-Saygın her devletin protokol kuralları vardır, TOBB’un genel kuruluna sesleniyorum neden bu kurallara uymuyorsunuz?
-Eğer TOBB’un yöneticileri korkuyorsa korkmasınlar bu ülkede cumhuriyet ve demokrasi var
-Başbakan konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor. Cesaret edemiyor.
-Soma faciasında sanki sorumlu işçiler. Öyle örnekler verdi ki...
-Uygar bir ülke ve yöneticileriyle, uygar olmayanlar arasında fark vardır. O fark şudur. Birisinde önce risk analizi yapılır sonra işçiler oraya konulur.
-Öldükten sonra önlem alıyoruz. 301 kişi hayatını kaybetti, Allah aşkına istifa sözcüğü aklına gelen var mı? Biz napıyoruz. Kervan yolda düzülür. Önce işçiler bir oraya gitsinde. İşçiler öldükten sonra önlem alıyoruz.
-Japonya'da sular akmadı diye belediye başkanı istifa etti. Bizde istifa akıllarına bile gelmiyor. 301 kişi vefat etti.
-'Bana diktatör diyor' diyor. Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır diyen bir kişiye ne denir? Bana sormayın gidin anayasa hukukçsuna sorun. Batı'ya sorun, Doğu'ya sorun. Bunları derken hukukun üstünlüğünden bashetmek doğru değildir.
-2 sene önce bu kürsüde size iki soru sormuştum. 'Ben Başbakan'ı eleştirirsem başıma ne gelir?'
-2. soru ise 'Telefonlarım dinleniyor mu?' Şimdi bunlara elinizi vicdanınıza koyup cevap verin.
-Konuşmam böyle değildi. Aslında ben size yeni bir şeyler anlatmak istiyordum. Vergi veriyorsunuz. Son 10 yılda hükümet 133 milyar dolar iç borç , 38 milyar dolar dış borç harcadı.
-Bir ekonomik büyüme masalıyla karşı karşıyayız
-Türkiye 4.9 büyüyor diğer ülkelerde büyüme 6.9. Başbakan dünyanın ekonomide ilk on ülkesine gireceğeni söylemişti. Şuanda bir otomobil üretemiyoruz. Bizim neden Samgung gibi bir markamız yok? Türkiye’de 1 milyon kişiden 9′u, Güney Kore’de 1 milyon kişiden 1429′u patent alıyor
-Ben benimle rekabe eden ülkelerle kıyaslanmak durumundayın ozaman Türkiye'nin saygınlığı artar. Ama ben sürekli geriliyorsa ozaman saygınlıktan bashedemeyiz.
-4+4+4 diye bir eğitim sistemi getirdiler. 6 yaşındaki çocukları zorla okullara gönderdiler. Anneler çocukları için rapor almak istedi. Başbakan çıktı dedi ki "Sizin çocuklarınız gerizekalı mı?"
--Bu eğitim sistemiyle biz katma değer yetiştirme konusunda sınıfta kalırız
-Bu hükümetin bir bakanı çıktı dedi ki biz Müslüman bir ülkeyiz bizden mucit çıkmaz, ara eleman yetiştiririz ancak. Bunu diyen adamın Müslümanlıkla alakası yok. Cebiri bulan kim? Rönensansın doğmasına yol açan Müslüman bilim adamlarının Roma’ya götürüldüğünü de bilmiyor.
-TOBB olarak sizin de sorgulanamanız lazım ama siz de yerinizde oturup duruyorsunuz
-"Sivil biri cumhurbaşkanı olsun diyor" diyor, 'Evet' dedim, ama gazete okumadığı için lafı yanlış anlamış. Danışmanları da bilgi vermemiş
-"Cumhurbaşkanı'nın eski bir geel kurmal başkanı olmasını ister misiniz?" dediler. "Sivil bir Cumhurbaşkanı olmasını tercih ederim" dedim. Ama üstüne alınıyor. Sana demedim ki.
-Cumhurbaşkanı temiz adam olmalı, şaibeli olmamalı.
-Cumhurbaşkanı, halkı kucaklamalı, bağımsız ve tarafsız olmalı, halkın adamı olmalı.
-Bunları konuşmayacaktım ama konuştu ben de konuşacağım. Özür dilerim.
-Senin bakanın koluna 700 milyarlık saati darbeciler mi taktı. Senin bakanın ailesini çoluk çocuk umreye darbeciler mi götürdü.
-Senin bakanın çocuklarının yatak odalarına 7 tane para sayma makinalarını darbeciler mi koydu?
-Bizzat kendisi söyledi “Ey Kılıçdaroğlu nefes alışını bile takip ediyoruz” diye. Alnımız temiz etsen ne olur etmesen ne olur. Dinlendiğimi çok iyi biliyorum.
-Kılıçdaroğlu: İlk defa burada açıklıyorum, Rıza Sarraf 2011 yılında 21,800TL, 2012′de 30,400TL, 2013′te 133,000 TL vergi vermiş