Erdoğan iki haftada 28 saat konuştu, oy istedi ama parti ismi vermediği için ‘tarafsız’

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://www.diken.com.tr/erdogan-iki...stedi-ama-parti-ismi-vermedigi-icin-tarafsiz/

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim yasaklarının başladığı 10 Mart’tan itibaren toplamda 28 saat konuştu.

Fotoğraf: DHA

Cumhuriyet’ten Fırat Kozok’un haberine göre Erdoğan iki haftada kendi rekorunu kırdı. RTÜK Üyesi Süleyman Demirkan’ın hazırladığı rapora göre televizyonlar 24-31 Mart ve 7-13 Nisan arasında tam 1735 dakika boyunca Erdoğan’ı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Mart’ta Türkiye Pazarcılar, Meyveciler, ve Sebzeciler Federasyonu ile bir araya gelerek, “Önümüzün kesilmemesi lazım. Yeni Türkiye için yeni bir anayasaya ve başkanlık sistemine geçmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Millet bu kararını açıl bir şekilde bu seçimde vereceği milletvekilleriyle ortaya koyacaktır. Bunun için 400 milletvekiline ihtiyaç vardır” diye konuştu.

27 Mart’ta Karabük’te toplu açılış törenine katılan Erdoğan, siyasi mesajlar vermeyi sürdürerek “Yeni Türkiye için yeni bir anayasaya ve başkanlık ihtiyaç var. Bunun için 400 milletvekili gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Tokat ve Slovenya’da da konuştu
Erdoğan, 29 Mart’ta Tokatlılar buluşması, 30 Mart’ta da Slovenya’ya hareketinden önce siyasi mesajlar verdi. Her iki programda da başkanlık sistemiyle ilgili mesajlar vermeyi sürdüren Erdoğan, Tokatlılara “Yeni anayasa ile başkanlık sistemi gelecek. Başkanlık sistemi için 400 milletvekiline ihtiyaç var. İnşallah 400 vekille arzulanan, istenen yeni anayasa gelecek” diye seslendi.

Muhtarları es geçmedi
Erdoğan’ın siyasi propagandası 7-13 Nisan arasında da aralıksız sürdü. Cumhurbaşkanı, 8 Nisan’da muhtarlara bir araya geldi; şu siyasi mesajları verdi: “Türkiye’nin yeni bir sisteme ihtiyacı olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Ülke yönetimine gelmeyeceğini bilenler gezi olayları oyununa destek verdi. Ülkeyi iyi yönettik, daha iyi yönetmek için sistemli değiştirmek zorundayız.”

Bu konuşmaların tamamı televizyonlarda canlı olarak 28 saat boyunca yayınlandı.

YSK ve RTÜK sessiz
Erdoğan, bu konuşmalarında parti ismi vermediği için ‘tarafsız’ kalmaya devam etti. YSK kendi koyduğu kuralların ihlal edilmesini görmezden gelirken RTÜK tarafsızlık ilkesinin açıkça ihlali karşısında sessiz kaldı.

Bu benimde dikkatimi çekti, sürekli 400 milletvekili gerekiyor, parti ismi verdim mi, 400 milletvekili dedim diyor, iyi güzel ama Cumhurbaşkanı eski AKP lideri ve AKP iktidarında Başbakanlık yapan biriydi, 400 vekil dediğinde bunu AKP için dediği belli, 400 vekil başkanlık sistemi için isteniyor, mantıken CHP 400 vekil çıkarsa başkanlığa hayır diyecekler, MHP iktidar olsa onlarda hayır diyecek, öte yandan AKP, CHP ve MHP'nin iktidar olmayacağını, bunun hayal olduğunu söylediğine göre ee 400 vekil AKP için isteniyor işte, çok değil biraz olsun objektif olunsun, Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu veya Devlet Bahçeli olsaydı ve 400 vekil lazım deseydi, seçmenler hangi partiye istediğini düşünecekti?

Sırf bu sebeplerle ta Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde seçilecek kişinin siyasi partilerden olmamasını istediğimi söylemiştim, tabii kastım hiç bilmediğimiz Ekmelettin bey gibi biri de değildi.

bence 400 milletvekilini parti için istemiyor
nasıl okeye 4 aranır burada da okey oynayacak 100 ekip yapılacak çarp 4 le 400 tamam işte başkanlık sistemi dedikleri bu...
başka milletvekili niye istesin cumhurumuzun başkanı.Tarafsızlığını bozacak hali yok ya.

Içi dişi bir ne guzel...cumhurun sectigi baskan elbette cumhurundan destek ister.. oh mis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…