Erdoğan: Ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler ‘Hayır’ diyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sistemine karşı çıkanların Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyenler olduğunu öne sürdü.

Fotoğraf: DHA

SETA’da düzenlenen bir sempozyumda konuşan Erdoğan, parlamenter sistemin monarşiye ve diktatörlüklere yol açtığını savunarak, “Teoride parlamenter sistem monarşiye karşı verilen mücadelenin ürünüdür. Avrupa ülkelerinde kralların olduğunu görüyoruz. Japonya gibi Tayland gibi dünyanın başka yerlerinde de benzer durumlarla karşılaşılabiliyor. Adı cumhuriyet olduğu halde diktatörlükle idare edilen yönetimler de mevcuttur” dedi.

‘Benim 16 Nisan’a çıkacağımın garantisi var mı?’
Yeni sisteme karşı çıkanların halka güvenmediğini ve yalan söylediğini ileri süren Erdoğan, “Bu gerçeği ifade edemediklerinden olsa gerek şahıslar üzerinden ürettikleri yalanla kafa bulandırmaya çalışıyorlar. İşleri güçleri Tayyip Erdoğan, Tayyip Erdoğan fani ya… Benim 16 Nisan’a çıkacağımın garantisi var mı? Biz burada sistem mücadelesi veriyoruz” diye konuştu.

‘Bayrağımıza karşı çıkanlar ‘Hayır’ diyor’
‘Partili cumhurbaşkanlığı’ sistemine geçişin ‘sıradan’ bir olay olmadığını savunan Erdoğan, referandumda ‘Hayır’ diyecek olanlara “Ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenler, bayrağımıza karşı çıkanlar, ne yazık ki bu ülkede milli ve yerli olanlara karşı çıkanlar ‘Hayır’ diyor. Ana muhalefet de bunlarla hareket ediyor” dedi.

http://www.diken.com.tr/monarsi-ornegi-veren-erdogan-ulkeyi-bolup-parcalamak-isteyenler-hayir-diyor/

Biz şuraya iki kelam yazmaya bile korkar olduk,düşünün o kadar demokratigiz.

Benim anlamadığım neden o zaman referandum yapılıyor,neden hem evet hem de hayır seçeneği var?Bizlere bunu seçme hakkı veriliyor ama hayır derseniz. ...diye cümleler kuruluyor.

Madem öyle direkt evet diyoruz o kadar deyip kestirip atın, neyin oylaması bu o zaman.

Hayır diyenleri evet diyenlere böldürmekten başka bir amacın var mı canısı ? Pi'yi kaç alıyorsun ? bu ne hırs başgan da başgan ...he ol bari ol muhtar da sensin başgan da pfff.

Firavun da kraldı lakin kibri onu öldürdü.

Bir tane Evet diyen Akpli cikip bana su aciklamalari anlatsın.

Beni ulke parcalamak isteyen terorist olarak goren ulkemin Cumhurbaskanini Baskan yapma arzunuzu lutfen açıklayın. Bize ne gareziniz var cozemiyorum

Valla anladigim kadari ile "ulkeyi bolmek parcalamak isteyenlere iste tarihi firsat: Yeni anayasaya "hayir" demekle ulkeyi parcalayabilmenizin onunu actik.." Demek istiyor herhalde.. Soylediklerinden baska bir anlam cikartamadim. Bu anayasayi referanduma goturen, oraya evet ve hayir siklarini koyan kendisi ve partisi..

Ya biz hayır diyenler ne Allahın cezasıymışız

Hayır diyorum terörist oluyorum;
Hayır diyorum bölücü oluyorum;
Hayır diyorum şeytan oluyorum;
Hayır diyorum taraflı oluyorum

Bu daha uzaarr gider. Memleketin ortasına kusmak istiyorum artık.

İşin kötü yanı bunlara evet diyecek insanların olması

Bunlar eskiden sucu dis mihraklara atarlardi.. Simdi hedef halk olmus.. Ettikleri bunca lafi gormezler, bolup parcalama sucunu da bize yikmaya calisirlar.. Isin kotusu onlarla beraber halkin da bir kismi gormez olmus.. Boyle boyle iyice parcalanip yok olacagiz. Dun dinsiz aleviydik, "afedersiniz Ermeni" idik, gavur Izmir idik, AKPye oy vermeyen kafir idik, PKKli Kurt idik, simdi artik hepimiz vatan haini teroristiz. Bunun sonu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…