• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Erdoğan Yüce Divan’da yargılanmalı!"

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.grihat.com.tr/erdogan-yuce-divanda-yargilanmali-39223h.htm
"Erdoğan Yüce Divan’da yargılanmalı!"

06.03.2016 11:38
30427.jpg

Danıştay eski Başkanvekili olan Çölaşan, Erdoğan’ın “göreviyle ilgili suçlarından” dolayı Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesine yol açan Anayasa Mahkemesi kararını “Tanımıyorum, saygı da duymuyorum” şeklinde değerlendirmesine bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan’dan geldi.

Danıştay eski Başkanvekili olan Çölaşan, Erdoğan’ın “göreviyle ilgili suçlarından” dolayı Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini belirtti. Çölaşan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“AYM’YE SAVAŞ AÇTI”

“Aslında Cumhurbaşkanı’nın yapmaya çalıştığı şey; Anayasa Mahkemesi kararlarını halk nazarında tartışmaya açarak ileride kendisini yargılayabilecek olan anayasal organı yıpratmak, vereceği kararlara ‘uymamanın’ zeminini hazırlamak. Bu durumu ısrarla sürdürmektedir. Kısacası Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi’ne savaş açmıştır. Anayasamızın 148. maddesi gereğince Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanı’nı ‘göreviyle ilgili suçlarından’ dolayı Yüce Divan’da yargılama görev ve yetkisine sahip. Bu koşullarda Anayasamızın 148. maddesinin gereği yapılmalıdır.”

Dogrudur. Yargilanmali.. Kim yargiya gonderecek? Meclisin ezici cogunlugu AKPli ve onlar icin Erdogan'a biat ve parti menfaatleri Turkiye yasalari ve Turkiye menfaatlerinin onunde geliyor. Anayasanin tum yasalarini cani istedigi gibi degistirse bile buna engel olabilecek, hukumetten icazet almayan, bagimsiz hic bir kurum kalmamis bugun.Tek adam iktidarinin ulkeyi icine soktugu aciz durumun resmidir.

Demokrasisi oturmamış bir memlekette yargılayamazsın

Uff bunlar da durup durup alakasız şeyler söylüyorlar. Bilmiyor mu yargilanmaz.

Aktif görevdeyken susuyorlar sonra konuşmaya basliyorlar

Fuhrer askeri darbe haricinde yargılanamaz seçimle gitmez...
Darbeler ülkeleri 30-40 yıl geri atar medeniyet anlamında.. Kaldıki asker o yetkisini artık kaybetti.. Sindirildi.. Doğudaki halimize bakarsanız, terörist cirit atarken askerin yetki kısıtlılığı yüzünden bu gün terörist yayıldı..
Darbe devri kapandı diyen arkadaş, darbe devri kapandı evet, çünkü askerin her yetkisini aldı, o kişinin emrine keyfine göre artık..
Bundan sonra ancak halkın gücü kurtarır bu adamdan.. Halk o derin uykusundan uyanırsa..

Türkiye de darbeler tarihini, kimler tarafından nasıl yapıldığını araştırmanızı öneririm size... Dış basını ve nato ile ilişkileri iyice irdeleyiniz.. slogan vari olmaz demekle olmuyor maalesef..

Olursa mutlu olacaksınız sanırım.

Surekli yargilanacak diyorsunuz. Yargilanacak dedikçe daha da güçleniyor Erdoğan.

Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı. Cumhurbaşkanın göreviyle ilgili yargılanabileceği tek suçu vatana ihanettir, sanırım hanımefendi hukukçu olması dolayısıyla bizden daha iyi biliyordur. Cezai sorumluluk ayrı bir yargısal tartışma ve anaysa hukukçularının altından kalkamadığı bu mevzu bizim boyumuzu aşar.
Eğer vatana ihanet diyorsanız, onun da belgesi lazım. Vatana İhanetten bahsediyoruz, insan kelimenin bile altında eziliyor. Yaptı diyorsanız, çat çat belgeleri koymanız lazım ortaya. Öyle lafla olmaz bu işler. İddia sahibi iddiayı ispatlamakla mükellef.
Sanırım Sayın Çölaşan geçmişten gelen bir husumet gütmüş gibi.

Darbeler ülkeleri 30-40 yıl geri atar medeniyet anlamında.. Kaldıki asker o yetkisini artık kaybetti.. Sindirildi.. Doğudaki halimize bakarsanız, terörist cirit atarken askerin yetki kısıtlılığı yüzünden bu gün terörist yayıldı..
Darbe devri kapandı diyen arkadaş, darbe devri kapandı evet, çünkü askerin her yetkisini aldı, o kişinin emrine keyfine kaldı..
Bundan sonra ancak halkın gücü kurtarır bu adamdan.. Halk o derin uykusundan uyanırsa..

benim ki bir temenni değil, yaşananlar ışığında bir öngörü..
Sindirilen askerler darbeciler değil Kemalist milliyetçi subaylar..
Darbeyi yapacak olanlarda, nato ve cemmat eliyle TSK nın üst kademelerine getirilen subaylar..

Darbeyi yapacak olanlarda, nato ve cemmat eliyle TSK nın üst kademelerine getirilen subaylar..

Cemaatin eli zayifliyor. Bugün hükümetin yaptığı cemaat operasyonlarina TSK da destek veriyor.

Cemaat ekim 2015'te darbe yapacaklarını söylüyordu ancak fos çıktı.

Nato pragmatik düşünür zaten. Seçimlerden sonra eli güçlenen hükümeti karşılarına almayi istemez. Cemaate sirtlarini dayamazlar bu konuda

Olursa mutlu olacaksınız sanırım.

Surekli yargilanacak diyorsunuz. Yargilanacak dedikçe daha da güçleniyor Erdoğan.

Kırk katır gidecek kırk satır gelecek..
Türkiye de askeri darbeler her daim emperyalizm karşısında direnen solcuları ezmiştir.. RTE darbeyle gitse bile onun yerine onun zihniyetinde batıya daha uyumlu başka bir taşeron getirilecektir. Burası kesin..
Lütfen hayatı tek bir pencereden bakıp değerlendirmeyin.. Bir insanı herşeyiyle göklere çıkartıp peygamber muamelesi yapmayın..

Cemaatin eli zayifliyor. Bugün hükümetin yaptığı cemaat operasyonlarina TSK da destek veriyor.

Cemaat ekim 2015'te darbe yapacaklarını söylüyordu ancak fos çıktı.

Nato pragmatik düşünür zaten. Seçimlerden sonra eli güçlenen hükümeti karşılarına almayi istemez. Cemaate sirtlarini dayamazlar bu konuda

Abd fuhrerden fazlasıyla faydalandı, suriyeyi parçalattı kürt koridorunu açtırdı, rusyanın uçağını vurdurup suriyeden attırdı ve misyonunu tamamladı.. cemaat dediğimiz yapı CIA in sivil toplum kuruluşu taşeronu yani (bkz" sivil örümceğin ağında" kitabı) batı yani abd nato fuhrerden desteğini çekti..

Anlıyorum, temenni olmadığını.. Ama şimdi siz darbe falan deyince bunlar dahada coşup, dört elle sarılıyorlar.. Korku basıyor bunları.. Bizim yapacağımız asker vs ile yapılacak darbe değil, 80 milyon civarı insanız, oturucağız, geçmişi sorgulayacağız, sonrada karar vereceğiz oyumuzu verirken.. Çünkü mevcut sistemdeki gibi yöneticiler varken zaten hep darbeler olmuş, onları seçenlerde halktı, demek istediğim yine bizlerin oyları o insanları oldukları yerden etmeli ve hukuk işlemeli..
Darbeyi yapacak olan nato ve cemaat eliyle yapacak subaylar konusu, ''Denize düşüp, yılana sarılmak'' olur..
Ben daima halkın şu uykusundan uyanması, uyandırılması taraftarıyım.. Zaten bu kişiler (yani sağ partiler) hep iktidar için seçim kampanyalarında bu darbe konusunu siyaset yapar.. Bunlarda yaptı..
Aman darbeye hayır.. Ülkem için hayır.. Yoksa olan halka olur..
Onlara hakettiği cezayı halk versin, sonra hukuk..

Anlıyorum, temenni olmadığını.. Ama şimdi siz darbe falan deyince bunlar dahada coşup, dört elle sarılıyorlar.. Korku basıyor bunları.. Bizim yapacağımız asker vs ile yapılacak darbe değil, 80 milyon civarı insanız, oturucağız, geçmişi sorgulayacağız, sonrada karar vereceğiz oyumuzu verirken.. Çünkü mevcut sistemdeki gibi yöneticiler varken zaten hep darbeler olmuş, onları seçenlerde halktı, demek istediğim yine bizlerin oyları o insanları oldukları yerden etmeli ve hukuk işlemeli..
Darbeyi yapacak olan nato ve cemaat eliyle yapacak subaylar konusu, ''Denize düşüp, yılana sarılmak'' olur..
Ben daima halkın şu uykusundan uyanması, uyandırılması taraftarıyım.. Zaten bu kişiler (yani sağ partiler) hep iktidar için seçim kampanyalarında bu darbe konusunu siyaset yapar.. Bunlarda yaptı..
Aman darbeye hayır.. Ülkem için hayır.. Yoksa olan halka olur..
Onlara hakettiği cezayı halk versin, sonra hukuk..

Söylediklerinizin hepsinde hem fikirim, Adamlar alternatif olacak muhalefet partilerini de kendilerine bağlamışlar.. Biz seçim yapmıyoruz aslında emperyalizmin bize sunduğu seçenekler arasından seçim yapıyoruz..

Bahçeli ve Kılıçtaroğlu, Bilalden daha faydalı birer evlat fuhrer için...

Bende diyorum ki yaşam ömrü az kaldı , fazla yaşamıyacak
yoksa şimdiye kadar başka senaryolar çoktan olurdu ,
abd almıştır idrar ve başka tahlilleri , adamların ajanları ve bilim adamları iyi çalışıyor

Simdilik secildiler ve daha 5 seneleri var, olaki baska bir hükümet devletin basina gecerse, yargilanabilir diye düsünüyorum. Yanlisim var ise lütfen düzeltin kizlar.
Neticede, Alman tarihinde Nazi dönemi iktidardan düsünce yargilanmalar oldugunu hepimiz biliyoruz. Tabi simdi olmayacagi dogru cünkü meclisden karar cikmaz.

Simdilik secildiler ve daha 5 seneleri var, olaki baska bir hükümet devletin basina gecerse, yargilanabilir diye düsünüyorum. Yanlisim var ise lütfen düzeltin kizlar.
Neticede, Alman tarihinde Nazi dönemi iktidardan düsünce yargilanmalar oldugunu hepimiz biliyoruz. Tabi simdi olmayacagi dogru cünkü meclisden karar cikmaz.
Ne kadar hiç onaylamasam da sevmesem de guvenmesem de akp bakanlarını veya Erdoğani nazilerle bir tutmuyorum. O çok ayrı bir radikallikti.
Evet demokrat değiller evet onaylamiyoruz ama fuhrer vs demek bu benzetmeleri yapmak kavramların da içini boşaltıyor insanlar He bu mu diktatorluk iyi ya çok bi şey değilmiş derler.
Erdoğan'ın diktatör olma hevesi var mı bilemem tek adam olmak istiyor o tartisilmaz ama su an diktatörluk yok ülkemizde.
Bu hem yenilgiyi kabullenmek olur hem karşı tarafı anlamsız savunma durtusune itme

Back