençlik Merkezini, 6 ayrı sahnede hizmet veren Şehir Tiyatrolarını, Belediye Senfoni Orkestrasını kurup, Opera ve Tiyatro Binalarını yapmıştır.

Atatürk'ün doğumunun 100. yılının kutlandığı 1981 yılında Eskişehir'in köylerine hediye ettiği büstler ile Mihallıççık, Mahmudiye, Seyitgazi ilçeleri ile Gemlik'in Karacaali ve Kapaklı köylerindeki Atatürk heykelleri BÜYÜKERŞEN'in imzasını taşımaktadır.
Ayrıca, Gaziantep Vilayet Binası önündeki bronz Atatürk heykelini de yapan Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Türkiye'de "balmumu mumya heykel" yapımında tek isim olup, Anıtkabir Müzesi'nde sergilenen Atatürk Mumya heykeli ile II.TBMM binasındaki mumya heykeller ve Makedonya Manastır Askeri İdadi Müzesi'ndeki "17 yaşında Atatürk" mumyası, İnebolu’daki Balmumu Atatürk Heykeli,Samsun Gazi Müzesindeki Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykellerini yapmıştır. Bunların yanı sıra 2008 yılında Londra’dakiMadam Tussaud müzesine yeniden yaptırılan Atatürk Heykelinin yapım çalışmalarına da üç hafta süre ile katılmıştır.19 Mayıs 2013 tarihinde kendi adını taşıyan Türkiye'nin ilk balmumu heykel müzesini açmıştır.

http://www.eskisehir-bld.gov.tr/baskan_biyografi.php
adresinden alıntıdır.

ÖZGEÇMİŞİN HİZMET DETAYLARI
REKTÖRLÜĞÜ SÜRESİNDE KURULUŞLARINI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ FAKÜLTELER, YÜKSEKOKULLAR, ENSTİTÜLER VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

• Açıköğretim Fakültesi (İşletme, İktisat ve çeşitli dallarda 4 yıllık lisans ve 2 yıllık Önlisans Programları),
  • Türkiye’nin ilk İletişim Bilimleri Fakültesi,
  • Türkiye’nin ilk Sinema – Televizyon Yüksekokulu (1982’de A.Ö.F’e dönüştürüldü),
  • Edebiyat Fakültesi,
  • Fen Fakültesi,
  • Hukuk Fakültesi,
  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi (yeni mühendislik dalları),
  • Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksekokulu (daha sonra Fakültesi)
  • Eğitim Fakültesi,
  • Devlet Konservatuvarı,
  • Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu,
  • Sivil Havacılık Yüksekokulu,
  • Engelliler Entegre Yüksekokulu,
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu,
  • Eskişehir, Kütahya, Afyon, Bilecik, Bozüyük ve Bolvadin’de Üniversiteye bağlı çeşitli dallarda eğitim veren Meslek Yüksekokulları,
ENSTİTÜLER:

• Televizyonla Eğitim Enstitüsü,
  • Çevre Eğitim Enstitüsü,
  • İletişim Bilimleri Enstitüsü,
  • Uydu ve Uzay Bilimleri Enstitüsü,
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü,
  • Fen Bilimleri Enstitüsü,
  • Eğitim Bilimleri Enstitüsü,
  • Engelliler Araştırma Enstitüsü,
  • Güzel Sanatlar Enstitüsü,
  • Ulaştırma Ekonomisi Araştırma Enstitüsü,
ARAŞTIRMA MERKEZLERİ VE BİRİMLERİ:

• Avrupa Birliği Araştırma ve Dökümantasyon Merkezi,
  • İşitme Engelli Çocuklar Okul Öncesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi,
  • Televizyonla Eğitim Öğretim ve Araştırma Merkezi,
  • Bilgisayar Destekli Eğitim Merkezi,
  • Tıbbi ve Aromatik Bitki İlaç Hammaddeleri Araştırma Merkezi,
  • Kültürel Çalışmalar ve Çevre Eğitim Merkezi,
  • Halk Bilim Araştırmaları Merkezi,
  • Yabancı Diller Araştırma Merkezi,
  • Atatürk Müzik Araştırmaları Merkezi,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi,
  • Yaygın Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi,
  • Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi,
  • Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi,
  • Eskişehir Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi,
  • Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma Merkezi,
  • Mediko Sosyal Merkezi ve Öğrenci Hastanesi (Mavi Hastane),
  • Üç milyon kitap kapasiteli ve tüm elektronik bilgi sistemleri ile donatılmış Kütüphane ve Dökümantasyon Merkezi onun açtığı kurumlardır.
VAKIFLAR:

• (İÇEM) İşitme Engelli Çocuklar Okul Öncesi Eğitim ve Araştırma Vakfı (Kurucu ve Başkan),
  • Eğitim Sağlık Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı (Kurucu ve Başkan),
  • Anadolu Üniversitesi Güçlendirme Vakfı (Kurucu ve Başkan),
  • Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (Kurucu Mütevelli, bir dönem Başkan),
  • Eğitim Teknolojisi ve Yaygın Eğitim Vakfı (Kurucu),
  • Endüstriyel Kalkınma Vakfı (Kurucu),
  • Kentsel Gelişim Vakfı (Başkan),
  • Ayhan Şahenk Vakfı (Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi),
  • Aydın Doğan Vakfı (Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi),
  • Ayrıca üniversitenin gelecekteki bilim adamı kadrolarını yetiştiren, yabancı dille eğitim yapan bir vakıf ilk ve orta öğretim okulu (ÇAĞDAŞ Koleji),
  • Üçüncü Sektör Vakfı (Kurucu Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi)
REKTÖRLÜĞÜ SIRASINDA ALDIĞI NİŞANLAR VE ÖDÜLLER

• Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand imzalı Legion D’Honneur Nişanı,
  • Cumhurbaşkanı Kurt Waldheim imzalı Avusturya Hükümeti Bilim, Sanat ve Kültürde Birinci Derece Liyakat Nişanı,
  • The British Open University Onursal Doktorası,
  • Mimar Sinan Üniversitesi Onursal Doktorası,
  • Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi Onursal Doktorası,
  • Fransız Ulusal Havacılık ve Uzay Akademisi Ödülü,
  • Lefke Üniversitesi İletişim Ödülü,
  • Paul Harris İnsanlığa Hizmet Ödülü,
  • “Dr.Behçet Uz Son 20 Yılın En Başarılı Eğitim Kurumları Yöneticisi” Ödülü,
TÜRKİYE’DEKİ İLK PROJELER

• Anadolu Üniversitesi Mediko Sosyal Hastanesinde (Mavi Hastane), İşitme sinirine elektrot bağlanarak biyonik kulak yapımı projesi de onun döneminde yürüttüğü proje ve sağladığı teşvik sayesinde gerçekleştirilen Türkiye’de ve orta doğu ülkelerinde bir ilktir.
  • Beyin Özürlü Çocuklar Eğitim Merkezi,
  • Açıköğretim, Ders Araçları Çoğaltım Merkezi,
  • Özürlülerin Eğitimi için uzman yetiştiren Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü,
  • TRT TV-4’üncü kanalının eğitim kanalı durumuna dönüştürülmesi
  • Eskişehir höyüklerinde kazılar başlatan Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma Merkezi
  • Sakat çocuk doğumunu önlemek için Genetik Hastalıklar ve Doğum Öncesi Tanı ve Bioteknik Araştırma Merkezi,
  • Anadolu Üniversitesi ISU’nun “Affiliate Kampusü” olarak seçilmesi
  • Uzay teknolojisi konusunda ülkemizde yüksek lisans programlarının başlatılabilmesi için, ISU’nun (Uluslararası Uzay Üniversitesi) proje ve ders malzemelerinin ilk kez Türkiye’de (Eskişehir’de) basılması,
  • Açıköğretim bürolarının ve yüz yüze eğitim olanaklarının 27 il merkezinde ve 6 Avrupa ülkesinde örgütlenmesini sağlaması,
  • İllerde açıköğretim öğrencileri için interaktif bilgisayar destekli eğitim laboratuarlarının kurulması,
  • Özel kuruluşların ve kamu kuruluşlarının araştırma ve geliştirme projelerinin gerçekleştirilebilmesi için Sanayi Odası ile birlikte Tekno Park kurulmasına öncülük etmiştir.
  • Konusunda üniversitenin tüm gereksinimlerini karşılayan, Hollywood film stüdyolarında üretilen her çeşit set malzemelerinin üretildiği yapım atölyelerinin kurulması. (Büyükerşen, TRT’nin Kurtuluş dizisinde kullanılan o dönemin tüm araç-gereçlerinin, o dönemin silahları, otolar, uçaklar, dekorlar, setlerin üretildiği bu atölyelerde üretiminde bizzat çalışmıştır.)
  • Kendisinin yapıp, Anıtkabir Müzesi’ne armağan ettiği Atatürk’ün Balmumu heykeli,
  • Ankara Ulus’taki II.Meclis Binası olan Cumhuriyet Müzesi’ne, Atatürk’ün Onuncu Yıl Nutku’nu okuduğu günkü hükümet üyeleri ile ünlü milletvekillerinin balmumu heykelleri,
  • Kayseri’deki Müze için Atatürk ve Akşehir Batı Cephesi Karargah Müzesi için İsmet İnönü’nün Balmumu Heykellerinin yapımı,
  • Kentte bir kitapevi ve güzel sanatların çeşitli dallarında sergilerin açıldığı galerileri,
  • Üniversite Matbaasının yanısıra Organize Sanayi Bölgesinde, Kurduğu Vakfa ait Büyük kapasiteli basım tesisleri,
  • Bilgisayar teknolojileri ve programları konusunda bilgi veren, eğiten ve kazancını yine üniversitenin desteklenmesi amacına yönlendiren vakıf şirketleri.
PROJELERİNİ HAZIRLAYIP, LİDERLİĞİNİ YAPTIĞI VE YAŞAMA GEÇİRİLEN TOPLUMSAL EĞİTİM ÖĞRETİM PROJELERİ ŞUNLARDIR:

• Avusturya, İsviçre, Fransa, Almanya, Hollanda ve Belçika’da yaşayan Türkler için açıköğretim programı
  • Öğretmenler için Ön lisans Eğitim Programı
  • Akdeniz Bölgesindeki tesislerde nitelikli insan gücü yetiştirmek için Turizm Sertifikası Programları
  • Lise seviyesindeki öğretmen okullarından mezun branş öğretmenleri için Ön lisans ve Lisans Tamamlama Programı
  • Hemşireler ve öteki sağlık personeli için Sağlık İdaresi Ön lisans Programı
  • Bilgisayar Destekli Eğitim Programları Geliştirme ve Üretim Projesi
  • İsteyen, her yaştan kişi için Sosyal Bilimler Ön lisans Programı
  • Ev kadınları için Ev İdaresi Ön lisans Programı
  • Televizyon Programlarından ve Teknolojiden Yararlanarak Avrupa’da göçmen işçiler için Öğrenimi Geliştirmek Projesi. Bu Proje, Avrupa Komisyonu’nun DELTA Projesi içinde yer almıştır. 1989 yılında Anadolu Üniversitesi stüdyolarında İngilizce hazırlanan programlar, uydudan yayın yapan “E-Channel”da sürekli yayınlanmıştır. Proje ile, Avrupa’da işsiz Türk çocuklarına Turizmde Beceri Programı uygulanmıştır. Programı bitiren çocuklar, Avrupa Medya Enstitüsü’nden meslek sertifikaları almışlardır.
Akademi Başkanlığı sırasında başlattığı kültür ve sanat çalışmalarını Rektör olunca "Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksek Okulu" (daha sonra fakülte), "İletişim Bilimleri Fakültesi", "Devlet Konservatuvarı" ve "Edebiyat Fakültesi" adı altında kurumlaştırdı.
PROF.DR.BÜYÜKERŞEN’İN GEREK AKADEMİ BAŞKANLIĞI VE GEREK İSE REKTÖRLÜK GÖREVLERİ SIRASINDA KURDUĞU KURUMLARI ŞÖYLE SIRALAMAK MÜMKÜNDÜR:

BÜYÜKERŞEN'in tasarısına ve tercihlerine göre şekillenen Anadolu Üniversitesi Kampusü'ndeki tesislerden birisi büyük operalara, gösterilere ve büyük orkestralara, elverişli olan “Atatürk Kültür Merkezi” AKME, değişik büyüklükte 7 adet sahneli salon, 3 adet sergi galerisi bulunmaktadır.

Üniversite kampüsünün peyzaj mimarisine de çok önem veren BÜYÜKERŞEN, aynı zamanda bizzat heykel sanatı ile uğraşmaktadır. Atatürk'ün doğumunun 100. yılının kutlandığı 1981 yılında Eskişehir'in köylerine hediye ettiği büstler ile Mihallıççık, Mahmudiye, Seyitgazi ilçeleri ile Gemlik'in Karacaali ve Kapaklı köylerindeki Atatürk heykelleri BÜYÜKERŞEN'in imzasını taşımaktadır.

Ayrıca, Gaziantep Vilayet Binası önündeki bronz Atatürk heykelini de yapan Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Türkiye'de "balmumu mumya heykel" yapımında tek isim olup, Anıtkabir Müzesi'nde sergilenen Atatürk Mumya heykeli ile II.TBMM binasındaki mumya heykeller ve Makedonya Manastır Askeri İdadi Müzesi'ndeki "17 yaşında Atatürk" mumyası, İnebolu’daki Balmumu Atatürk Heykeli, Samsun Gazi Müzesindeki Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykellerini yapmıştır. Bunların yanı sıra 2008 yılında Londra’daki Madam Tussaud müzesine yeniden yaptırılan Atatürk Heykelinin yapım çalışmalarına da üç hafta süre ile katılmıştır.

http://www.biyografi.info/kisi/yilmaz-buyukersen
adresinden alıntılar:

Prof.Dr.Yılmaz BÜYÜKERŞEN’in 1971'de, üniversite kontenjanları dışında kalan gençlere Yüksek Öğretimde imkân ve fırsat eşitliği sağlamak için, İletişim Teknolojisinin eğitimde kullanılmasına ve Uzaktan Öğretim ile buna ilişkin yöntemlerin, Açıköğretim Modeli şeklinde, Türk Eğitim sisteminde yer alması konusunda başlattığı çalışmalar ve 1973 yılında Eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla hazırladığı "Türkiye için Açıköğretim Modeli" projesi 1982’de YÖKKanunu ve 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Açıköğretim Fakültesi olarak, ülke çapında ve Batı Avrupa'nın 6 ülkesi (Almanya,Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa) ile Kuzey Kıbrıs'taki Türkler için uygulamaya konuldu.

Öğrenci arkadaşları ile birlikte kan bankasına kan satarak elde edilen sermaye ile 1963 yılında Oda tiyatrosunun ve onu takiben 1966 yılında Belediye tiyatrosunun kuruluşunu sağladı.

Türkiye'nin ilk Sinema ve Televizyon Okulu'nun kuruluşunu Eskişehir'de gerçekleştirdi.

Akademi Başkanlığı sırasında, öğrencilerin kültürel donanımları için kurduğu atölye, stüdyo ve klüplerde, heykel, grafik, resim, müzik, folklor, film ve fotoğraf çalışmalarına bizzat katılan ve yöneten Yılmaz BÜYÜKERŞEN, 1970’li yıllarda Türkiye'nin diploma veren ilk "Sinema ve Televizyon Yüksek Okulu'nun kuruluşunu da yine Eskişehir'de gerçekleştirdi.

Yılmaz Büyükerşen, kurucuları arasında yer aldığı "Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı"nın 4 yıl süreyle Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmış olup, bütün Türkiye'de "Çağdaş Halkevleri ve Köy Enstitüleri Modeli" diye nitelendirilen "Eğitim Parkları" ve "Semt Eğitim Birimleri"nin kuruluş çalışmalarını sürdürmüştür.

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Eskişehir’de “Kentsel Gelişim Projeleri” paketini uygulamaya koyan Büyükerşen, Porsuk Çayı’nın, sulama kanallarının ıslahı ile içinde “Türkiye’de ilk kez akarsudan botlarla kent içi ulaşımda yararlanılması projesine” başlanması, taşıt ve yaya köprülerinin yenilenerek afet riskinin azaltılması, kent içi ulaşımında Hafif Raylı Sistemin kurulması, tarihi Odunpazarı Evlerinin yeniden düzenlenmesi ve restorasyonu, Kalabak Menba Suyunun 45 km’lik isale hattı ve depolarının modernize edilip, şişeleme fabrikası kurularak yurtiçi ve yurtdışı satışının sağlanması, Kapalı Pazar Marketlerin başlatılması, Büyük Park ve Kent Parklarının yapılıp, şehrin heykellerle donatılması, Beton Malzeme Üretim Fabrikası ile Akıllı Kartla Su Sayaçları Üretim Tesisleri, Ekmek Fabrikası ve çeşitli konularda mal ve hizmet üretimi yapan Belediye Şirketlerinin, kadınlar ve çocuklar için beceri kursları veren eğitim merkezlerinin kurulması gibi hizmetleri gerçekleştirilmiştir.Bunların yanı sıra, Haller Gençlik Merkezini, 6 ayrı sahnede hizmet veren Şehir Tiyatrolarını, Belediye Senfoni Orkestrasını kurup, Opera ve Tiyatro Binalarını yapmıştır.

Atatürk'ün doğumunun 100. yılının kutlandığı 1981 yılında Eskişehir'in köylerine hediye ettiği büstler ile Mihallıççık, Mahmudiye, Seyitgazi ilçeleri ile Gemlik'in Karacaali ve Kapaklı köylerindeki Atatürk heykelleri BÜYÜKERŞEN'in imzasını taşımaktadır.
Ayrıca, Gaziantep Vilayet Binası önündeki bronz Atatürk heykelini de yapan Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Türkiye'de "balmumu mumya heykel" yapımında tek isim olup, Anıtkabir Müzesi'nde sergilenen Atatürk Mumya heykeli ile II.TBMM binasındaki mumya heykeller ve Makedonya Manastır Askeri İdadi Müzesi'ndeki "17 yaşında Atatürk" mumyası, İnebolu’daki Balmumu Atatürk Heykeli,Samsun Gazi Müzesindeki Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykellerini yapmıştır. Bunların yanı sıra 2008 yılında Londra’dakiMadam Tussaud müzesine yeniden yaptırılan Atatürk Heykelinin yapım çalışmalarına da üç hafta süre ile katılmıştır.19 Mayıs 2013 tarihinde kendi adını taşıyan Türkiye'nin ilk balmumu heykel müzesini açmıştır.

http://www.eskisehir-bld.gov.tr/baskan_biyografi.php
adresinden alıntıdır.

ÖZGEÇMİŞİN HİZMET DETAYLARI
REKTÖRLÜĞÜ SÜRESİNDE KURULUŞLARINI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ FAKÜLTELER, YÜKSEKOKULLAR, ENSTİTÜLER VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

• Açıköğretim Fakültesi (İşletme, İktisat ve çeşitli dallarda 4 yıllık lisans ve 2 yıllık Önlisans Programları),
  • Türkiye’nin ilk İletişim Bilimleri Fakültesi,
  • Türkiye’nin ilk Sinema – Televizyon Yüksekokulu (1982’de A.Ö.F’e dönüştürüldü),
  • Edebiyat Fakültesi,
  • Fen Fakültesi,
  • Hukuk Fakültesi,
  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi (yeni mühendislik dalları),
  • Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksekokulu (daha sonra Fakültesi)
  • Eğitim Fakültesi,
  • Devlet Konservatuvarı,
  • Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu,
  • Sivil Havacılık Yüksekokulu,
  • Engelliler Entegre Yüksekokulu,
  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu,
  • Eskişehir, Kütahya, Afyon, Bilecik, Bozüyük ve Bolvadin’de Üniversiteye bağlı çeşitli dallarda eğitim veren Meslek Yüksekokulları,
ENSTİTÜLER:

• Televizyonla Eğitim Enstitüsü,
  • Çevre Eğitim Enstitüsü,
  • İletişim Bilimleri Enstitüsü,
  • Uydu ve Uzay Bilimleri Enstitüsü,
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü,
  • Fen Bilimleri Enstitüsü,
  • Eğitim Bilimleri Enstitüsü,
  • Engelliler Araştırma Enstitüsü,
  • Güzel Sanatlar Enstitüsü,
  • Ulaştırma Ekonomisi Araştırma Enstitüsü,
ARAŞTIRMA MERKEZLERİ VE BİRİMLERİ:

• Avrupa Birliği Araştırma ve Dökümantasyon Merkezi,
  • İşitme Engelli Çocuklar Okul Öncesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi,
  • Televizyonla Eğitim Öğretim ve Araştırma Merkezi,
  • Bilgisayar Destekli Eğitim Merkezi,
  • Tıbbi ve Aromatik Bitki İlaç Hammaddeleri Araştırma Merkezi,
  • Kültürel Çalışmalar ve Çevre Eğitim Merkezi,
  • Halk Bilim Araştırmaları Merkezi,
  • Yabancı Diller Araştırma Merkezi,
  • Atatürk Müzik Araştırmaları Merkezi,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi,
  • Yaygın Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi,
  • Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi,
  • Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi,
  • Eskişehir Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi,
  • Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma Merkezi,
  • Mediko Sosyal Merkezi ve Öğrenci Hastanesi (Mavi Hastane),
  • Üç milyon kitap kapasiteli ve tüm elektronik bilgi sistemleri ile donatılmış Kütüphane ve Dökümantasyon Merkezi onun açtığı kurumlardır.
VAKIFLAR:

• (İÇEM) İşitme Engelli Çocuklar Okul Öncesi Eğitim ve Araştırma Vakfı (Kurucu ve Başkan),
  • Eğitim Sağlık Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı (Kurucu ve Başkan),
  • Anadolu Üniversitesi Güçlendirme Vakfı (Kurucu ve Başkan),
  • Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (Kurucu Mütevelli, bir dönem Başkan),
  • Eğitim Teknolojisi ve Yaygın Eğitim Vakfı (Kurucu),
  • Endüstriyel Kalkınma Vakfı (Kurucu),
  • Kentsel Gelişim Vakfı (Başkan),
  • Ayhan Şahenk Vakfı (Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi),
  • Aydın Doğan Vakfı (Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi),
  • Ayrıca üniversitenin gelecekteki bilim adamı kadrolarını yetiştiren, yabancı dille eğitim yapan bir vakıf ilk ve orta öğretim okulu (ÇAĞDAŞ Koleji),
  • Üçüncü Sektör Vakfı (Kurucu Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi)
REKTÖRLÜĞÜ SIRASINDA ALDIĞI NİŞANLAR VE ÖDÜLLER

• Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand imzalı Legion D’Honneur Nişanı,
  • Cumhurbaşkanı Kurt Waldheim imzalı Avusturya Hükümeti Bilim, Sanat ve Kültürde Birinci Derece Liyakat Nişanı,
  • The British Open University Onursal Doktorası,
  • Mimar Sinan Üniversitesi Onursal Doktorası,
  • Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi Onursal Doktorası,
  • Fransız Ulusal Havacılık ve Uzay Akademisi Ödülü,
  • Lefke Üniversitesi İletişim Ödülü,
  • Paul Harris İnsanlığa Hizmet Ödülü,
  • “Dr.Behçet Uz Son 20 Yılın En Başarılı Eğitim Kurumları Yöneticisi” Ödülü,
TÜRKİYE’DEKİ İLK PROJELER

• Anadolu Üniversitesi Mediko Sosyal Hastanesinde (Mavi Hastane), İşitme sinirine elektrot bağlanarak biyonik kulak yapımı projesi de onun döneminde yürüttüğü proje ve sağladığı teşvik sayesinde gerçekleştirilen Türkiye’de ve orta doğu ülkelerinde bir ilktir.
  • Beyin Özürlü Çocuklar Eğitim Merkezi,
  • Açıköğretim, Ders Araçları Çoğaltım Merkezi,
  • Özürlülerin Eğitimi için uzman yetiştiren Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü,
  • TRT TV-4’üncü kanalının eğitim kanalı durumuna dönüştürülmesi
  • Eskişehir höyüklerinde kazılar başlatan Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma Merkezi
  • Sakat çocuk doğumunu önlemek için Genetik Hastalıklar ve Doğum Öncesi Tanı ve Bioteknik Araştırma Merkezi,
  • Anadolu Üniversitesi ISU’nun “Affiliate Kampusü” olarak seçilmesi
  • Uzay teknolojisi konusunda ülkemizde yüksek lisans programlarının başlatılabilmesi için, ISU’nun (Uluslararası Uzay Üniversitesi) proje ve ders malzemelerinin ilk kez Türkiye’de (Eskişehir’de) basılması,
  • Açıköğretim bürolarının ve yüz yüze eğitim olanaklarının 27 il merkezinde ve 6 Avrupa ülkesinde örgütlenmesini sağlaması,
  • İllerde açıköğretim öğrencileri için interaktif bilgisayar destekli eğitim laboratuarlarının kurulması,
  • Özel kuruluşların ve kamu kuruluşlarının araştırma ve geliştirme projelerinin gerçekleştirilebilmesi için Sanayi Odası ile birlikte Tekno Park kurulmasına öncülük etmiştir.
  • Konusunda üniversitenin tüm gereksinimlerini karşılayan, Hollywood film stüdyolarında üretilen her çeşit set malzemelerinin üretildiği yapım atölyelerinin kurulması. (Büyükerşen, TRT’nin Kurtuluş dizisinde kullanılan o dönemin tüm araç-gereçlerinin, o dönemin silahları, otolar, uçaklar, dekorlar, setlerin üretildiği bu atölyelerde üretiminde bizzat çalışmıştır.)
  • Kendisinin yapıp, Anıtkabir Müzesi’ne armağan ettiği Atatürk’ün Balmumu heykeli,
  • Ankara Ulus’taki II.Meclis Binası olan Cumhuriyet Müzesi’ne, Atatürk’ün Onuncu Yıl Nutku’nu okuduğu günkü hükümet üyeleri ile ünlü milletvekillerinin balmumu heykelleri,
  • Kayseri’deki Müze için Atatürk ve Akşehir Batı Cephesi Karargah Müzesi için İsmet İnönü’nün Balmumu Heykellerinin yapımı,
  • Kentte bir kitapevi ve güzel sanatların çeşitli dallarında sergilerin açıldığı galerileri,
  • Üniversite Matbaasının yanısıra Organize Sanayi Bölgesinde, Kurduğu Vakfa ait Büyük kapasiteli basım tesisleri,
  • Bilgisayar teknolojileri ve programları konusunda bilgi veren, eğiten ve kazancını yine üniversitenin desteklenmesi amacına yönlendiren vakıf şirketleri.
PROJELERİNİ HAZIRLAYIP, LİDERLİĞİNİ YAPTIĞI VE YAŞAMA GEÇİRİLEN TOPLUMSAL EĞİTİM ÖĞRETİM PROJELERİ ŞUNLARDIR:

• Avusturya, İsviçre, Fransa, Almanya, Hollanda ve Belçika’da yaşayan Türkler için açıköğretim programı
  • Öğretmenler için Ön lisans Eğitim Programı
  • Akdeniz Bölgesindeki tesislerde nitelikli insan gücü yetiştirmek için Turizm Sertifikası Programları
  • Lise seviyesindeki öğretmen okullarından mezun branş öğretmenleri için Ön lisans ve Lisans Tamamlama Programı
  • Hemşireler ve öteki sağlık personeli için Sağlık İdaresi Ön lisans Programı
  • Bilgisayar Destekli Eğitim Programları Geliştirme ve Üretim Projesi
  • İsteyen, her yaştan kişi için Sosyal Bilimler Ön lisans Programı
  • Ev kadınları için Ev İdaresi Ön lisans Programı
  • Televizyon Programlarından ve Teknolojiden Yararlanarak Avrupa’da göçmen işçiler için Öğrenimi Geliştirmek Projesi. Bu Proje, Avrupa Komisyonu’nun DELTA Projesi içinde yer almıştır. 1989 yılında Anadolu Üniversitesi stüdyolarında İngilizce hazırlanan programlar, uydudan yayın yapan “E-Channel”da sürekli yayınlanmıştır. Proje ile, Avrupa’da işsiz Türk çocuklarına Turizmde Beceri Programı uygulanmıştır. Programı bitiren çocuklar, Avrupa Medya Enstitüsü’nden meslek sertifikaları almışlardır.
Akademi Başkanlığı sırasında başlattığı kültür ve sanat çalışmalarını Rektör olunca "Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksek Okulu" (daha sonra fakülte), "İletişim Bilimleri Fakültesi", "Devlet Konservatuvarı" ve "Edebiyat Fakültesi" adı altında kurumlaştırdı.
PROF.DR.BÜYÜKERŞEN’İN GEREK AKADEMİ BAŞKANLIĞI VE GEREK İSE REKTÖRLÜK GÖREVLERİ SIRASINDA KURDUĞU KURUMLARI ŞÖYLE SIRALAMAK MÜMKÜNDÜR:

BÜYÜKERŞEN'in tasarısına ve tercihlerine göre şekillenen Anadolu Üniversitesi Kampusü'ndeki tesislerden birisi büyük operalara, gösterilere ve büyük orkestralara, elverişli olan “Atatürk Kültür Merkezi” AKME, değişik büyüklükte 7 adet sahneli salon, 3 adet sergi galerisi bulunmaktadır.

Üniversite kampüsünün peyzaj mimarisine de çok önem veren BÜYÜKERŞEN, aynı zamanda bizzat heykel sanatı ile uğraşmaktadır. Atatürk'ün doğumunun 100. yılının kutlandığı 1981 yılında Eskişehir'in köylerine hediye ettiği büstler ile Mihallıççık, Mahmudiye, Seyitgazi ilçeleri ile Gemlik'in Karacaali ve Kapaklı köylerindeki Atatürk heykelleri BÜYÜKERŞEN'in imzasını taşımaktadır.

Ayrıca, Gaziantep Vilayet Binası önündeki bronz Atatürk heykelini de yapan Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Türkiye'de "balmumu mumya heykel" yapımında tek isim olup, Anıtkabir Müzesi'nde sergilenen Atatürk Mumya heykeli ile II.TBMM binasındaki mumya heykeller ve Makedonya Manastır Askeri İdadi Müzesi'ndeki "17 yaşında Atatürk" mumyası, İnebolu’daki Balmumu Atatürk Heykeli, Samsun Gazi Müzesindeki Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykellerini yapmıştır. Bunların yanı sıra 2008 yılında Londra’daki Madam Tussaud müzesine yeniden yaptırılan Atatürk Heykelinin yapım çalışmalarına da üç hafta süre ile katılmıştır.

:46::46::46: Diğer belediye başkanlarına da örnek olur inşallah :ssz::ssz:

[/FONT]
[/FONT][/COLOR]

bana yazmayın bunu , parktan bahçeden sözedenlere yazın ,ben onlara ithafen yazmıştım ..
yani park bahçeyi çok birşeymiş gibi görüyorsanız madem melih de park bahçe yapıyor demek istedim ..
ben ankaradayım Eskişehir beni zaten ilgilendirmiyor..

bana yazmayın bunu , parktan bahçeden sözedenlere yazın ,ben onlara ithafen yazmıştım ..
yani park bahçeyi çok birşeymiş gibi görüyorsanız madem melih de park bahçe yapıyor demek istedim ..
ben ankaradayım Eskişehir beni zaten ilgilendirmiyor..
Parkı bahçesi dahil yaptığı diğer herşeyle belediye başkanlarını geçtim başbakanlara örnek bir adamdan bahsediyoruz.Ne yapmış ki pek bir icraatı yok demişsiniz ya kime yazacaktım bunları?Mune'ye yazayım ben en güzeli.:24:Umarım şimdi biz Eskişehirlilerin ideolojik değil icraata göre oy verdiğini,Yılmaz Hoca'nın bahsettiğiniz kişilerden milyonlarca farkı olduğunu anlamışsınızdır.

Son düzenleme:
Büyükerşen için pek bir icraatı olmamış demek ki diyenler keşke yazmadan önce biraz araştırsalarda sonra yazsalar bunun cevabının verilme ihtimalini düşünerek. Çünkü pek bir icraat yapmamış demek ki deyince haliyle bunu diyen kişiye cevap vermilmesi gerekiyor ve bu düşüncesinin doğru olmadığnıı kanıtlamak gerekiyor o zaman o kişinin bana cevap yazmayın sadece park bahçe yapmış diyenlere yazın diye cevap vermesi ilginç oluyor. Zaten burada yazanlar Yılmaz hocanın yaptığı herşeyi bliyor. O belediye başkanı hakkındı hiçbir fikri olmayanlar demek ki hiçbit icraatı olmamış diye yorum yapmasınlar nitekim ben hiçbir fikrim olmaya başlkan adayları hakkında hiçbir yorum yapmıyorum yapacaksam da araştırıyorum şehsen.

Back