Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu dinlemedi

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Başbakan Erdoğan'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın ardından kürsüye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmaya başladığı sırada Başbakan Erdoğan, salondan ayrıldı.

Başbakan Erdoğan'ı salondan ayrılmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , "Saygın her devletin protokol kuralları vardır. TOBB'un değerli yönetimine seslenmek istiyorum. Siz neden bu protokol kurallarına uymuyorsunuz? Hangi gerekçeyle? Eğer TOBB'un yöneticileri korkuyorlarsa korkmasında bu ülkede Cumhuriyet ve demokrasi var. Neden korkuyorlar? Konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor ? Cesaret edemiyor" dedi.

'VATANDAŞ VERGİSİNİ VERİYORSA HÜKÜMET DE HESABINI VERECEK' AFİŞİ
Kılıçdaroğlu, "301 kişi hayatını kaybetti. Allah aşkına istifa sözcüğü aklına gelen bir siyasetçi var mı? Kalkıp nelerden bahsediyorsunuz. Akıl alacak bir şey değil. Parasını vererek yayınlanmak üzere 'vatandaş vergisini veriyorsa hükümet de hesabını verecek' afişi hazırlamıştık. Bütçe kanunlarının ne kadar öneli olduğunu biliyorsunuz. Bu ilanların yayınlanmasını Başbakanlık koltuğunda oturan zat yasakladı. 'Bana diktatör diyorsun' diyor. Allah aşkına herhangi bir billboardda bu ilanı yasaklayan bir Başbakan'a dünyanın hangi modern ülkesinde sıradan bir devlet adamı kimliği ile seslenilir. 'Bana diktatör diyor' diyor. Yasama ve yargı benim için ayak bağı diyen anayasayı çiğneyen bir kişiye ne denir? Bana değil gidin bir hukukçuya sorun" dedi.

http://www.radikal.com.tr/politika/erdogan_kilicdaroglunu_dinlemedi-1193358

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada 17 Aralık operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf'ın son üç yılda ödediği vergi miktarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroglu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 70’inci Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada havuz medyasına yaptığı açıklamada “Cari açığın yüzde 15’ini ben kapattım” diyen 'Hayırsever' Rıza Sarraf'ın ne kadar vergi verdiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun ilk kez açıkladığı bilgilere göre Saraf 2011 yılında sadece kira geliri beyan etmiş ve 21 bin 800 TL vergi ödemiş. Sarraf 2012 yılında yine kira geliri beyan ederek 30 bin 400 TL vergi ödemiş, 2013 yılında ise Sarraf ticari faaliyetleri üzerinden 133 bin TL vergi ödemiş.

Başbakan Erdoğan Rıza Sarraf için 'Hayırsever' bir insan demişti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/74557/iste__Hayirsever_Riza_nin_odedigi_vergi.html

-Saygın her devletin protokol kuralları vardır, TOBB’un genel kuruluna sesleniyorum neden bu kurallara uymuyorsunuz?

-Eğer TOBB’un yöneticileri korkuyorsa korkmasınlar bu ülkede cumhuriyet ve demokrasi var

-Başbakan konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor. Cesaret edemiyor.

-Soma faciasında sanki sorumlu işçiler. Öyle örnekler verdi ki...

-Uygar bir ülke ve yöneticileriyle, uygar olmayanlar arasında fark vardır. O fark şudur. Birisinde önce risk analizi yapılır sonra işçiler oraya konulur.

-Öldükten sonra önlem alıyoruz. 301 kişi hayatını kaybetti, Allah aşkına istifa sözcüğü aklına gelen var mı? Biz napıyoruz. Kervan yolda düzülür. Önce işçiler bir oraya gitsinde. İşçiler öldükten sonra önlem alıyoruz.

-Japonya'da sular akmadı diye belediye başkanı istifa etti. Bizde istifa akıllarına bile gelmiyor. 301 kişi vefat etti.

-'Bana diktatör diyor' diyor. Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır diyen bir kişiye ne denir? Bana sormayın gidin anayasa hukukçsuna sorun. Batı'ya sorun, Doğu'ya sorun. Bunları derken hukukun üstünlüğünden bashetmek doğru değildir.

-2 sene önce bu kürsüde size iki soru sormuştum. 'Ben Başbakan'ı eleştirirsem başıma ne gelir?'

-2. soru ise 'Telefonlarım dinleniyor mu?' Şimdi bunlara elinizi vicdanınıza koyup cevap verin.

-Konuşmam böyle değildi. Aslında ben size yeni bir şeyler anlatmak istiyordum. Vergi veriyorsunuz. Son 10 yılda hükümet 133 milyar dolar iç borç , 38 milyar dolar dış borç harcadı.

-Bir ekonomik büyüme masalıyla karşı karşıyayız

-Türkiye 4.9 büyüyor diğer ülkelerde büyüme 6.9. Başbakan dünyanın ekonomide ilk on ülkesine gireceğeni söylemişti. Şuanda bir otomobil üretemiyoruz. Bizim neden Samgung gibi bir markamız yok? Türkiye’de 1 milyon kişiden 9′u, Güney Kore’de 1 milyon kişiden 1429′u patent alıyor

-Ben benimle rekabe eden ülkelerle kıyaslanmak durumundayın ozaman Türkiye'nin saygınlığı artar. Ama ben sürekli geriliyorsa ozaman saygınlıktan bashedemeyiz.

-4+4+4 diye bir eğitim sistemi getirdiler. 6 yaşındaki çocukları zorla okullara gönderdiler. Anneler çocukları için rapor almak istedi. Başbakan çıktı dedi ki "Sizin çocuklarınız gerizekalı mı?"

--Bu eğitim sistemiyle biz katma değer yetiştirme konusunda sınıfta kalırız

-Bu hükümetin bir bakanı çıktı dedi ki biz Müslüman bir ülkeyiz bizden mucit çıkmaz, ara eleman yetiştiririz ancak. Bunu diyen adamın Müslümanlıkla alakası yok. Cebiri bulan kim? Rönensansın doğmasına yol açan Müslüman bilim adamlarının Roma’ya götürüldüğünü de bilmiyor.

-TOBB olarak sizin de sorgulanamanız lazım ama siz de yerinizde oturup duruyorsunuz

-"Sivil biri cumhurbaşkanı olsun diyor" diyor, 'Evet' dedim, ama gazete okumadığı için lafı yanlış anlamış. Danışmanları da bilgi vermemiş

-"Cumhurbaşkanı'nın eski bir geel kurmal başkanı olmasını ister misiniz?" dediler. "Sivil bir Cumhurbaşkanı olmasını tercih ederim" dedim. Ama üstüne alınıyor. Sana demedim ki.

-Cumhurbaşkanı temiz adam olmalı, şaibeli olmamalı.

-Cumhurbaşkanı, halkı kucaklamalı, bağımsız ve tarafsız olmalı, halkın adamı olmalı.

-Bunları konuşmayacaktım ama konuştu ben de konuşacağım. Özür dilerim.

-Senin bakanın koluna 700 milyarlık saati darbeciler mi taktı. Senin bakanın ailesini çoluk çocuk umreye darbeciler mi götürdü.

-Senin bakanın çocuklarının yatak odalarına 7 tane para sayma makinalarını darbeciler mi koydu?

-Bizzat kendisi söyledi “Ey Kılıçdaroğlu nefes alışını bile takip ediyoruz” diye. Alnımız temiz etsen ne olur etmesen ne olur. Dinlendiğimi çok iyi biliyorum.

-Kılıçdaroğlu: İlk defa burada açıklıyorum, Rıza Sarraf 2011 yılında 21,800TL, 2012′de 30,400TL, 2013′te 133,000 TL vergi vermiş

Son düzenleme:
Siyaset yapacağını sezmiştir belki yine.
Alışkanlık oldu kendinden başka kimseyi dinlememek.
Saygı nerde sorusuna ''bıraktıgın yerde''diyeceğiz ama onu da bulamıyor ki.

Adamın kendinden başkasını dinlemeye tahammülü yok ki arkasından atıp tutmak, konuşmak kolay neden karşısında cevap veremiyor, neden söylediklerini dinleyemiyor. Şimdi çıkar bambaşka bir yerde konuşur Kılıçdaroğlu hakkında. Her yerinde dediği gibi protokol kuralları vardır bir kişi kürsüye çıkıyorsa başka kişi saygısızlık yapıp çekip gidemez eleştiriyi dinler o an cevap verir ya da vermez. Sarraf'ın vergi rekortmenlerinde ismi bile yok. O ancak bakanları görür onlara para yağdırır kaz gelecek yerden tavuğu esirgemez. Bakan kendi ağzıyla söyledi fatura Zarrab'ın üzerine diye o almadıysa neden onun üzerine, aldıysa neden aldı neye karşılık olarak bu hediye alındı. Garanti belgesinde adım var dendi garanti belgesine isim yazılmaz eşyaya ait olur. Gazete ilanından gördüm aldım dedi saat firması gazete ilanı vermeyiz dedi daha neyi savunuyorlar. Bakara ayet dalga geçen adam balkon konuşmasında yanlarındaydı. Hangi sözüne katılmayacaksınız bu söylenenlerin bunun yüzde biri başka ülkede olsa çoktan istifa ederlerdi çünkü oradaki insanlar koltuk sevdalısı değil sorumluluk bilinci olan, o koltukta ne için oturduklarını bilen insanlar. Onuru, şerefi olan halkından utanmayı bilen insanlar.

Çok acı bir haber aslında bu, şahsen üzüldüm, birbirini dinlemeyen siyasiler, birbirinin ne dediğine kulak tıkamış bir meclis.
Oysa şahsi sorunları bir tarafa bırakabilmeli devlet büyükleri, bu öyle iki ortak arasında anlaşmazlık değil ki herkes payına düşeni alıp ortaklıktan ayrılsın, koca ülke yönetiyorlar, vatan topraklarını, halkı temsil ediyorlar.

Kapalı kapılar ardında ne yaşarlarsa yaşasınlar lakin bu gibi durumlarda lider sıfatlarını ve sorumluluklarını unutmasınlar.

Daha da bir şey yazılmaz üzerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…