- 12 Ağustos 2014
- 1.254
- 1.841
Müslümanlığı yaymaya giderler o zaman , fethedecekler oralarıNasil da uzamis konu.. durun ben yilin tespiti ile toparlayayim.. deseler ki cikista green card dagitiliyor ulkede kimse kalmaz.. butun o "binlir hip imirikinin iyini" diyenlerin gitmek icin bir "sebebi" cikar..
Hankı çıkışta dağıtıyorlar, başta ben giderimNasil da uzamis konu.. durun ben yilin tespiti ile toparlayayim.. deseler ki cikista green card dagitiliyor ulkede kimse kalmaz.. butun o "binlir hip imirikinin iyini" diyenlerin gitmek icin bir "sebebi" cikar..
Evet, cogu kisi Islami rahatca yasayabilmek icin Hristiyan bir ulkeyi, Yahudilerin ekonomisini yuruttugu bir ulkeyi, laik ve demokratik bir ulkeyi tercih etti. Nedense Islam ulkelerine okumaya giden hic kimse yok. Tayyip'in cocuklari arasinda bile..Amerika' da islamını yaşamayı engelleyecek hiçbirşey yok ki ? Hatta Turkiye' den daha rahat yaşar. Eski Türkiye 'de Müslüman olupta , giyim kuşamından dolayı ikinci sınıf muamelesi gören çoğu inşa oralarda okudu.
Senin ülken kovdu oralar kabul gördü.
Neyin kafasını yaşıyorsunuz ?
Eski Türkiye ile Amerika'nın farkı ne ?
İnsanların hayatlarıyla ne çok uğraşıyorlar ?
Amerika ya okumsya gidildiğinde kimse neden demedi ? Herkes halinden memnundu ..
link bozuk açılmıyor da Erbakan o davada mahkum oldu, biliyorsunuz, değil mi?
Ben demedim ki, yargilandi ve Tc. mahkemeleri dedilerki bu hoca hırsız ...
Evet, cogu kisi Islami rahatca yasayabilmek icin Hristiyan bir ulkeyi, Yahudilerin ekonomisini yuruttugu bir ulkeyi, laik ve demokratik bir ulkeyi tercih etti. Nedense Islam ulkelerine okumaya giden hic kimse yok. Tayyip'in cocuklari arasinda bile..Neden acaba? Islam ulkeleri kabul etmemis mi ki bizim dindarlari?
Onu Milli Egitim Bakanligina soracaksin. Hic yok ise uzulurum dogrusu..İslam ülkelerinde denkliği olan üniversiteler hangileri ?
Evet, cogu kisi Islami rahatca yasayabilmek icin Hristiyan bir ulkeyi, Yahudilerin ekonomisini yuruttugu bir ulkeyi, laik ve demokratik bir ulkeyi tercih etti. Nedense Islam ulkelerine okumaya giden hic kimse yok. Tayyip'in cocuklari arasinda bile..Neden acaba? Islam ulkeleri kabul etmemis mi ki bizim dindarlari?
Onu Milli Egitim Bakanligina soracaksin. Hic yok ise uzulurum dogrusu..Takiyye yapip kandirmislar sizi bunca sene demektir..
Bu kadar "din kardesligi" soylemleri altinda 13 senedir ulkeyi ve bu bakanligi Buyuk Ortadogu Projesine es baskanliga soyunmus bir basbakan liderliginde yonetirken ne yapmislar? Havanda su dovup lafla peynir gemisi mi yurutmusler?
Erbakan'in bu basarili okul hayati ve daha 26 yasinda iken docent olmasini, Alman fabrikalarina motor yapmasini ben de duymustum ve takdir etmistim. Ancak hic bir basari hic bir insana suc isleme ve bu yuzden ceza almama ozgurlugu tanimaz. Yargilanmis, suclu bulunmus ve hukum giymis.http://www.kayiptrilyongercegi.kadinlarkulubu.com.tr/2009/01/kayp-trilyon-bir-yalan.html
linki tekrar ekledim ama nedense cıkmıyor eğer olmazsa isterseniz özel msjla yollayabilrim.
Eğer çıkmıyorsa kayıptrilyongercegi yazıp cıkan blogtan okuyabilirsiniz.
Erbakan hoca o davada yargılandı evet Türkiye'de adalet sistemi süper işliyor yaa. Erbakan hocaya bu iftirayı atmalarının ve sevmemelerinin nedeni sadece dindir.Bunu kabul edelim lütfen.Halbuki Erbakan hocanın değerinin anlayamaadılar kendisi makine mühendisidir ve bu ülkede ağır sanayi hamlesini başlataacak tek insandı bıraksalardı ülkeye çok yararı dokunacaktı ama bırakmadılar. İsterseniz hayatını bi okuyun gerçekten çok başarılı bir insandı.
Kıs bir yazı.İsterseniz Kendi dilinden ülkeye yapacağı yararlı işleri ve yaptıklarını başarıları "Davam" kitabından okuyabilirsiniz.İsteyene ben bile gönderebilirim.
İTÜ Makine Fakültesinden üstün başarı ile mezun olan Erbakan, aynı yılın 1 Temmuzunda Makine Fakültesi Motorlar Kürsüsünde asistan olarak göreve başladı. 1948 ile 1951 yılları arasında yeterlilik tezini hazırladı. Bu süreçte ders verme yetkisi sadece doçent ve profesörlere ait olmasına karşın, kendisine özel bir izin çıkarılması üzerine daha asistan iken Makine Fakültesinde ders vermeye başladı. İTÜ Erbakan’ı 1951 yılında Aachen Teknik Üniversitesinde ilmi araştırmalar yapmak, bilgi ve tecrübesini artırmak üzere Almanya’ya gönderdi. Almanya’da bulunduğu süre içerisinde Alman ordusu için araştırma yapan DVL araştırma merkezinde Profesör Schimit ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdi ve hazırlamış olduğu doktora tezi ile Alman üniversitelerinde Doktor unvanını kullanmaya hak kazandı.
Alman Ekonomi Bakanlığı için motorların daha az yakıt kullanımı konusunda araştırmalar yapan ve bu konuda ilgili bakanlığa bir rapor sunan Erbakan’ın bu dönemde yazdığı dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğunu matematiksel olarak izah eden doçentlik tezi Alman ilim çevrelerinde büyük ilgi gördü. Tezin akademik dergilerde yayınlanmasının ardından, o tarihlerde Almanya’nın en büyük motor fabrikası olan DEUTZ motor fabrikalarının genel müdürü Prof. Dr. Flats tarafından Leopard tanklarının motorları ile ilgili araştırmalar yapmak üzere bu fabrikaya davet edildi. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Alman üniversitelerinde ilk Türk ilim adamı olan Erbakan, 1953’te doçentlik sınavını vermek üzere Türkiye’ye döndü ve bu sınavı başarıyla vererek henüz 27 yaşındayken Türkiye’nin en genç doçenti oldu. Araştırmalar yapmak üzere tekrar Almanya’ya giden Erbakan, burada yaklaşık 6 ay motor araştırmaları başmühendisi olarak görev yaptı.
1956 yılında Gümüş Motor A.Ş’ yi kurarak burada Türkiye’nin ilk yerli motorunu üretti. 1960 yılında Ankara’da yapılan Sanayi Kongresinde Gümüş Motorun yaptığı imalatları sunan Erbakan, Türkiye’de otomobil yapımı fikrini ortaya attı ve bu fikrin o zamanın yönetimince revaç görmesi üzerine Eskişehir Demiryolları CER atölyesinde “Devrim Otomobili” adıyla ilk yerli otomobili imalatında yer aldı. 1965 yılında profesör oldu.
Ayni konusurdum. Hukumet yillardir bize Arap ulkelerinin propogandasini yapiyor. Din kardesiyiz diyor, BOP diyor, durmadan konusuyor.. Siz de onu destekliyorsunuz. Bir tane okuluna bile denklik vermemis simdiye kadar.. Arabistan'da hic mi guzel bir okul yok? Iran'da hic mi yok? Hic Tahran Universitesini duydunuz mu? Dunyanin her yerinden ogrenciler gider, yaptigi arastirmalar dunyaca unludur. Ama bizim din kardesligi diye yirtinan hukumetimiz "orada okuyanin yillari bosa gider, denklik vermeyiz" diyor. Bana bunu mu savunuyorsunuz? Mantigini soyleyin, size inanayim.Ben size soruyorum; çünkü Amerika'ya gitmesi yerine İslam ülkelerine göndermek isteyen sizsiniz şuanda.
Dillere pelesenk olmuş zaten bu tür cümleler. Ama bunları kurupta aslını bile bilmiyor çoğu kişi.
Sadece amaç karşı görüş belirtmek.
Son paragrafınıza girmek bile istemiyorum. Tuhaf.. Ben ne sordum siz nereye getirdiniz.i?
Türkiye daha yeni bu konuda adım attı. Amerika'da ve Avrupa da bazı üniversitelerin denklikleride kaldırıldı Türkiye için ve sadece bu nedenden.
Büyük unıversitelerle savaşamadılar..
İşin içinde olsaydınız ve bunları yaşamış olsaydınız aynı konuşur muydunuz merak ediyorum ?
Ayni konusurdum. Hukumet yillardir bize Arap ulkelerinin propogandasini yapiyor. Din kardesiyiz diyor, BOP diyor, durmadan konusuyor.. Siz de onu destekliyorsunuz. Bir tane okuluna bile denklik vermemis simdiye kadar.. Arabistan'da hic mi guzel bir okul yok? Iran'da hic mi yok? Hic Tahran Universitesini duydunuz mu? Dunyanin her yerinden ogrenciler gider, yaptigi arastirmalar dunyaca unludur. Ama bizim din kardesligi diye yirtinan hukumetimiz "orada okuyanin yillari bosa gider, denklik vermeyiz" diyor. Bana bunu mu savunuyorsunuz? Mantigini soyleyin, size inanayim.
Valla ben gitmiyorum, onlar gidiyor. Onlarin cocuklari gidiyor. Hem siz soylediniz Amerika'ya dinlerini rahat yasarken okumak icin gittiler diye.. Oradan geldik buraya, dinci bir hukumetin; Islam ulkelerindeki universitelere denklik vermedigi icin dinini yasayarak okumaya ve dahi kendi cocuklarina adres olarak Hristiyan ulkelerini gosterdigine.. Trajikomik.. Simdi gene basa mi donuyoruz?:) Aynı kişi yıllardır üniversitelerde, kamuda başörtülü bir hiç sayılan kişilere haklarını verdiler.
Neden çok uzaklara gidiyorsunuz ki ?
Peki neden burada okuyamadılar , okuyamadı çoğu kişi ?Valla ben gitmiyorum, onlar gidiyor. Onlarin cocuklari gidiyor. Hem siz soylediniz Amerika'ya dinlerini rahat yasarken okumak icin gittiler diye.. Oradan geldik buraya, dinci bir hukumetin; Islam ulkelerindeki universitelere denklik vermedigi icin dinini yasayarak okumaya ve dahi kendi cocuklarina adres olarak Hristiyan ulkelerini gosterdigine.. Trajikomik.. Simdi gene basa mi donuyoruz?
Takiyye yapmislar size, din, kitap, kotu dis gucler, kaka Amerika derken aslinda hepsi de Amerika hayrani ciktilar gormuyor musunuz? Erbakanin kizi da orda, Tayyipin cocuklari da orada okudular, cemaatci Fethullah Gulen de orada.. Bilin bakalim bunlarin ortak noktalari ne? Ipucu veriyorum: bir tur ticaret..
Evet bende soruyom bu soruyu. Mesela bilal niye burda okumadida gitti taaa amerikalarda okudu. Kimler niye karistilar bilalin turban takmasinaPeki neden burada okuyamadılar , okuyamadı çoğu kişi ?