Erdoğan sabırsız: ‘Evet’ çıkarsa idam taslağı hemen Meclis’e gelecek

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘başkanlık sistemi’nin oylanacağı referandumda ‘Evet’ çıkması halinde idam cezasının ‘hemen’ getirilmesi için karar taslağının Meclis’e geleceğini söyledi.

Fotoğraf: DHA

Şanlıurfa’da konuşan Erdoğan, “16 Nisan inşallah ‘Evet’ ile sandıklar patladığı takdirde hemen parlamentoya idamla ilgili karar taslağı gelecek. Sayın Bahçeli ‘Evet’ diyor, Sayın Yıldırım da aynı. Kılıçdaroğlu da geçenlerde desteklerim dedi değil mi? Desteklemezse ne olur? Bir referandum da onun için yaparız” dedi.

Erdoğan, idam kararını onaylayacaklarını bir kez daha hatırlatıp, “Burada milletin evladı şehit oldu. Bunları bizim affetme yetkimiz var mı? Cumhurbaşkanına geldiği zaman, ben bunu onaylarım. Kardeşlerim, biz bu memleketi 81 vilayetiyle, seksen milyonuyla seviyoruz. Biz size sevdalıyız ya” diye konuştu.

‘Operasyonlar devam edecektir’
Erdoğan, ‘Fırat Kalkanı’nın bitirilmesine rağmen, sınır dışı operasyonların da sürebileceğinin sinyalini verdi: “Terör örgütleri sınır bölgelerimizden tamamen çekilip her şehri kendi vatandaşlarına bırakmazsa, bu operasyonlar devam edecektir. Urfa için söylediğimiz türküleri, inşallah yarın ‘Yaşasın Tel Abyadlılar, Rakkalılar teslim olmadı’ diye oralardaki kardeşlerimizle birlikte söyleyeceğiz. Şanlıurfa, 16 Nisan da sınırötesindeki kardeşleri için ‘Evet’ demeye hazır mı?”
http://www.diken.com.tr/erdogan-sabirsiz-evet-cikarsa-idam-taslagi-hemen-meclise-gelecek/

olursa ilk asılan abdullah öcalan olur umarım, onun kadar idamı hak eden başka birini tanımıyorum, ama nedense şüpheliyim asılacağından, hatta sadece apoya özel olsa süper olur

olursa ilk asılan abdullah öcalan olur umarım, onun kadar idamı hak eden başka birini tanımıyorum, ama nedense şüpheliyim asılacağından, hatta sadece apoya özel olsa süper olur
Sanmam.Apo için kalkmışdı yanılmıyorsam

Asilacak olan eski dost FETO, ezeli dusman Kemalistler.. PKKlilari asmaz, daha onlarla acilima devam edecek. Rafa kaldirmisti ya..
Bu arada AB sayfasini da sonsuza dek kapatacak tabii boylelikle, sonra da "biz elimizden geleni yaptik birlige girmek icin, ama onlar dusman, bizi yillarca oyalayip sonunda attilar" diyecekler.

Bu idam meselesi de sanırsam şehit ailelerinin oyu için bir güzelleme. İlk akla gelen Apo oluyor nedense.

İdam isteyen milyonlarca insan var bu ülkede, idama Evet için oy virin..

Ama umarım küçük çocukların yaşı büyütülüp dar ağacına yollanmaz, ya da muhalif diye millete kumpas kurulmaz. Malum Ergenekon zamanı idam olsa o askerlerin hepsi asılabilirdi ve sonra kumpas olduğu çıksa ne fayda...İçim ürperdi yeminne..

apo hapiste oldugu muddetce idam falan gelmez.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…