Erdoğan Çanakkale destanı filminde şiir okudu

RTÜK'ten Erdoğan'lı reklam filmi için özel formül!

Cumhurbaşkanlığı'nın Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla hazırladığı 3 dakikalık ‘Şehitleri anma’ filmi ilgi çekti ve büyük bir tartışma yarattı. Kanallar filmin, 12 dakika ile sınırlı olan reklam bölümünün içinde sayılıp sayılmayacağı konusunda kararsız kaldı. RTÜK formülü açıkladı, filmin sonuna "İlgili kanalın katkılarıyla hazırlanmıştır” ibaresi eklendi. Böylece 12 + 3 dakika yayına izin verildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Arif Nihat Asya’nın ‘Dua’ şiirini okuduğu anma filmi, çeşitli kanallarda yayınlandı. Film, Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesine ise “100 Yıllık Destan Çanakkale” başlığı altında konuldu. Üç dakika süren filmde Erdoğan, Çanakkale Şehitliği’nde dua ederken görülüyor. Fonda ezanın da yer aldığı, Türk bayrağı ile Atatürk’ün görüntüsünün bulunduğu film, “Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında şehit ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz” yazısı ve ardından Cumhurbaşkanlığı forsunun ekranda belirmesiyle sona eriyor. KANALLAR RTÜK’E SORDU Filmin yayınına ilişkin perde arkası da dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı, 180 saniyelik filmi kanallara gönderdi. Mevzuata göre kanallar, bir saatte en çok 12 dakika reklam yayınlayabiliyor. Kanallar, filmin 12 dakikalık bölüm içinde sayılıp sayılmayacağı konusunda kararsız kalınca, konu RTÜK’e iletildi. RTÜK, filmin sonuna “İlgili kanalın katkılarıyla hazırlanmıştır” ibaresi konulursa reklam kuşağı olarak algılanamayacağı ve 12 dakika içinde sayılmayacağı görüşünü kanallara iletti. RTÜK’ün bu formülüyle kanallar da reklam sürelerini kaybetmemiş oldu. Filmin, parti reklamlarının yayınlandığı döneme denk gelmesi ise tartışma yarattı.

cnbce de başladı şimdi..çanakkaleyi anma günü geçeli bayağı bir oldu..seçimlere yakın nasbmiş demek

ben bile izleyince tüylerim diken diken oldu nasıl duygu sömürüsü yapıcağını iyi biliyor

Teşekkür ederim bilgilendirme için.
En azından araştırma yapabileceğim bir fikir önerdiniz.
Dünya ülkeleri 100.yılda Çanakkale'ye koşarken, biz ülke olarak sadece şehitlik anıtında 'ana haber bülteni' yapmakla yetindik...
Utanıyorum, her geçen gün biraz daha utanıyorum...

cnbce de başladı şimdi..çanakkaleyi anma günü geçeli bayağı bir oldu..seçimlere yakın nasbmiş demek
yok sanırım seçimle ilgili değil, 25 nisanda kara savaşları olduya çanakkalede, 7 ay sürdü, ve şuan prens charles dahil dünya kadar devlet başkanı çanakkalede, dün bugün yarın törenler var, sanırım bile isteye 25 nisana denk getirildi. diğer mesajımda da dediğim gibi tahmin yürüttüm. çünkü çanakkale savaşı 18 marttan ibaret değil, 18 mart deniz savaşı 1 gün, 25 nisan kara savaşı 7 ay sürdü ya ondan olabilir.

parti ismi vermeden toplantılarında 400 millet vekili çıkarmak gerektiğini neden söylüyor..tamam seçime denk geldi bu şiir desek

parti ismi vermeden toplantılarında 400 millet vekili çıkarmak gerektiğini neden söylüyor..tamam seçime denk geldi bu şiir desek
orası ayrıca tartışılır, ben de o tartışmalara girmem, daha öncede dedim hiç bi partiye yakın değilim, olmam da. sadece bu konuda bi tahminim vardı onu söylemek istedim, %100 böyle demedim. naçizane fikrimi söyledim

insanları etkileme gücüne güveniyor bence

şiir falan istemiyorum işçiye emekliye hakkını versinler yeter..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…