• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

‘Erdoğan’a hakaret’te bugün: ‘Tayyip’e çay yok’ pankartına dava!

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
lg.php

İi
Üniversitedeki çay zamlarına karşı Çiçek Abbas filminden esinlenerek,‘Herkese benden çay, Tayyip’e yok’ yazılı pankart astıkları için Ege Üniversitesi’ndeki üç öğrenciye ‘cumhurbaşkanına hakaret’suçlamasıyla dava açıldı.

Öğrencilere bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası istenen davanın ilk duruşması bugün İzmir’de görüldü.

herkese-cay.jpg

Fotoğraf: DHA

Ege Üniversitesi’nde iki yıl önce çay zamlarını protesto etmek için öğrenciler kampüs içindeki kafelerde çeşitli eylemler düzenlemişti. Bunlardan biri de İlyas Salman ve Şener Şen’in başrollerini paylaştığı Çiçek Abbas filminden esinlenerek, ‘Herkese benden çay, Tayyip’e yok’pankartı eşliğinde öğrencilere çay dağıtılmasıydı.

Polis, öğrenciler Muhammed K., Çiğdem G. ve Erdal K. hakkında pankartı astıkları gerekçesiyle tutanak tuttu. Soruşturmayı yürüten savcı İzzettin Namal da öğrenciler hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret ettikleri’ iddiasıyla dava açtı.

İzmir 30’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, öğrenci Erdal K. suçlamaları kabul etmezken, “Ben Ege Üniversitesi’nde Psikoloji Bölümü’nde öğrenciyim. Ben de ücretsiz çay verilen stantta çay içtim. O pankart yaklaşık 1.5 yıldır orada asılıydı. Bu pankartı ben asmadım, kimin astığını da bilmiyorum” dedi.

Çiğdem G. de pankartın uzun süreden bu yana orada durduğunu belirtip, “Ayrıca ben bu pankartı halkımızca çok sevilen ‘Çiçek Abbas’ filmine konu olmuş, bir sahne olduğunu, hakaret içermediğini düşünüyorum” diye konuştu.

Diğer sanık Muhammed K. da arkadaşlarıyla aynı yönde savunma verdi.

Polis tutanağı Erdoğan’a hakaret diye tutmuş
Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru M.T. ise, sanıkların pankartı astıklarına bizzat tanık olduklarını iddia edip, “Tutanağı cumhurbaşkanına hakaret olduğunu düşündüğümüz için tuttuk. Biz amirlerimiz ve savcı beyin talimatı doğrultusunda hareket ederiz. Talimat almadığımız için o anda sanıklar hakkında işlem yapmamış olabiliriz. Aradan uzun zaman geçtiği için sanıkları niçin yakalamadığımı hatırlamıyorum” dedi.

Dava karar duruşması için ertelendi.

Davada bahsi geçen repliğin geçtiği sahne şöyle:

http://www.diken.com.tr/erdogana-hakarette-bugun-tayyipe-cay-yok-pankartina-dava/

Hakikaten bunun neresi hakaret?
Artık çığrından çıktılar. Hobi olarak vatandaşa dava açarak vakit geçiriyorlar.
Bu arada bahsi geçen repliği çok severim. İlyas Salman ve şener Şen'in efsane filmini de tabii :)
Gun icinde cokca kullanirim ben de ozellikle eşime. Adam beni bosamasa boyuna hakaret ediyomusum iyi mi?

Back