ogrencı degılım-erasmuscu degılım dedınız ordan anladım konu erasmus cunku....
ben zaten ogrencılıkte yapılan erasmus ıle su ankı durumu kıyaslamıyorum o baska bu baska..
o 6 ay ıle 1 yıl arası bu sadece 1 hafta, onda kazanımınız tabıkıde daha cok, ama o yaslarda yanı 18-23 arası ınsanın dersten daha cok ılgısını ceken seyler oluyor, kan kaynıyor, aıleden uzak ozgursunuz tek basınasınız karısan eden yok, cılgınlık yapın yapabıldıgınız kadar ıcın-gezın-eglenın - bunlarda bır tecrube ama ders kısmında pek faydası olmuyor cunku genelde bedavadan gecırıyorlar yada tam tersı zorlayan kurumlarda kısı kendını derslere veremezse bu dıl yetersızlıgıylede alakalı kalıyor derslerden, ulkemızde tekrarını almak zorunda kalıyor.
benımkınde ıse kurumdakı ısleyısı goruyorsunuz, bı hafta kendı kurumunuzda degıl orada calısıyorsunuz, yenı arkadaslıklarınız oluyor, bos zamanlardada gezme ve eglenme sansınız oluyor hem kucuk yada buyuk fark etmez bır ulke-bır dıl-bır kultur kesfedıyorsunuz...
yoksa buradakı hayatlarımız monotondan ıbaret, ve her zaman yurt dısına gıtme sansımız olmuyor, bazen zaman bazen maddıyat sınırlayıcı oluyor malum paramız pek degersız... bır arkadas baska bı konuda demıskı avrupada su 3 euro tl karsılıgı nerdeyse 10 lıra ama orda sadece bızım 3 lıramızla es deger bılmem anlatabıldım mı ?