- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
İşte bunlar hep cehape yüzünden, bi rahat bırakmadı 17 senede.
Yoksa şimdi aylık 50 kilo et yer, 1500lt süt içerdik.
Semirirdik ne güzel, halk yiyemedi ama eşi dostu semirdi, obeziteden vefat ederler(ne kadar edepliyim) inşallah.
Neyse ben ümitliyim hedef 2023te böyle devam ederse 100 yıl geriye gideriz. Böylece 1923 ruhunu yakalarız.
Amin diyorum bu dileğinize duaniza tez zamanda insallahHer taşın altından cehape çıkmıyormu zaten.
Tez kapatılsın hemen rahat etsinler.
Amin diyorum bu dileğinize duaniza tez zamanda insallah
Chpye kurban olun :)İşte bunlar hep cehape yüzünden, bi rahat bırakmadı 17 senede.
Yoksa şimdi aylık 50 kilo et yer, 1500lt süt içerdik.
Semirirdik ne güzel, halk yiyemedi ama eşi dostu semirdi, obeziteden vefat ederler(ne kadar edepliyim) inşallah.
Neyse ben ümitliyim hedef 2023te böyle devam ederse 100 yıl geriye gideriz. Böylece 1923 ruhunu yakalarız.
Zaten et hesabina da aklim ermedi. Bunlar yeni geldiginde Turkiyede yasiyordum ve simdi hesapladim kisi basina biz en az 25-26 kilo kirmizi et yiyormusuz yilda. Tavuk ve baligi saymadim. Biz 4 kisilik bir aileydik ve sadece esim bir fabrikada beyaz yakali olarak calisirdi, orta direk sayilirdik. Mahalleli de bizim ayarimizda ailelerden olusurdu. 6 kilo yiyenler cok fakirlerdi, yani evine haftada yarim kilo bile et girmeyen 4 kisilik aileler.. Turkiye ortalamasi onlardan ibaret miymis?
Sut hesabina da aklim ermedi. Adam basi yilda 258 kilo sut.. Yani herkesler gunde ortalama 750 ml sut iciyor he mi? Ana, baba, coluk, cocuk, yaslilar, hepiniz.. Maasallah valla..Ortalama dedigine gore bazi kisiler gunde 1-2 kilo da iciyorlar.. Her Allahin gunu.. Ben gunde1 bardak ya iciyorum, ya hic icmiyorum da, tuhafima gitti.. Yani kiminiz bunu hergun yogurt ve peynir olarak da tuketse biraz fazla gene de.. 4 kisilik bir ailenin hergun aksatmadan devamli 3 litre sut tuketmesi, ya da 1 litre sut, bir litre yogurt, bir kilo da peynir yemesi gibim birsey.. Cocuklar kucukken belki tuketiyorduk da simdi biraz zor.. Herkesler rejimde..
Haa.. hesaba Aslan sutu de dahilse o baska..
yani şimdi kişi başı senede 15 kilo etmi yiyor güzel ülkemde eee vallahi yalan
sadece zenginler daha fazla yiyor olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?