• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan, CHP’li Erdem’e yüklendi: Bunu partisinde barındıranlara yazıklar olsun

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.grihat.com.tr/erdogan-ch...inde-barindiranlara-yaziklar-olsun-33173h.htm
26500.jpg

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, IŞİD’in Türkiye’den sarin gazı aldığını öne süren CHP’li vekil Eren Erdem’e de sert bir yanıt vererek, “Bunu partisinde barındıranlara yazıklar olsun” dedi.

Erdoğan, başta Cizre ve Silopi olmak üzere sokağa çıkma yasakları ve devam eden operasyonlara ilişkin de “Açtığınız hendeklerde yok olacaksınız” ifadelerini kullandı.

‘Geri dönecekler ama siz yok olacaksınız’

Konya’da konuşan Erdoğan, Diyarbakır’ın Kurşunlu Camisi’ndeki yangının askeri bombardıman nedeniyle çıktığını savunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a yanıt verip, “Bu terör örgütü muhiplerinin iki yüzlü tavırlarına son olarak Diyarbakır’da Fatih Paşa Camisi’nin yakılması hadisesinde bir kez daha tanık olduk. Bir sözde eşbaşkan çıkıyor, ‘Devlet helikopteriyle bombaladı’ diyor. Bunlar bakar kör. Bu nasıl helikopter ki minare yıkılmıyor, kubbe yıkılmıyor, alttan kapılar yanıyor”ifadelerini kullandı.

Kurşunlu Camisi’ndeki yangının ‘bedelini ödetecekleri‘ni söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Aynı zihniyet hendeklere methiyeler düzecek, gidenlere hakaret edecek kadar alçalabiliyor. Bu milletin, devletin iş makineleriyle hendek açacaksın, Kürt kardeşime hayatı zindan edeceksin. Ve şimdi bu insanlar, oraları terk etmek zorunda kalıyor ve utanmadan sıkılmadan da ‘Geri dönemezsiniz’ Geri dönecekler ama o evlerde, o binalarda o açtığınız hendeklerde yok olacaksınız.”

Cumhurbaşkanı, operasyonlardan geri adım atılmayacağını şöyle dile getirdi: “Tüm güvenlik güçlerimiz, askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla şu andaki operasyon oralar tertemiz hale gelinceye kadar, bu mücadele orada devam edecek; durmak yok. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”

‘Bu sistemle daha fazla yoluna devam edemez’

Erdoğan, konuşmasında başkanlık sistemine de değinerek, “Siyasetiyle, medyasıyla, üniversitesiyle Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Türkiye’nin topyekün bir değişime ihtiyacı var. Bunun için ‘yeni Türkiye‘ diyoruz. Önümüzdeki dönem başta yeni anayasa olmak üzere yeni Türkiye’nin adım adım inşası dönemi olacak” dedi.

‘Yeni Türkiye‘den ve başkanlık sisteminden bahsederken ‘kişisel ikbalini düşünmediğini’ savunan Erdoğan, “Bu sistemle Türkiye daha fazla yoluna devam edemez… Milletimiz yeni anayasa talebini güçlü şekilde ortaya koyduğunda buna hiçbir partinin, hiçbir siyasetçinin uzun süre kayıtsız kalması mümkün değil” dedi.

Eren Erdem’e yanıt

Erdoğan, IŞİD’in Türkiye’den sarin gazı aldığını öne süren CHP’li vekil Eren Erdem’e de sert bir yanıt verip, “Bu ülkede ‘Cumhuriyetle yaşıtım’diyen bir partinin milletvekili kendi devletini kimyasal silah satmakla suçlayacak kadar ihanet çukuruna düşebiliyor. Sen nasıl olur böyle bir ülkeyi Suriye gibi katil Esed’in başında olduğu terör devletine sarin gazı vermekle suçlayabilirsin. Bunu partisinde barındıranlara şahsım, milletim adına yazıklar olsun diyorum” diye konuştu.

Back