Erdoğan şimdi de ‘tarih’e çattı: 1919’dan başlatılan anlayışı reddediyorum

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Erdoğan şimdi de ‘tarih’e çattı: 1919’dan başlatılan anlayışı reddediyorum

29/04/2016 23:12

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Milletimizin tarihini, 1919’dan başlatan tarih anlayışını reddediyorum” dedi.

1919, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkıp Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı yıl.

Ekran-Resmi-2016-04-29-23.15.12.png

İngiliz kuvvetleri ve müttefikleri ile Osmanlı ordusu arasında 1915 ile 1916 yılları arasında geçen ve I. Dünya Savaşı’nın temel muharebelerinden biri olarak nitelenen Kut’ül Ammare’nin 100’üncü yılı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

‘Mobil ordumuz, milletin ta kendisi’

Erdoğan törende şöyle konuştu: “Her kim ki zaferleriyle ve yenilgileriyle son 200 yılımızı, hatta son 600 yılımızı soyutlayıp eski Türk tarihinden Cumhuriyet’e atlıyorsa biliniz ki o kişi milletimizin de devletimizin de hasmıdır. Milletimizin tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum.”

Tarih kitaplarında Türk milleti için ‘asker millet’ veya ‘ordu millet’ifadelerinin kullanıldığını savunan Erdoğan şöyle devam etti: “Çünkü biz gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alabilen bir milletiz. Yani bizim ordumuz sadece muvazzaf değildir. Ayrıca bizim bir de mobil ordumuz vardır. O da milletin ta kendisidir.”
http://www.diken.com.tr/erdogan-sim...catti-1919dan-baslayan-anlayisi-reddediyorum/

en kötüsü 333, duck face falan hep onun yüzünden evlerden ırak:KK53::KK53:

Bende 2023'ü beğenmiyorum onu napcaz :KK51:
Oyle deme 2023 onemli. Lozan antlasmasi bitcekmis bide Türkiye'de sey varmis, immm neydi o iste o sey iste bilen yazsin. Ha onun icin disciler aman dis gucler Türkiye'yi ele gecireceklermis:confused:
O yuzden boyle 1919 gibi anlamsiz gunlerde ugrasmayip kendimizi 2023 odakliyalim taam mi:KK70::KK70::KK70:

Efsanevi 19 mayis siiridir.Kutlamalarin kurtaricisidir.Karin agrisina iyi gelir.Hazmi kolaylastirir :)

O GELİYOR

Yıl, 1919,
Mayısın on dokuzu.
Kızaran ufuklardan kaldırıyor başını
Yeryüzüne can veren
Cana heyecan veren
Al yüzlü oğan güneş!
Takanın burnu nasıl Karadeniz'i yırtar;
Siz de bir anda öyle yırtınız uykunuzu,
Uyanın Samsunlular!
Kurutacak gözlerde umutsuzluk yaşını
Al yüzlü oğan güneş!
Bugün Çaltı burnundan gülerek doğan güneş!

Yıl, 1919,
Mayısın on dokuzu.
Uyanın Samsunlular!
Uyumak ölüme eş,
Diriltin ruhunuzu.
Ufukta bir gemi var!

Fakat bu gemi niçin böyle yavaş geliyor?
Acaba yolu mu az, yoksa yükü mü ağır?
Bu gemi umut yüklü, inan yüklü, hız yüklü;
İçinde bu vatanın derdiyle yanan bağır,
Kurulacak yarını düşünen baş geliyor.
Bir baş ki gökler gibi bir küme yıldız yüklü!
Bu gemi onun için böyle yavaş geliyor

Yıl, 1919,
Mayısın on dokuzu.
Ufukta duran gemi gitgide yaklaşıyor
Sanki harlı bir ateş
Yakıyor ruhumuzu.
Beklemek üzüntüsü her gönülden taşıyor.
Üzülmemek elde mi?
Hız yüklü, inan yüklü, umut yüklü bu gemi!

O umut yayıldıkça ruhlara sıcak sıcak,
O hız doldukça bütün damarlara kan gibi,
Gizli gizli inleyen her yürek canlanacak,
Ateşler püskürecek uyanan volkan gibi!

Gittikçe büyükleşen
Gölgene dikilmekten
Karardı gözlerimiz.
Koş, atıl, gemi, sana engel olmasın deniz!

Ak saçlı dalgaları birer birer kes de gel!
Kuşlar gibi uç da gel, rüzgâr gibi es de gel!

Celal Sahir EROZAN

hatta son 600 yılımızı soyutlayıp eski Türk tarihinden Cumhuriyet’e atlıyorsa biliniz ki o kişi milletimizin de devletimizin de hasmıdır

1953'te İstanbul fethinin 500. yıl dönümünde fethi kutlamak yerine İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in taç giyme törenine giden, güya "eski ruhu canlandıracaz" deyip 46 tane camii yıkan Adnan Menderes bey de hasım mıdır sevgili cumhurbaşkanım? :s
Sonuçta 6oo yılımızı bırakın soyutlamayı, yıkmış direkt. ):

1953 03.jpg

Son düzenleme:
Eee? Tayyip'in tarihi 600 sene oncesinden basliyor demek ki.. Kendisi Buyuk Selcuklu devletini ve oncesini yok saymakta ozgur maasallah.. Ya da Osmanlidan once de Turk devletleri oldugunu, Turklerin 600 yil once ot gibi yerden bitmedigini hic kimse soylememis ona.. Iste, o da kendi bilgisi dahilinde kendi gibilere tarih dersi veriyor tabe, tarihi de tarihciden ogrenecek hali yok herhal..:KK51:

TC dusmanligi nasil bir yara acaba? Cok acitiyor mu?:KK22:

Back