erasmusa kabul edilme ihtimalim var ama eşim ne gerek var gitme diyor ;(

gercekten polemik olusturmak icin yazmyorum ama neden devamli kendimiz disindakileri assagilama ihtiyaci duyuyoruz.
1 hafta gidip bir dolu sey yapicam demissiniz bircogumuzda heves etmissin git ne guzel ise yarar ogrenirsin guzel olur dedik destekledik. gel gelelim simdi ogrencilere iyide sen ne yapacaksin 1 haftada diyenlere onlardada ise yaramiyor yiyip icip sarhos olup geliyolar diyosun.
neden?
erasmusa gitmis olan gitmis tanidigi olan bu tarz geizp tozma durumlarini bilir zaten ama onlardada ise yaramiyo sirf sarhosluk imasi nedir ya. bunu assagilayarak kendininkini yuceltebileceginimi zannediyosun?
ben asagılamak ıcın yazmıyorum kı olanı soyluyorum , kendımde gıtmek ıstedım olmadı bende gıtsem aynısını bende yapardım o yasta baska ne amac olabılır kı dedıgım gıbı ıstısnalar harıc tabıkıde.. fazla alıngansınız bakıs acılarımız uymuyor dıye bu bırılerını asagılamak anlamına gelmez kı gerceklerı kaldıramıyorsanız yapabılecegım bırsey yok...

sınırlenmıyorum kı ben fıkırlerımı belırtıyorum ya da bana soz hakkı doğan durumlarda acıklamamı yapıyorum .

bu bır egıtım programı zaten bazı asamaları var kabul edılmeden önceki sürecte;
yazısmalar, program ıcerıgı belırlenmesı, gerı kalan teferruatlarla ılgılı koordıne olunması ıkı kurum ve sızınle gıdecegınız kurum arasında bır ıletısım den bahsedıyorum. dondugum de de kurumumda sunum yapacagım ayrıca!

yanı sırf amac gezmek olsa zaten kabul gormezsınız gezmek ısın eglence kısmı, dıle gelırsek sular seller gıbı konusmamı falan saglamaz ama dedıgım gıbı ıste yazılı bır yabancı dıl kullanıyorum, pratıgımı tazeleme ımkanım olacak.

ve aynı meslekte calısan ınsanaların farklı kosullarda ne sekılde ıslerını yapabıldıklerını, işin yenılıklerıni yada eksık kalan yonlerını gorme fırsatım olacak.
Düşüncelerinize tabiki saygı duyuyorum ama eşinize iş yönüyle değil de benim için bi farklılık olur yönüyle yaklaşsanız sanki daha iyi olur diyorum. Çünki belki söyledikleriniz ona çok da gerekli gelmiyebilir. Hem eşiniz 3 gün il dışındaymış 4 gün de siz dışarda olun hem de ücretsiz ben size hak veriyorum bu durumda . Ayrıca şu eşten izin alma lafından hiç hoşlanmıyorum gerçekten kimse kimsenin tapusu altına girmiyor evlenince ya da izin almak izin vermemek gibi aslında biraz da onur kırıcı bi duruma sıcak bakamıyorum . Bence eşten izin değil de rıza alınmalı ayrıca karşındakinde tek yönlü bir anlayış varsa kısasa kısas yapmak gibi bi savaş stratejisi yerine daha ılımlı ve taviz verilmeden bazı Yöntemler kullanılmalı diye düşünüyorum

ben asagılamak ıcın yazmıyorum kı olanı soyluyorum , kendımde gıtmek ıstedım olmadı bende gıtsem aynısını bende yapardım o yasta baska ne amac olabılır kı dedıgım gıbı ıstısnalar harıc tabıkıde.. fazla alıngansınız bakıs acılarımız uymuyor dıye bu bırılerını asagılamak anlamına gelmez kı gerceklerı kaldıramıyorsanız yapabılecegım bırsey yok...

benle ne alakasi var arkasadim erasmuscu degilim lisans ogrencisi degilim, sadece ogrencilerde daha iyi diyenlere neden hemen onlarda da ise yaramiyor sarhos olup donuyolar dediniz merak ettim?
alingan falanda degilim alanacak bir durumum yok zira.
sizini en super digeri ise yaramaz tarzi sacma degilmi diye soruyorum?

gercekten polemik olusturmak icin yazmyorum ama neden devamli kendimiz disindakileri assagilama ihtiyaci duyuyoruz.
1 hafta gidip bir dolu sey yapicam demissiniz bircogumuzda heves etmissin git ne guzel ise yarar ogrenirsin guzel olur dedik destekledik. gel gelelim simdi ogrencilere iyide sen ne yapacaksin 1 haftada diyenlere onlardada ise yaramiyor yiyip icip sarhos olup geliyolar diyosun.
neden?
erasmusa gitmis olan gitmis tanidigi olan bu tarz geizp tozma durumlarini bilir zaten ama onlardada ise yaramiyo sirf sarhosluk imasi nedir ya. bunu assagilayarak kendininkini yuceltebileceginimi zannediyosun?
bırde akademısyen olan ve bu ıslerle ılgılenmıs bır arkadasımız kı kendısı bu ısın ıcınden gelmıs bana katılıyorsa , sız hıc tecrubenız yokken fazla yorum yapmayın ıstersenız..... polemıkten baska bırsey degıl yaptıgınız bence...

bırde akademısyen olan ve bu ıslerle ılgılenmıs bır arkadasımız kı kendısı bu ısın ıcınden gelmıs bana katılıyorsa , sız hıc tecrubenız yokken fazla yorum yapmayın ıstersenız..... polemıkten baska bırsey degıl yaptıgınız bence...

kimin tecrube sahibi olduguna nasil karrar verdiginizi bilemiyorum ama sanirim tecrubeli sayilirim.

kimin tecrube sahibi olduguna nasil karrar verdiginizi bilemiyorum ama sanirim tecrubeli sayilirim.
ogrencı degılım-erasmuscu degılım dedınız ordan anladım konu erasmus cunku....

ben zaten ogrencılıkte yapılan erasmus ıle su ankı durumu kıyaslamıyorum o baska bu baska..

o 6 ay ıle 1 yıl arası bu sadece 1 hafta, onda kazanımınız tabıkıde daha cok, ama o yaslarda yanı 18-23 arası ınsanın dersten daha cok ılgısını ceken seyler oluyor, kan kaynıyor, aıleden uzak ozgursunuz tek basınasınız karısan eden yok, cılgınlık yapın yapabıldıgınız kadar ıcın-gezın-eglenın - bunlarda bır tecrube ama ders kısmında pek faydası olmuyor cunku genelde bedavadan gecırıyorlar yada tam tersı zorlayan kurumlarda kısı kendını derslere veremezse bu dıl yetersızlıgıylede alakalı kalıyor derslerden, ulkemızde tekrarını almak zorunda kalıyor.

benımkınde ıse kurumdakı ısleyısı goruyorsunuz, bı hafta kendı kurumunuzda degıl orada calısıyorsunuz, yenı arkadaslıklarınız oluyor, bos zamanlardada gezme ve eglenme sansınız oluyor hem kucuk yada buyuk fark etmez bır ulke-bır dıl-bır kultur kesfedıyorsunuz...

yoksa buradakı hayatlarımız monotondan ıbaret, ve her zaman yurt dısına gıtme sansımız olmuyor, bazen zaman bazen maddıyat sınırlayıcı oluyor malum paramız pek degersız... bır arkadas baska bı konuda demıskı avrupada su 3 euro tl karsılıgı nerdeyse 10 lıra ama orda sadece bızım 3 lıramızla es deger bılmem anlatabıldım mı ?

Son düzenleme:
ogrencı degılım-erasmuscu degılım dedınız ordan anladım konu erasmus cunku....

ben zaten ogrencılıkte yapılan erasmus ıle su ankı durumu kıyaslamıyorum o baska bu baska..

o 6 ay ıle 1 yıl arası bu sadece 1 hafta, onda kazanımınız tabıkıde daha cok, ama o yaslarda yanı 18-23 arası ınsanın dersten daha cok ılgısını ceken seyler oluyor, kan kaynıyor, aıleden uzak ozgursunuz tek basınasınız karısan eden yok, cılgınlık yapın yapabıldıgınız kadar ıcın-gezın-eglenın - bunlarda bır tecrube ama ders kısmında pek faydası olmuyor cunku genelde bedavadan gecırıyorlar yada tam tersı zorlayan kurumlarda kısı kendını derslere veremezse bu dıl yetersızlıgıylede alakalı kalıyor derslerden, ulkemızde tekrarını almak zorunda kalıyor.

benımkınde ıse kurumdakı ısleyısı goruyorsunuz, bı hafta kendı kurumunuzda degıl orada calısıyorsunuz, yenı arkadaslıklarınız oluyor, bos zamanlardada gezme ve eglenme sansınız oluyor hem kucuk yada buyuk fark etmez bır ulke-bır dıl-bır kultur kesfedıyorsunuz...

yoksa buradakı hayatlarımız monotondan ıbaret, ve her zaman yurt dısına gıtme sansımız olmuyor, bazen zaman bazen maddıyat sınırlayıcı oluyor malum paramız pek degersız... bır arkadas baska bı konuda demıskı avrupada su 3 euro tl karsılıgı nerdeyse 10 lıra ama orda sadece bızım 3 lıramızla es deger bılmem anlatabıldım mı ?

senin bu konudaki sorunuda isteginide anlamis ve daha once yorum yazmistim zaten.
zaten bir hafta 6 ay degil 1 yil degil esini ikna edip gitmelisin dedim, iyi olur guzel olur dedik.
sadece ogrencilerinki ise yaramiyor soyleydi boyleydi denem hosuma gitmedi. iyidir kotudur giden gider bilen bilir, kotulemenin anlmi ne anlamadim sadece.

Eşiniz sevgiliyken de aynıymış, evlenmişsiniz. 1 haftada da ufkunuz fazla açılmaz, kısa süreli bir tatil gibi bir şey olacak bu. Eşinizin huyunu bile bile evlendiğinize göre biz ne dersek boş.

senin bu konudaki sorunuda isteginide anlamis ve daha once yorum yazmistim zaten.
zaten bir hafta 6 ay degil 1 yil degil esini ikna edip gitmelisin dedim, iyi olur guzel olur dedik.
sadece ogrencilerinki ise yaramiyor soyleydi boyleydi denem hosuma gitmedi. iyidir kotudur giden gider bilen bilir, kotulemenin anlmi ne anlamadim sadece.
kotulemek degıl gercekler bunlar.. etrafınızda vardır muhakkak gıden gelen bırılerı sorun onlar anlatsın sıze.. kı dedıgım gıbı bende gıtsem farklı bırsey yapmazdım ogrencı ıken... hatta bır ara amerıkaya burs durumları vardı ona bıle okumaktan cok gezmek ve macera yasamak ıcın gıtmek ıstemıstık sadece ben degıl yanı bırkac arkadas olmadı abd burs destegını kestı falan fılan derken ben sonra work and travel ıle kendım gıttım , ordada calıstım mesela uc ay bır fııl ıscı ıdım. kalan zamanlarımda ıse bol macera yasadım :KK66: hem calıstım, hem gezdım, hem yerı geldı sarhos oldum, yerı geldı kumsallarda sabahladım, arabada uyudugumu bıle bılırım otele para vermemek ıcın neler neler hepsıde guzel anılar olarak kaldı...

1 haftada dil gelişmez ki. Sadece güzel bir tatil yapmış olursunuz. Onun için de eşinizle plan yapip gidebilirsiniz sonra diye düşünüyorum. Bu benim fikrim tabii.

acıklamasını yazdım ılk mesajda okursanız!!!

erasmus sadece ogrencıler ıcın bır program degıl ayrıca, sadece genelde kurumlarda uluslararası ılışkılere bakan kısıler bu tarz organızasyonlara katıldıgından pek duyurulmuyor ve cogu ınsan bu durumdan bı haber hayatını yasıyor, fırsatlarda akıp gıdıyor... ;(
Bir hafta mııı,lafımı geri aldım gidin kısa süreymiş ama bunun ne kariyere ne de dile faydası olmaz bence sadece görmüş bilgi sahibi olmuş olursunuz.Ayrıca bu erasmus olmamalı adı başka bişeydir bir haftalık erasmus olmaz

iyice Saçma yorumlar okudum. 1 hafta yahu ne olacak ne demek işle ilgili bişeye izin vermemek. desteklemesi Lazım tabiki. eşim askerden izne gelmişti bir vefat dolayısıyla. 10 gün kalacaktı aylar sonra eve dönmüştü ve daha 5 günü vardı ama ben Kalktım onu bırakıp Yurtdışına kongreye gittim. adam seninle olmak isterdim ama işin için kariyerin için gitmen gerekiyor. git hiç aklın kalmasın oranın tadını çıkar zamanını iyi değerlendir dedi. ben de gittim. gitme dese çok bozulurdum. işin için gerekli ve eşin de gelebiliyor Anladığım kadarıyla. zaten Bulgaristan aha şurası ya.

nerdeyse bedavaya ab nın destegı ıle hıbe edılmıs bır programla hem farklı bır ulke kulturunu yakından tanıma ımkanı bulacaksınız, hem yabancı dılın gelısımıne katkısı olacak hemde farklı kurumlarda ısınızle ılgılı uygulamaları gorup eksısını artısını değerlendırme sansınız olacak bunun nesı gereksız kı?? ufkunuzu açmanızı öneririm. ama tabiki sizinkide bir tercih :KK66:
birde eşimde işi gereği haftanın 3 gunu sehır dısında, arada semıner fuar vs organızasyonları da oluyor baska bır ulkede degıl belkı ama sehır dısında onun verdıgı tepkıyı ona verırsem sende gıtme deme hakkına sahıbım ama ıs soz konusu olunca gıdemem dıyemez kı , bende gıtme demem gule gule gıt hayırlısıyla dön evıne derım sadece...
Ben de unıversıtede erasmusla yurt dışında gitmiştim ve hayatımın en guzel gunlerıydı degısık ulkelerden degısık ınsanlar cok şey ogretıyorınsana ufkunu acıyor esın umarım senı destekler

Gidiceginiz yer Bulgaristan Varnaysa hic gitmeyin derim amaciniz kendinjzi gelistirmekse. Orda hangi dil ogrenmeyi dusunuyorsunuz. Bulgarca mi.ingilizce faln zaten ogrenilmez orda gayet iyi bildigim surekli gittigim sehir ve ulke. Gezmekse amac gidin tabi ama isinize bir katkisi olmaz.

X