- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.393
Ilk kadin haklarini Iran verdi deyip Iran'in bugunki yonetimini ovmek.. Ne buyuk celiski..Iran kadin haklarini Kokten dinciler Sahi devirip yonetimi ele gecirmeden once almislardi. Kokten dinciler ile birlikte butun haklarini yitirdiler. Kendi cocugunu bile esinin izni olmadan doktora goturemeyen, cocuguna veli olamayan, evlilikte hic bir soz hakki olmayan, kocasini 3 kadinla daha paylasma zorunlulugu yasalarla kabul edilmis, istediginde kocasinin pat diye bosayabildigi, mirastan esit pay alamayan, sahitligi yarim erkegin sahitligine esit kadin; ata binebiliyormus.. Ne buyuk ozgurluk..
Arkadas, yanlislikla baska bir ülkeylemi karistirdi acaba ???
Iranin Kuzeyinde kadinlar basortulerini yariya kadar baglayip makyaj yapmaya basladilar diye kanunlar degismedi. Okula gitmeleri, calismalari, ata veya arabaya binmeleri de kanunlari degistirmedi. Ben kanunlarindan bahsettim, dis gorunusten degil. Kadin haklarindan bahsettim, esit haklarin yoksunlugundan, bu size birsey ifade ediyorsa eger..Haberlerde okumakla olmuyor hanimlar. Gidip bizzat gordunuz mu? Ben 6 yildir Iranla haşır nesirim. Uzaktan okudugumu degil gorduklerimi, bizzat Iranlilardan duyduklarimi soyluyorum ha bu Iranlilarin bazilari da dinsiz. Inanip inanmamak size kalmis tabiki. Banane
Uzun uzun yazmayin zira cevap vermeyecegim..
ahahahaha cok güldüm, bosver Time Traveler, hemen sinirlenir bu tipler.
Yok yani hani ben sunu demek istedim, bir insan hem Islamiyeti Türkiye`ye getirecek ama kendisi o ülkede degilde, hatta baska bir müslüman ülkedede degilde gidip gidip hristiyan bir ülkede yasayacak.
Kafam basmiyor bu gibi insanlara, renginiz ne sizin ??? Ne istiyorsunuz bizden ??? Kendi hayatinizi kisitlayin bana ne ama baskalarinin hayatini niye kisitlamaya bu kadar meraklisiniz ???
Sunu istiyorlar, Türkiye`ye seriat gelsin, niye kardesim ?
Sen, evinde caminde ibadetini yap kimse sana birsey demiyorki ama baskalarina karisma, seni hic ilgilendirmesin bile. Bak ben senin icin sokaklara bile düser senin hakkini basörtünü savunurum ama sende beni savun yahu ?
Sekülermis, ben Atatürk`ün torunuyum, evalallah laikligi ölenedek sahip cikacagiz, sadece kisa bir hatirlatma. Ha bu arada bir sürü müslüman ülkeler var seküler olmayan... kimbilir orada yasamak ne güzeldir ... isteyene tavsiye ederim dogrusu.... madem seküler sistemde yasamak zor ise veya begenilmiyor ise... herkese her yer acik... ama ben cok mutluyum.
Yani neden bir islami savunan bayan, gider Amerika`da yasar, hala anlamis degilim. Ha pardoonnnn orada demokrasi var degilmi ????
Çünkü verilmesini gereken tavizler belli bir kesimin anlayışına göre gayet basit şeyler."Dinsiz de olsa alt tarafı başına bir bez bağlayıp çıkacak" gibi mesela.Halbuki müslüman bir kadın başını açmak zorunda kaldığında ortalığı ayağa kaldırırlar,peki o zaman müslüman olmayan veye müslüman olup da başını örtmek istemeyen bir kadın neden başını örtmek zorunda kalsın?Iranin Kuzeyinde kadinlar basortulerini yariya kadar baglayip makyaj yapmaya basladilar diye kanunlar degismedi. Okula gitmeleri, calismalari, ata veya arabaya binmeleri de kanunlari degistirmedi. Ben kanunlarindan bahsettim, dis gorunusten degil. Kadin haklarindan bahsettim, esit haklarin yoksunlugundan, bu size birsey ifade ediyorsa eger..
Çünkü verilmesini gereken tavizler belli bir kesimin anlayışına göre gayet basit şeyler."Dinsiz de olsa alt tarafı başına bir bez bağlayıp çıkacak" gibi mesela.Halbuki müslüman bir kadın başını açmak zorunda kaldığında ortalığı ayağa kaldırırlar,peki o zaman müslüman olmayan veye müslüman olup da başını örtmek istemeyen bir kadın neden başını örtmek zorunda kalsın?
Aslinda olay sirf basortusu olsa birsey demicem de.. Bunun bir de gereken dikkatin verilmedigi arka yuzu var. Kadinin butun insani ve medeni haklarini erkegin iki dudagi arasina teslim etmesini savunanlarin da kadin olmasi tuhafima gidiyor. Kadinin dini vecibesini yerine getirmek icin degil de erkek egemen toplumda yasak oldugu icin ve emredildigi icin basini kapatmasi da buna dahil tabii..Çünkü verilmesini gereken tavizler belli bir kesimin anlayışına göre gayet basit şeyler."Dinsiz de olsa alt tarafı başına bir bez bağlayıp çıkacak" gibi mesela.Halbuki müslüman bir kadın başını açmak zorunda kaldığında ortalığı ayağa kaldırırlar,peki o zaman müslüman olmayan veye müslüman olup da başını örtmek istemeyen bir kadın neden başını örtmek zorunda kalsın?
Rahatladin mi? Kismen haklisin. Sapik degilim,hirsiz degilim, katil degilim ama mirastan esit pay almak istiyorum, mahkemede bir erkek kadar sahitligimin gecerli olmasini istiyorum, tek esli olmak istiyorum, bu konuda hic bir istisna ve hic bir ekseriyet kabul etmem. Bana gore bu isteklerim normal, sana gore seriata aykiri. Bu yuzden ben deistim, sen musluman. Otesi dine girer, din konusmak yasak. O yuzden yazilacak cok sey olmasina ragmen sozlerime burada nokta koymak mecburiyetindeyim.ay yok duramıcam yazıcam
şeriata karşı olanlar müslüman değilse anlarım hani istememeri kendilerince normal
ama aranızda müslüman olup şeriate karşı gelen varmı
yani ayete karşı çıkmış oluyorsunuz o yüzden
Sapık değilsen hırsız değilsen katil değilsen tecavüzcü değilsen şeriattan korkmayacaksın Kardeşim
konuya gelince herkes dilediği yerde yaşar
Yok zaten örnek olarak söyledim başörtü mevzusunu ki,belki işin en basit kısmıdır bu dediğin gibi.Çok iyi hatırlıyorum birkaç sene önce İranlılar bu baskıcı rejime karşı ayaklanmıştı ve genç bir kız öldürülmüştü polis tarafından.(Hatta az önce tam tarihini bulayım diye google da arattım,geçtiğimiz haziranda başörtüsü kanunlarını protesto etmek için yine sokağa çıkmış kadınlar.)O kadar rahat mutlu yaşasalar neden ayaklansınlar yaniAslinda olay sirf basortusu olsa birsey demicem de.. Bunun bir de gereken dikkatin verilmedigi arka yuzu var. Kadinin butun insani ve medeni haklarini erkegin iki dudagi arasina teslim etmesini savunanlarin da kadin olmasi tuhafima gidiyor.
Sizin begenmediğiniz islami hukuk mu İran mı ?kadın isterse erkekten boşanma hakkını isteyebilir vermesse evlenmekten vazgecedebilir şartı buysa , mirasta kadın yarım erkek bir alır ama Allahtan daha çogunu uman kardeşler ihtiyaca binaen diledikleri gibi bölüşebilir yasak degildir.
Şahitlik te 2 kadın yahut 1 erkek aranır buda kadınların fıtraten olaylara karşı daha duygusal olmalarıdır. Allah yarattığı kulu bizden iyi bilir demi hadi bu açıklama tatmin etmedi Allah böyle dilemiş derim imanım geregi biter çünki buna boyun eğip eğmemekte imtihanın ta kendisidir .
Şeriatı hangi ülke tam mansıyla uyguluyor bilmiyorum.Ama yanlış uygulanması İslamın islam hukukunun yanlış yada begenilmeyecek birşey oldugu anlamına gelmez.
Müslümanım diyen mirasta yarım pay almayı kabul etmiştir vs diğer butun hukuk kuralları gibi etmiyorsa yada begenmiyorsa işin ucu küfre gider. İnanmayan zaten inanmıyor neden tutupta eleştirir anlamıyorum. Cinayetlerde kısası isteyip mirasta yarım payı begenmemek tezattır.
Sen alinti yaptiktan sonra isteyerek degil de mecburiyetten takilan basortusunu de katmistim ben olayin icine zaten. Sadece kadina kisitlama getirip erkegi her konuda ozgur ve ustun kilan hic birseyi kabul etmiyorum ben..Yok zaten örnek olarak söyledim başörtü mevzusunu ki,belki işin en basit kısmıdır bu dediğin gibi.Çok iyi hatırlıyorum birkaç sene önce İranlılar bu baskıcı rejime karşı ayaklanmıştı ve genç bir kız öldürülmüştü polis tarafından.(Hatta az önce tam tarihini bulayım diye google da arattım,geçtiğimiz haziranda başörtüsü kanunlarını protesto etmek için yine sokağa çıkmış kadınlar.)O kadar rahat mutlu yaşasalar neden ayaklansınlar yani
Hayır ilk emir oku böyle birşey yok.İran'da kadınlar mühendis olamıyor bunuda dine bağlayında tam olsun
Maaalesef ablacim hirsizdi. Rahmetli cok iyi biriydi 5 vakit namaz kilan, 40 defa haca gidip gelmis, butun dini vecivelerini yerine getirmis tam anlamiyla dini butun muslumanin tekiydi, ama nevarki hirisizdi. Kayip trilyonlar davasindan yargilandi, suclu bulundu, hapse atildi ogrencisi cb gul tarafindan af edilip ev hapsine alindi sonrada vefat etti. Sonra nemi oldu, bu hirsizlik paralarini paylasamayan cocuklari birbirlerini yemeye basladilar. Biri solugu abd de almis vah vaaah....Bu hirsizlik davasi nerden geliyor yav? Erbakan hirsiz miydi ki?