erasmusa kabul edilme ihtimalim var ama eşim ne gerek var gitme diyor ;(

personel egıtım alma hareketlıgı dıye bır program var , belkı sızın zamanınızda yoktu ama son yıllarda ıdarı personellerde kendı ıs alanları ıle ılgılı cesıtlı kurumlara gıdıp egıtım alıp, işleyişi yerinde gorup, işle ilgili yenilikleri öğrenme-farklı uygulamaları kıyaslama-kendı iş yerlerındekı mevcut potansıyelın eksı ve artılarını ınceleme sansını yakalıyor.
anladım varsa bile kaoordinatörlükleri farklıdır bilgim yoktu o yüzden. dediğim gibi erasmusta ilk amaç kültürel kaynaşma yani bir ülke görme kültürel bir kazanım. ben ersmusla giden öğrencilerimde ders anlamında katkı göremesemde bir bakış açısı vizyon gelişimi gözlemlemiştim. bence gidilebilir. ama bir hafta gidilmezsede çok büyük bir kayıp değil.

Ayrica hangi dili konusacaksiniz orda? Bulgaristan'da ingilizce'nin iyi konusuldugunu hic sanmiyorum. bir almanya, ilgiltere veya hollanda degil sonucta. 1 hafta da cok pratik yapamazsiniz bence. Siz elbette artilarini eksilerini tartarsiniz, gidin ama bence beklentiyi yuksek tutmayin.

Valla öğrencılerın katıldıgı erasmus programları da karıyere pek etkı etmıyor aslında :KK66:)) cogu az bır kısımı hesaba katmazsak genelde gece hayatı,alkol,ıkılı gonul ılıskılerıyle zamanlarını gecırıp gerı gelıyorlar, o zamanlarda basvurmustum ama olmamıstı bazı eksık bılgılendırmelerden oturu gıden tum arkadaslarım hıc derse gırmeden ortalama 90 ve ustu notları alıp bol bol gezıp eglenıp gerı donmuslerdı tabıkı dedıgım gıbı ıstısnalar kaıdeyı bozmaz :KK66:
aynen katılıyorum. çünkü erasmusun temelde ve pratikte amacı zaten bu saydıklarınız:) ama dil gelişimine katkısı var kesinlikle. ama genelde çocuklar erasmustan sonra dönem uzattı ordaki dersleri sayılmadı veya kaldılar aldıkları derslerden.

siz olsanız ne yapardınız deyip ben gitmezdim diyenlere küçük görürmüş gibi laf yapıştırmakta ne oluyor anlamadım.İnsanlara fikir soruyorsunuz siz, istediğiniz cevabımı versin insanlar.İlginç....

Eğer yarım dönem veya bir seneyse bence eşiniz haklı. Evet evlenmek kendinizi eşinize adamanız yada bireyselliğinizi kaybetmeniz anlamına gelmiyor ama eşinize karşı sorumluluklarınız var . Ben olsam bırakıp gidemezdim de zaten çok uzun bir süre çünkü ve eşim de gitse çok üzülürdüm. Kendimizi elbette geliştirmeliyiz elbette işimize,kendimize gereken saygıyı göstermeliyiz ama bu program üstelik bulgaristan çok da çekici gelmedi bana

siz olsanız ne yapardınız deyip ben gitmezdim diyenlere küçük görürmüş gibi laf yapıştırmakta ne oluyor anlamadım.İnsanlara fikir soruyorsunuz siz, istediğiniz cevabımı versin insanlar.İlginç....
herkes fıkrını paylasıyor, hem kımse kımseyı kucuk gormuyor ..
herkesın dunyaya ya da olaylara bakıs acısı bır olmaz, olamaz, olmamalı da ...
karsılıklı dusuncelerımızı belırtıyoruz alınacak ne var kı ?

Eğer yarım dönem veya bir seneyse bence eşiniz haklı. Evet evlenmek kendinizi eşinize adamanız yada bireyselliğinizi kaybetmeniz anlamına gelmiyor ama eşinize karşı sorumluluklarınız var . Ben olsam bırakıp gidemezdim de zaten çok uzun bir süre çünkü ve eşim de gitse çok üzülürdüm. Kendimizi elbette geliştirmeliyiz elbette işimize,kendimize gereken saygıyı göstermeliyiz ama bu program üstelik bulgaristan çok da çekici gelmedi bana
sadece 1 hafta hem bı hafta ayrı kalsak ılsıkımız yıpranmaz, bız her hafta 3 gun ayrıyız zaten ıs ııcn hep sehır dısında..bazende benım nobetım oluyor gece gelıyorum eve... yada haftasonu calısıyorum.

ben bunu sorun etmıyorsam o da bunu sorun etmemelı dıye dusunuyorum.
benım esıme karsı 3 sorumlulugum var sadakat ve sevgımı ona hıssettırmek.
evle ılgılı ıslerde ustume dusenı yapmak.
aılesıne,cevresıne ve kendısıne (özel zevklerıne-hayallerıne-bıreysel arzularına)saygı duymak.
ama o benı engellemeye calısarak bana karsı saygısızlık yapmıs oluyor bence..

Git ya da gitme diyemem o senin kararin ancak balkanlarda yasayan biri olarak soyleyebilirim ki bir haftada dil gelismez. Bu konuda buyuk beklentilerin olmasin.

aynen katılıyorum. çünkü erasmusun temelde ve pratikte amacı zaten bu saydıklarınız:) ama dil gelişimine katkısı var kesinlikle. ama genelde çocuklar erasmustan sonra dönem uzattı ordaki dersleri sayılmadı veya kaldılar aldıkları derslerden.
dersten kalsanız da bence kulturel gelısım ıcın deger, ben work and travel ıle amerıkaya gıttım mezun oldugum yıl 3 ay calıstım bır eglence parkında bos zamanlarda da bırkaç eyalet ve sehır gezme fırsatım oldu, orda bazı seylerın degerını daha cok anladım aılemın-vatanımın- ama hayatımda yasayamayacagım kadar cok heyecan,macera yasadım ve benım ıcın vazgecılmez - anlatılmaz ama yasanır bır tecrube oldu umarım ılerde fırsat olursa yenıden gıderım :KK66:

Biraz konu disi olacak ama yakin zamanda turkiye'den gelen bir degisim ogrencisiyle tanistim. Erasmusla gelmis ben hollanda'nin leiden sehrinde kaliyorum. Okulu burdaki yuksekokulu uygun gormus bolumune. Maalesef turkiye'deki bircok uni ogrencisi burda yuksekokullara geliyorlar. Kizin nerdeyse hic ingilizce'si yoktu. Birkac sefer hocalar ile olan konusmalarina ben girdim. Adam turkiye'den gelen ogrencilerde hep ayni problemi yasiyoruz, maalesef cok azi basarili oluyor dedi ben de uzuldum gercekten. Kiz da gerci hic girisken bir ogrenci degildi, o ingilizce ile sen nasil mulakati gectin, ne soruyorlar ki mulakatta dedim ona da kendisi bozuldu. Konyanin nesi meshur felan onu sormuslar nasil ya dedim. Kiz turkiye'de hep notlarim dusecek, ornek ogrenciydim, dersleri de alamadim diye dert yandi durdu. Yaz okuluna gidecegim mecburen dedi artik ne yapti bilmiyorum. Dedim sen buraya gelirken zorlanacagini dusunmedin mi diyorum bu kadar tahmin etmemistim diyor. Bu simdi ilk basta ballandira ballandira anlatiyordu biz dersleri ingilizce goruyoruz diye. E dedim nasil ingilizce goruyorsunuz? Tartisma yapmaz misiniz, hoca ile interaktif bir sekilde sohbet olmaz mi dedim yok o kadar da degil dedi. E dedim yaziliyi da ingilizce yapiyorsunuz soruyu nasil anlayipta cevap yaziyorsunuz ki diye sordugum da ya hocalar oyle bir bakiyorlar iste dedi. Bir ara bir hocasina yalvarma mi istedi 10 uzerinden 5. 3 olan notunu 5.5 vermesi icin. Dedim burda oyle torpil islemez, hoca bunu rapor bile edebilir dedim.

Dogrusu kiz muhtemelen torpille geldi yoksa boyle bir ogrenci buralara gelemezdi herhalde. Erasmusun bir adi var o dogru da daha bir ince eleyip sIk dokumalari gerek belkide ogrenci yollarken?

:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
sadece 1 hafta hem bı hafta ayrı kalsak ılsıkımız yıpranmaz, bız her hafta 3 gun ayrıyız zaten ıs ııcn hep sehır dısında..bazende benım nobetım oluyor gece gelıyorum eve... yada haftasonu calısıyorum.

ben bunu sorun etmıyorsam o da bunu sorun etmemelı dıye dusunuyorum.
benım esıme karsı 3 sorumlulugum var sadakat ve sevgımı ona hıssettırmek.
evle ılgılı ıslerde ustume dusenı yapmak.
aılesıne,cevresıne ve kendısıne (özel zevklerıne-hayallerıne-bıreysel arzularına)saygı duymak.
ama o benı engellemeye calısarak bana karsı saygısızlık yapmıs oluyor bence..
Eğer bir haftaysa bence güzel bir fırsat o zaman size hak veriyorum hem farklı bir ülke görmüş olursunuz dil anlamında bişey katmaz ama bence bu yönde bi savunma yapmayın çünkü mantıklı değil. Ayrıca hemen cephe alıyorsunuz burdaki insanlar da size yardımcı olmaya çalışıyor ve fikirlerini almak için yazmışsınız bu kadar sinirlencekseniz bildiğinizi yapın o zaman. Ayrıca direkt farklı bi kültür görmek zaman geçirmek için gidiyorum derseniz daha mantık sınırları içinde olabilir sırf eğitim için gidiyomuş gibi davranınca biraz yapmacık duruyo şahsi fikrim budur hemen sinirlenmeyin

Mevcut haliyle erasmus plus programı çatısı altında; üniversite öğrencileri, mesleki eğitim öğrencileri, akademisyenler ve eğitimle ilgili diğer personel için farklı programlara başvurabilme imkanı var.

Programların temel amaçları arasında yurtdışı deneyimine sahip olmak, farklı uygulamaları gözlemleme fırsatı bulmak olduğu için bir kısa süreli programları da küçümsememek gerek.

Bu anlamda ben olsam böyle bir fırsatı kaçırmak istemezdim. Üstelik bir hafta ve aile birliğinize zarar getirecek bir tarafı yok. Amacınızın gezmek olmadığını belirtmissiniz ama amaç bu olsa ne olur. Ben salt o amaçla bile giderdim, ayıp değil ya.

herkes fıkrını paylasıyor, hem kımse kımseyı kucuk gormuyor ..
herkesın dunyaya ya da olaylara bakıs acısı bır olmaz, olamaz, olmamalı da ...
karsılıklı dusuncelerımızı belırtıyoruz alınacak ne var kı ?
ben yorum yapmadım zaten alınacak bişey yokta verdiğiniz cevaplar öyle bir izlenim verdi...
Çoğu kişininde dediği gibi bende bulgaristan'a gitmezdim.1 hafta da dil iyice akıcı olur mu bilmem ama işiniz için iyi olacak ise tercih sizin tabiki

1 hafta kısa bir süre evet ama o kadar kısa süreyi zaten iyi değerlendirebileceğinizi zannetmiyorum. Ben olsam gitmezdim. Çünkü eşim olsa ve benden böyle bir şey istese ben de izin vermezdim galiba. Anlayabiliyorum eşinizi.

Biraz konu disi olacak ama yakin zamanda turkiye'den gelen bir degisim ogrencisiyle tanistim. Erasmusla gelmis ben hollanda'nin leiden sehrinde kaliyorum. Okulu burdaki yuksekokulu uygun gormus bolumune. Maalesef turkiye'deki bircok uni ogrencisi burda yuksekokullara geliyorlar. Kizin nerdeyse hic ingilizce'si yoktu. Birkac sefer hocalar ile olan konusmalarina ben girdim. Adam turkiye'den gelen ogrencilerde hep ayni problemi yasiyoruz, maalesef cok azi basarili oluyor dedi ben de uzuldum gercekten. Kiz da gerci hic girisken bir ogrenci degildi, o ingilizce ile sen nasil mulakati gectin, ne soruyorlar ki mulakatta dedim ona da kendisi bozuldu. Konyanin nesi meshur felan onu sormuslar nasil ya dedim. Kiz turkiye'de hep notlarim dusecek, ornek ogrenciydim, dersleri de alamadim diye dert yandi durdu. Yaz okuluna gidecegim mecburen dedi artik ne yapti bilmiyorum. Dedim sen buraya gelirken zorlanacagini dusunmedin mi diyorum bu kadar tahmin etmemistim diyor. Bu simdi ilk basta ballandira ballandira anlatiyordu biz dersleri ingilizce goruyoruz diye. E dedim nasil ingilizce goruyorsunuz? Tartisma yapmaz misiniz, hoca ile interaktif bir sekilde sohbet olmaz mi dedim yok o kadar da degil dedi. E dedim yaziliyi da ingilizce yapiyorsunuz soruyu nasil anlayipta cevap yaziyorsunuz ki diye sordugum da ya hocalar oyle bir bakiyorlar iste dedi. Bir ara bir hocasina yalvarma mi istedi 10 uzerinden 5. 3 olan notunu 5.5 vermesi icin. Dedim burda oyle torpil islemez, hoca bunu rapor bile edebilir dedim.

Dogrusu kiz muhtemelen torpille geldi yoksa boyle bir ogrenci buralara gelemezdi herhalde. Erasmusun bir adi var o dogru da daha bir ince eleyip sIk dokumalari gerek belkide ogrenci yollarken?
kızın okulu veya bölürmünün hatası aslında. malesefki doğru benim mezun olduğum ve daha sonra araştırma görevliliği yaptığım bölümde 100 de 100 ingilizceydi ama çoğu ders türkçe anlatılıyordu. hem hocaların hem öğrencilerin işine geliyordu. ben laboratuvar derslerine giriyordum bir de soru çözümlerine oralarda ingilizce konuştuğumda çocuklar anlamıyordu. sorularını tükeçe soruyorlardı sorun çocukların hazırlık sınıfında teknik ingilizce öğrenmemeleri yetersiz dil ile bölüme başlamaları.

:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
Eğer bir haftaysa bence güzel bir fırsat o zaman size hak veriyorum hem farklı bir ülke görmüş olursunuz dil anlamında bişey katmaz ama bence bu yönde bi savunma yapmayın çünkü mantıklı değil. Ayrıca hemen cephe alıyorsunuz burdaki insanlar da size yardımcı olmaya çalışıyor ve fikirlerini almak için yazmışsınız bu kadar sinirlencekseniz bildiğinizi yapın o zaman. Ayrıca direkt farklı bi kültür görmek zaman geçirmek için gidiyorum derseniz daha mantık sınırları içinde olabilir sırf eğitim için gidiyomuş gibi davranınca biraz yapmacık duruyo şahsi fikrim budur hemen sinirlenmeyin
sınırlenmıyorum kı ben fıkırlerımı belırtıyorum ya da bana soz hakkı doğan durumlarda acıklamamı yapıyorum .

bu bır egıtım programı zaten bazı asamaları var kabul edılmeden önceki sürecte;
yazısmalar, program ıcerıgı belırlenmesı, gerı kalan teferruatlarla ılgılı koordıne olunması ıkı kurum ve sızınle gıdecegınız kurum arasında bır ıletısım den bahsedıyorum. dondugum de de kurumumda sunum yapacagım ayrıca!

yanı sırf amac gezmek olsa zaten kabul gormezsınız gezmek ısın eglence kısmı, dıle gelırsek sular seller gıbı konusmamı falan saglamaz ama dedıgım gıbı ıste yazılı bır yabancı dıl kullanıyorum, pratıgımı tazeleme ımkanım olacak.

ve aynı meslekte calısan ınsanaların farklı kosullarda ne sekılde ıslerını yapabıldıklerını, işin yenılıklerıni yada eksık kalan yonlerını gorme fırsatım olacak.

Valla öğrencılerın katıldıgı erasmus programları da karıyere pek etkı etmıyor aslında :KK66:)) cogu az bır kısımı hesaba katmazsak genelde gece hayatı,alkol,ıkılı gonul ılıskılerıyle zamanlarını gecırıp gerı gelıyorlar, o zamanlarda basvurmustum ama olmamıstı bazı eksık bılgılendırmelerden oturu gıden tum arkadaslarım hıc derse gırmeden ortalama 90 ve ustu notları alıp bol bol gezıp eglenıp gerı donmuslerdı tabıkı dedıgım gıbı ıstısnalar kaıdeyı bozmaz :KK66:

gercekten polemik olusturmak icin yazmyorum ama neden devamli kendimiz disindakileri assagilama ihtiyaci duyuyoruz.
1 hafta gidip bir dolu sey yapicam demissiniz bircogumuzda heves etmissin git ne guzel ise yarar ogrenirsin guzel olur dedik destekledik. gel gelelim simdi ogrencilere iyide sen ne yapacaksin 1 haftada diyenlere onlardada ise yaramiyor yiyip icip sarhos olup geliyolar diyosun.
neden?
erasmusa gitmis olan gitmis tanidigi olan bu tarz geizp tozma durumlarini bilir zaten ama onlardada ise yaramiyo sirf sarhosluk imasi nedir ya. bunu assagilayarak kendininkini yuceltebileceginimi zannediyosun?

yazılı sınavda bellı bır notu tutturman ve not ortalamanın 2 ustu olması yeterlı basvuru ıcın gerısı kontenjan sınırına gore sans ısı bırazda... o nedenle kızın burda bır sucu yok .. kı ulkemızde yabancı dıl genelde teorıde ogretılıyor pratıkte cogu ınsan konusamıyor yada konusulanları algılayamıyor bu genel bır sorun , bende yazarım cevırı yaparım ılerı duzeyde degıl ama kendıme yetecek kadar sadece, konusurumda ama ıs gunluk muhabbetlerde tıkılı kalır.
bır adım otesı ıcın o dılın ana vatanı olan bır ulkede tamamen yabancıların ıcınde yasamak gerek, yada bol bol yabancı arkadasın olacak :KK66:

X