Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vahşice öldürülen Gizem'in de aralarında olduğu çocuk cinayetleri ile ilgili "Şahsi kanatim idamdır ama ülkemizde idam yok. Bu olaylara en ağır cezaların verilmesi için talimat verdim" dedi
Erdoğan'dan flaş açıklamalar
SEÇİM SİSTEMİ
"Seçim sistemlerinin hepsini gözden geçiriyoruz. Bu konuda kendimiz en ideal olanı nedir onun hazırlıkları içerisindeyiz. Mevcut sistem mi olur, daraltılmış mı olur, daraltılmışta yüzde 5 barajı mı olur, yoksa sıfır mı olur veya dar bölge mi olur, bunların hepsini çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız. Zaten olay Meclis kapanana kadar. 1 yıllık süreç var. Bu sürece kadar bitti bitti, bitmediği takdirde zaten mevcut sistemle yürümek durumundayız."
ÇOCUK CİNAYETLERİ
Ama benim kanatım bu tür olaylarda idamdır. AB nedeniyle idam yok. benim şahsi kanatim bu tür olaylar idamlıktır. AB nedeniyle idam olmadığı için bu olaylara en ağır cezalar verilmesi için talimatım var. Ağarlaştırılmış müebbet cezası gündemimizdedir. Adalet Bakanlığı'nın bu konuda çalışmaları var. milliyet
Sadece cinayetler değil, çocuklara tecavüzlerde ağırlaştırılmış müebbet olmalı, öyle yok çocuğun psikolojisi etkilenmedi, 15'inden büyüktü rızası vardı gibi gereksiz şeylerle indirim uygulanmamalı, tecavüz indirim uygulanacak bir suç değildir.
Sadece cinayetler değil, çocuklara tecavüzlerde ağırlaştırılmış müebbet olmalı, öyle yok çocuğun psikolojisi etkilenmedi, 15'inden büyüktü rızası vardı gibi gereksiz şeylerle indirim uygulanmamalı, tecavüz indirim uygulanacak bir suç değildir.
Evet bu indirim olayı çok sıkıntılı gerçekten çünkü hakimin kararına bırakılmış bir şey. Özellikle doğuda hakim tanınmış sözü geçen ailelerin davalarında gözünü kırpmadan indiriveriyor ya da işte evlendirilmelerine karar veriyor vs. Bu konuda açık kapı bırakılmamalı. Direkt müebbet olmalı, anayasaya göre tıbbî zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz tecavüz de vücut bütünlüğüne dokunmadır. Çekirdek hak ihlalidir en ağır şekilde cezalandırılmalı. Ayrıca çocuğun psikolojisi etkilenmedi raporu veren doktorun da yatacak yeri yok.
Evet bu indirim olayı çok sıkıntılı gerçekten çünkü hakimin kararına bırakılmış bir şey. Özellikle doğuda hakim tanınmış sözü geçen ailelerin davalarında gözünü kırpmadan indiriveriyor ya da işte evlendirilmelerine karar veriyor vs. Bu konuda açık kapı bırakılmamalı. Direkt müebbet olmalı, anayasaya göre tıbbî zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz tecavüz de vücut bütünlüğüne dokunmadır. Çekirdek hak ihlalidir en ağır şekilde cezalandırılmalı. Ayrıca çocuğun psikolojisi etkilenmedi raporu veren doktorun da yatacak yeri yok.
Özellikle tecavüz haberlerinde atıyorum 14 yaşındaki çocuk bir bardak bira içmiş, rızası var denip tecavüzcüye rıza indirimi yapmıyorlar mı deliriyorum
Tecavüz, cinayet, pedofili indirim olmayacak suçlar, pedofili için tedaviden bahsediyorlardı yanılmıyorsam, bana kalsa tedavi falan değil, direkt müebbeti verir, birde o kişiye basarım östrojeni, tüm hormonları alt üst olsun, zalimce mi? Bence değil, hatta az bile
Özellikle tecavüz haberlerinde atıyorum 14 yaşındaki çocuk bir bardak bira içmiş, rızası var denip tecavüzcüye rıza indirimi yapmıyorlar mı deliriyorum
Tecavüz, cinayet, pedofili indirim olmayacak suçlar, pedofili için tedaviden bahsediyorlardı yanılmıyorsam, bana kalsa tedavi falan değil, direkt müebbeti verir, birde o kişiye basarım östrojeni, tüm hormonları alt üst olsun, zalimce mi? Bence değil, hatta az bile
Evet az bile Mune Bizim en büyük sıkıntımız uygulamada zaten bu konularda yasalarda hiç bir boşluk bırakılmamalı
Benim aklım almıyor bu indirimleri Eki Görüntüle 1097780
bencede değil hatta çok mantıklı aynı hormon seviyesinde kalması yaşıyorsa etrafındaki canlıya sakınca en başta hapishaneden kaçma riski var
bu kadar sapık eğilimdeyse hapishanedeki diğer mahkumlara tecavüz riski var ee revire gidiyor muayeneye gidiyor kiminle karşılaşsa tecavüzedemesede taciz edecek
bari layikını vermiyorsun bizim paramızla bir ömür besleyip sağlık giderlerini karşılıyorsun en azından hormonlarını egale et