- 12 Ağustos 2014
- 1.254
- 1.841
Evet bende soruyom bu soruyu. Mesela bilal niye burda okumadida gitti taaa amerikalarda okudu. Kimler niye karistilar bilalin turban takmasina
Evet bende soruyom bu soruyu. Mesela bilal niye burda okumadida gitti taaa amerikalarda okudu. Kimler niye karistilar bilalin turban takmasina
sizi ne ilgilendirir herkes istediği yerde yaşar.İlginç olan nedir ?Simdi Erbakan`in kizi neden bir baska müslüman ülkede yasamak istemiyorda, Amerika`da yasamak istiyor gercekten cok ilginc.
Herkes birbirini alıntılamış bir yerden sonra takip edemedim kim kime ne demiş
Daha önce de belirtilmiş ama yine kendi üslubumca yazayım, konu Türkiye’de islami yasaların yerleşmesini arzu eden bir yöneticinin kızının gidip İslami yasalarla yönetilen bir ülkede yaşamaması.
Babasının yaptıklarından kızı mesul değil elbette ama eğer babasını destekliyorsa bu yaptığı iki yüzlülük. Kendi ülkesine, bize, demokrasiyi değil şeriatı uygun görürken kendisi özgürlükler ülkesine yerleşmeyi tercih ediyor. Amerika özgürlükler ülkesidir, değildir, şeriat kötüdür demokrasi iyidir olayı değil bu, bana dayattığı şeyden kendinin kaçınması mevzu. Kişinin yaptığı kendisini bağlar gitsin istediği yerde yaşasın elbet, buna kimin itirazı olabilir ama yaptıkları benim hayatımı etkilerken/ yaptıklarının benim hayatımı etkileme ihtimali bulunurken kendisi bu etkiden muaf olmamalı.
Tabii tekrar belirtiyorum kızı da babasıyla aynı görüşteyse bu söylediklerim. Yoksa babasının yaptıklarından, görüşlerinden kızı sorumlu tutulamaz elbette.
Aslinda sana cevap vermisler.. ama istedigin yanitin bu olmadiginin da farkindayim. Cogu kisi neden basortusu ile okuyamamislar? Bunu dini iktidari icin kullanmis olan politikacilara soracaksin, Erbakana soracaksin, Erdogana soracaksin.. 1960larda basortusu irticai olaylar artmaya baslayinca yasaklandi. Devlet Cumhuriyeti korumak zorunda idi. (Gerci bugun de iktidar irticai faaliyetler odagi halinde ve millet bu forumda bile is savas ciksin cumhuriyet yikilsin naralarina basladi bile) Yasak olarak kaldi mi? Bu yasak rahatca delindi. 28 subat 1997 ye dek her turbanli universitelere diger ogrencilerle birlikte devam etti. Iktidardaki parti, yani Erbakan'in partisi irticai faaliyetler odagi oldugunda, universitedeki basortulu kizlar uzerinden siyaset yapip onlari hedef gosterdiginde bir muhtira ile yasak isleme sokuldu. 4 yil sonra isbasina gelen Erdogan da bu yasagi kaldirmak icin 5 sene bekledi. Yani basortulu insanlara bu yasanin kati olarak uygulanmasi Erbakan ve Erdogan zamaninda 9 yil boyunca olmustur. Onlara sor...Peki neden burada okuyamadılar , okuyamadı çoğu kişi ?
Fikrinizi ne kadar güzel anlatmışsınız.
İşte bu sözlere saygı gösterilir ve cevap verilir diye düşünüyorum kendi adıma.
Ben kendimi onun yerine koyduğumda bahsedilen ülkelere gitmek istemezdim. Sebebi de orada şeriat olması değil, gelişmişlik düzeyleri ile alakalı olurdu. Ayrıca daha da önemlisi bir çok müslüman ülkede özellikle komşularımızda, ortadoğuda savaş, iç karışıklık vs sebeplerle gitmezdim. Müslüman ülkeler alevler içinde yanıyor. İnsanlar Türkiye'ye kaçarken ben neden oralara gideyim. Ama mesela Endonezya, Malezya gibi gitmeyi tercih edeceğim güzel Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkeler olabilir.
Ama bu da tercih ve fırsat meselesi.
Evet duydum, bende katsayili bir okul mezunuyum. Ama hicbizaman magdur edebiyati yapmadik. Calistik kazandik üniversiteye girdik.Katsayı uygulamasını duydunuz mu ?
Ayrıca ne basit hesaplar bunlar ? Kimin durumu varsa gider okur , burs kazanan gider okur ..
Ben neden burada okuyamadığımızı sordum. Beden cvp.vermek yerine dolaylı yollarla konuşuluyor ?
Evet duydum, bende katsayili bir okul mezunuyum. Ama hicbizaman magdur edebiyati yapmadik. Calistik kazandik üniversiteye girdik.
Valla hesap sandiginiz kadar basit degil. Bize burs veren olmadi. Babamizinda soyle pahali bir yuzlugu yoktuki bozdursun bozdursun, bizi abdlere gondersin, gemicikler alsin ya neyse.
Sizin neden burda okuyamadiginiz bilmiyorum, isteseydiniz okurdunuz. Zira okuyan cok oldu. Ama mesela surekli bu konuda somuru yapan ve goz onunde olan bir insan, sumeyyenin neden burda okumadigini biliyorum. Universiye Sinavini kazanamamis ayol.
yazmadan duramicamm bence bilmediklerimiz konularda konuşmayalımm.. rahmetli olan aliye izzet begoviçe sorabilseydin keşke erbakan hocayı.. lütfen rica adecem saçma sapan konuşmayınn..Ne demek sana ne yaaaa,
Siz tutun ulkeye seriati getirmeyen calisin, kiciniz sıkıştımi avrupaya,amerikaya kacin.
Milletin cocuklarina imam hatipleri laik gorun, kendi cocuklarinizi yabanci kolejlere, ulkeler okumaya gonderin.
Milletin calisan kizina or...pu deyin, kendi calisan kizlariniz icin aman o ise karistirmayin deyin, deyin de deyin yaniiii. Bide cikip ustune bunlari hakli gostermek icin sana neeee deyin. La havle ve kuvvet yaniii...
Maaalesef ablacim hirsizdi. Rahmetli cok iyi biriydi 5 vakit namaz kilan, 40 defa haca gidip gelmis, butun dini vecivelerini yerine getirmis tam anlamiyla dini butun muslumanin tekiydi, ama nevarki hirisizdi. Kayip trilyonlar davasindan yargilandi, suclu bulundu, hapse atildi ogrencisi cb gul tarafindan af edilip ev hapsine alindi sonrada vefat etti. Sonra nemi oldu, bu hirsizlik paralarini paylasamayan cocuklari birbirlerini yemeye basladilar. Biri solugu abd de almis vah vaaah....
yazmadan duramicamm bence bilmediklerimiz konularda konuşmayalımm.. rahmetli olan aliye izzet begoviçe sorabilseydin keşke erbakan hocayı.. lütfen rica adecem saçma sapan konuşmayınn..
ahh be kuzum hakaret ettinde ne oldu.. farkındaysan bilmediğimiz konularda dedimm.. hani bir insanı yererken bu kadar batırırcasına yermek bize ve insanlığımıza yakışmazz.. öyle hakaret ediyorsunki ölmüş ve gerçekten bosna halkına yardım etmiş bir kişiden müdahele etmek zorunda bıraktın.. ve senin bana cevabın hakaretlerr..Ne sacmaliyon sen yaaa. Fazla kakooo kafa yapmis sende belliki. Varsa bildigin seyler, dogru duzgun cevap ver.
Yada verme mumkunse. Konulara verdigin alakasiz cevaplara bakacak olursak zaten pek muatap alinacak biri degilsin...