- 24 Eylül 2011
- 3.593
- 8.512
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öküzün altında buzağı arar olduk sanırımEee yerleşince ne oluyor ? İsterse Uruguay'a yerleşir ne var bunda ? Haber zaten eski de,2015 yılında Erbakan'ın kızının nereye yerleştiği haberi bize ne ifade etmeli ,neyi ispatlıyor ? Velev ki dürüst değil,yada velev ki din değiştirdi, ee yani ?
Olmamis bu. Simdi sen böyle diyerek Amerikadaki müslümanları zan altinda bırakıyorsun.
Orada yaşamak hristiyan hayatı sürmek demek mi oluyor?
Çok saçma bir yaklaşım.
Belki kadın islamı yaymaya gidiyor? Nereden biliyorsunuz?
Oranın düzeni ,kanunu oturmuş yaysa ne olur yaymasa ne olur asıl burası kaos burda mücadele vermesi gerekir orada bizim aleyhimimize mi çalışacak ? Acaba
örtünmenin anlamını bilmeyenler için bez parçası olur tabi.Yahutta inanmayıp devlet zoruyla örtenler için.Siz Iran'i öcü falan saniyosunuz ama. Ilk kadin haklari Iran'da verilmiştir. Kadinlara ozel her türlü aktivite vardir, binicilik vs..
Sadece kurallar cercevesinde. Baslarina bir bez ortecekler bu kadar.
Iran'da yasamayi düşünürüm açıkçası.
Hatta ekim kasim gibi gitmeyi dusunuyorum.Ekonomik acidan da cok gelismis bir ülke.
Okuma yazma bilmeyen insan yok ve muhakkak kadin erkek hepsi cok iyi derecede Ingilizce bilirler. Bilmek zorundalar.
Yani Iran Turkiye'den çok çok iyi anlayacaginiz, bazi kurallari katı sadece..
Neyse isteyen istedigi yerde yaşar. Kimseyi alakadar etmez..
Siz Iran'i öcü falan saniyosunuz ama. Ilk kadin haklari Iran'da verilmiştir. Kadinlara ozel her türlü aktivite vardir, binicilik vs..
Sadece kurallar cercevesinde. Baslarina bir bez ortecekler bu kadar.
Iran'da yasamayi düşünürüm açıkçası.
Hatta ekim kasim gibi gitmeyi dusunuyorum.Ekonomik acidan da cok gelismis bir ülke.
Okuma yazma bilmeyen insan yok ve muhakkak kadin erkek hepsi cok iyi derecede Ingilizce bilirler. Bilmek zorundalar.
Yani Iran Turkiye'den çok çok iyi anlayacaginiz, bazi kurallari katı sadece..
Neyse isteyen istedigi yerde yaşar. Kimseyi alakadar etmez..
Benim babamda Erbakan gibi olsaydi, ben sahsen baska islami bir ülkede yasamak isterdim, gidip Amerika`da yasamak istemezdim cünkü benim ülkeme Islamiyeti getirmek isteyen birileri neden kendileri islami sartlarda yasamak istemez ?
@nickimmikim, eger bir aciklaman varsa okumak isterim, anladigim kadariyla bu haber seni cok kizdirmiski böyle bir cümle ile tepkini gösteriyorsun.
Yapacak birsey yok bunlar hayatin gercekleri, demekki baskalari icin dini zorunluluk ama kendileri icin hristiyan bir yasam, neden ?
Insan inandigi seyleri hayatinada gecirererek topluma bir örnek olur. Ama kendi ülkesinde yasamayi istememek cok ilginc.
Bende yurtdisindayim ama ben 2 yasimda babam beni yanina almis.
Ben Zeynep Erbakan gibi kacmadim ülkemden.
Insan vesile olupda basimiza getirdigi hükümetten neden kacar ???
Bilgece iran medeni kanununu hiç inceleme fırsatı buldun mu? İncelemediysen incelemeni öneririm.
İranda uygulanan şeriat değil, islam hukukuna virüs gibi bulaşan ataerkil uygulamalar ve geleneklerdir..
Kadınların ayaklanıp haklarını aramasıyla, sistem içinde mücadele vermeleriyle, bazı hukukçuların destekleriyle şimdi şimdi bir şeyler değişmeye başladı ama yine de kadını el üstünde tutan bir ülke değil elbette..
Misal hala örtüsüz gezmenin cezası hapis ve kırbaç..Kadınlar şahitlik edemiyor, mühendislik yapmaları yasaklandı tehdit oluşturduğu için..Bir anne çocuğunun velisi olamıyor..Hala erkekler kadından 2 kat fazla miras alıyor, bir kadının reşit olma yaşı hala 9..Bunlar çoğaltılabilir..
Yani iranda hala yoğun cinsiyetçi politika izleniyor..Ama kadınlarını takdir ediyorum ki buna karşı direniyorlar..
Ha dinime küfreden müslüman olsa, Türkiye'de kadınlara çok mu değer veriliyor? Elbette hayır..
Yine de düşününce yatıp kalkıp Atatürk'e dua ediyorum bizleri sistem içinde mücadele etmek zorunda bırakmadığı için.
Hanımefendi, ağız dolusu küfür eder gibi "seküler" demişsiniz ya, gün gelir yaşadığınız ülkenin başındakiler sizin mezhebinizden, hatta dininizden olmazsa o zaman o sekülerizm sizin tek güvenceniz olur.Tövbe tövbe ben habere niye sinirleneyim yahu istediği yerde yaşar kadin bana ne :)))) sen madem baban dolayısıyla gitmissin geri donseydin ya. Bundan da bana ne ya istediğin yerde yasa amaaan bi de durdum şu sıcakta birilerinin sacmaligina cevap veriyorum ya aklimi seveyim.
Hadi selametle seküler Olivia :))
Hanımefendi, ağız dolusu küfür eder gibi "seküler" demişsiniz ya, gün gelir yaşadığınız ülkenin başındakiler sizin mezhebinizden, hatta dininizden olmazsa o zaman o sekülerizm sizin tek güvenceniz olur.
Hanımefendi, ağız dolusu küfür eder gibi "seküler" demişsiniz ya, gün gelir yaşadığınız ülkenin başındakiler sizin mezhebinizden, hatta dininizden olmazsa o zaman o sekülerizm sizin tek güvenceniz olur.
Arkadas, yanlislikla baska bir ülkeylemi karistirdi acaba ???İran ve kadın hakları Neyse..
hah aynen. Irandaki kapalilar carsaf giyer. Aciklar da bez parcasi atarlar kafalarina. Canim bir ahbabim Tahran Üniversitesinde öğretim görevlisi onu ziyarete gidecegiz esimle insallah. Bi de hocalarim var orda, onlar da cagiriyorlarörtünmenin anlamını bilmeyenler için bez parçası olur tabi.Yahutta inanmayıp devlet zoruyla örtenler için.
Ne için gidiyorsunuz bilgece bende görmek isterdim.
Bilgece iran medeni kanununu hiç inceleme fırsatı buldun mu? İncelemediysen incelemeni öneririm.
İranda uygulanan şeriat değil, islam hukukuna virüs gibi bulaşan ataerkil uygulamalar ve geleneklerdir..
Kadınların ayaklanıp haklarını aramasıyla, sistem içinde mücadele vermeleriyle, bazı hukukçuların destekleriyle şimdi şimdi bir şeyler değişmeye başladı ama yine de kadını el üstünde tutan bir ülke değil elbette..
Misal hala örtüsüz gezmenin cezası hapis ve kırbaç..Kadınlar şahitlik edemiyor, mühendislik yapmaları yasaklandı tehdit oluşturduğu için..Bir anne çocuğunun velisi olamıyor..Hala erkekler kadından 2 kat fazla miras alıyor, bir kadının reşit olma yaşı hala 9..Bunlar çoğaltılabilir..
Yani iranda hala yoğun cinsiyetçi politika izleniyor..Ama kadınlarını takdir ediyorum ki buna karşı direniyorlar..
Ha dinime küfreden müslüman olsa, Türkiye'de kadınlara çok mu değer veriliyor? Elbette hayır..
Yine de düşününce yatıp kalkıp Atatürk'e dua ediyorum bizleri sistem içinde mücadele etmek zorunda bırakmadığı için.