• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan'dan Arınç'a: Düşman sevindirmeyelim

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen haftadan bu yana aralarında gerginlik bulunan yardımcısı Bülent Arınç'a seslenerek, ''Pusuda bekleyenlere asla fırsat tanımayacağız. Ellerini ovuşturanlara fırsat vermeyeceğiz. Heveslerini kursaklarında bırakacağız. Her bir arkadaşımın böyle bir mesuliyetle hareket edeceğine, düşman sevindirmeyeceğine yürekten inanıyorum'' dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında olan Bülent Arınç ile Erdoğan arasında geçen hafta ''kızlı erkekli evler'' tartışması sırasında bir gerilim yaşanmıştı.

Kızılcahamam'da partisinin toplantısında basına kapalı toplantıda konuşan Erdoğan'ın öğrencilerin kızlı erkekli konaklamalarına karşı önlem alınması için valiliklere talimat verdiği haberlerini yalanlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ertesi gün bizzat Başbakan tarafından yalanlanmıştı.

Sözünün arkasında duran bir lider olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Karmaşık herşey olabiliyor'' dediği öğrenci evlerine muhafazakar demokrat bir hükümet olarak müdahil olduklarını ve valiliklere konuyla ilgili talimat verdiğini açıkladı.

Erdoğan'ın çıkışı, yaşam tarzına ve kişisel özgürlüklere bir saldırı olarak yorumlandı, hem siyasetçiler tarafından hem de sosyal medyada yoğun biçimde eleştirildi.

Arınç de TRT'ye çıkarak, Başbakan Erdoğan'a şu çağrıda bulundu: "Sayın Başbakanımıza buradan bir dost, bir arkadaş, onun bir kardeşi olarak seslenmek isterim ki hükümet sözcüsü olarak açıklamamla, kendisinin Başbakan olarak konuşması arasında apaçık bir çelişki vardır... Bu çelişkiyi en güzel şekliyle izah etmesi dün, bugün ve yarın kendisinden beklenir."

Her iki taraf haftasonunu suskun geçirmişti. Başbakan Erdoğan bu konuda ilk kez salı günkü grup toplantısında konuştu. Ancak Başbakan'ın konuşması sırasında Bülent Arınç salonda yoktu.

Erdoğan, doğrudan adını anmasa da, Bülent Arınç'la aralarında yaşanan krize gönderme yaptı.

Geçen hafta Adalet ve Kalkınma Partisi'yle sandıkta yarışamayacağını anlayanların pusuya yatıp farklı beklentilerin peşine düştüklerini savunan Erdoğan, ''AK parti çatırdasın, bölünsün diye dua ediyor, medet umuyorlar. Bu zavallılıktır, acınası bir durumdur. AK Parti hiçbir zaman bunların temennilerine fırsat tanımayacaktır. Bu parti içindeki hiçbir kardeşim inanıyorum ki pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecektir'' dedi.

Erdoğan AKP kadrosu içinde zaman zaman farklı yaklaşımlar, yanlış anlamaların olabileceğini belirterek, şöyle konuştu:

''Şunu özellikle bilmenizi istiyorum. Oda şudur. Dava arkadaşlığının, kardeşlik hukukunun bir gereği olarak biz meselelerimizi aramızda konuşur çözüme kavuştururuz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Aramızdaki meseleleri kendi aramızda konuşacak ve çözüm yoluna koyarız. Pusuda bekleyenlere asla fırsat tanımayacağız. Ellerini ovuşturanlara fırsat vermeyeceğiz. Heveslerini kursaklarında bırakacağız. Her bir arkadaşımın böyle bir mesuliyetle hareket edeceğine, düşman sevindirmeyeceğine yürekten inanıyorum.''
'Gavat diyen Vali'yi yedirmeyiz'

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine, 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri sırasında kendisini protesto eden yurttaşa 'gavat' diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u da 'yedirmeyeceklerini' söyledi.

Erdoğan gazetecilerin soruları üzerine, ''Çok açık net söylüyorum arkadaşımızın tavrını doğru bulmuyorum. Ancak medya arkadaşımıza yapılan tavırları eden eleştirmez. 'Hükümet istifa', 'Allah belanı versin' diyorlar. O da insan kalktı bunu yaptı. Tabi ki doğru bulmuyorum. İçişleri Bakanıma talimat verdim. Usulen gerekli incelemeyi yapacaklar. Ama kusura da bakmasınlar. Valilerimizi de böyle provokatif eylemelere yedirmeyiz'' dedi. BBC

onu yedirme bunu yedirme, ama sen çık 40 yıllık dava arkadaşını rezil et. sonra da düşman sevindirmeyelim de. varsı sevinsn, ama sen adaletli ol ki kursağında kalsın.

Bu sefer yedirtiverseydi yaa :37:

Şu vali yi her gördüğümde , böyle bir gıcıklık hissi doğuyor ki içimde , bazı makamları bazı kişilere hiç yakıştırmıyorum ve yakıştırmamakla kalıyorum , zira yedirtmemek adına hala oradalar.

Diğer mesele de ise , kol kırılır yen içinde kalır sözünü severim ben , ama devlet meselelerinde arada böyle çatlak sesler çıkabiliyor işte. Keşke Bülent Arınç ve Suat Kılıcın tekzip ettiği gibi kalsaydı bazı şeyler ...:19:

Dusmanlari kim acaba
Diger %50 mi ki
Ne kadar guzel ulkesinin yarisina dusman olarak goren bir basbakanimiz var

onuda zorla insanların kafasına kazıdırlar %50 diye, aslında öyle bişey yok, ne diyelim adamlar amerikan ikna ve reklam taktiklerini %100 uyguluyor, aslında hak ediyorlar aldıkları oyları, muhalefetinde kafası çalışsın onlarda uygulasın amerikan ikna taktiklerini, günümüzde hiçbir şey adil değil, adil dövüşen kaybeder, malesef gerçek bu

onuda zorla insanların kafasına kazıdırlar %50 diye, aslında öyle bişey yok, ne diyelim adamlar amerikan ikna ve reklam taktiklerini %100 uyguluyor, aslında hak ediyorlar aldıkları oyları, muhalefetinde kafası çalışsın onlarda uygulasın amerikan ikna taktiklerini, günümüzde hiçbir şey adil değil, adil dövüşen kaybeder, malesef gerçek bu

Aynen ne %50 si iste sana bana yutturamazlarda iste neyse
O kadar saf niyetli insanimiz yaslimiz okumamisimiz varki sirf cogunluk oy verdi diye verecek
Yazik o insanlarin somurulen saf duygularina

Bu sefer yedirtiverseydi yaa :37:

Şu vali yi her gördüğümde , böyle bir gıcıklık hissi doğuyor ki içimde , bazı makamları bazı kişilere hiç yakıştırmıyorum ve yakıştırmamakla kalıyorum , zira yedirtmemek adına hala oradalar.

Diğer mesele de ise , kol kırılır yen içinde kalır sözünü severim ben , ama devlet meselelerinde arada böyle çatlak sesler çıkabiliyor işte. Keşke Bülent Arınç ve Suat Kılıcın tekzip ettiği gibi kalsaydı bazı şeyler ...:19:

Valiyi angry birds yapmislar ya:DD cok güldüm o resmi görünce .
Aynen sana katiliyorum, keske yedirtselermis o valiyi:DD

Back